Valioliiga.fi on asiantunteva verkkojulkaisu jalkapallon Englannin Valioliigasta.
posti@valioliiga.fi

Fastbet: Vedonlyönti & casino

20.10 Lauantain ennakot osa 1

  • lauantai, 20 lokakuu 2012 12:31

Fulham – Aston Villa

Aston Villa yrittää kääntää kurssiaan Valioliigassa, kun se matkustaa maajoukkuetauon jälkeen Fulhamin vieraaksi lauantaina.

Ensimmäisistä seitsemästä ottelustaan Villa voitti ainoastaan yhden, minkä vuoksi joukkue on sarjataulukossa 16. sijalla ainoastaan kaksi pistettä putoamisviivan yläpuolella.

Edellisessä ottelussaan se kärsi 2-0-tappion Tottenhamille, mikä oli joukkueelle neljäs tällä kaudella.

Fulham mielii takaisin voittojen tielle, sillä kahdessa viimeisimmässä ottelussaan se on jäänyt nuolemaan näppejään. Ensin sarjanousija Southampton nyhjäsi seuran kanssa tasapelin, jota ennen mökkiläiset hävisivät Manchester Citylle.

Martin Jolin miehistö on sarjataulukossa yhdeksännellä sijalla viiden pisteen erolla ennen tämänpäiväistä vastustaan.

Villa joutuu varmasti kovaan paikkaan, sillä Fulham on voittanut kaksi pelaamastaan kolmesta ottelusta Craven Cottagella.

Keskinäisten kohtaamisten historia näyttää kuitenkin birminghamilaisjoukkueen osalta suopealta, sillä Fulham ei ole voittanut edellisistä kuudesta ottelusta yhtäkään.

Poissaolot:

Fulham: Davies, Ruiz

Aston Villa: Dunne

Arvio: Fulham on kotonaan vaikeasti lyötävissä. 2-1.

 

Liverpool – Reading

Liverpool hakee edelleen kauden ensimmäistä kotivoittoaan. Tällä kertaa haaveita kaatamaan saapuu Reading.

Ennen maaottelutaukoa Liverpool jäi kotonaan maalittomaan tasapeliin Stoken kanssa. Reading puolestaan pelasi 2-2-tasatuloksen Swansean kanssa.

Royalsin edellinen vierailu Anfield Roadille oli vuonna 2010, jolloin se kaatoi Liverpoolin FA Cupin uusintaottelussa, mikä oli samalla manageri Brian McDermottin uran avausvoitto Readingin luotsina.

Maaottelutauolla puhetta on riittänyt paljon Pool-hyökkääjä Luis Suarezin ympärillä, sillä häntä on kritisoitu laajasti sukeltamisesta. Tänään uruguaylainen nähtäneen yksin punaisten piikissä, sillä Fabio Borini mursi jalkansa ja on kolme kuukautta sivussa.

Reading on ollut tappioton kolmessa edellisessä ottelussaan ja se lähtee varmasti jatkamaan putkeaan mielellään Anfieldille.

Poissaolot:

Liverpool: Borini

Reading: Hunt

Arvio: Liverpool pääsee juhlimaan kotivoittoa. 2-0.

 

West Brom – Manchester City

Hallitseva Valioliigamestari City jatkaa urakkaansa tauon jälkeen yllättäjäjoukkue West Bromin vieraana.

Baggies on avannut kautensa mainiosti uuden managerin Steve Clarken alaisuudessa. Joukkue on sarjataulukossa kuudentena tasapisteissä edellä olevien Evertonin ja Tottenhamin takana.

WBA on ollut erinomainen kotistadionillaan, jossa se on voittanut jokaisen neljästä ottelustaan. The Hawthornsilla ovat tällä kaudella kaatuneet jo mm. Everton ja Liverpool.

Tänään voittoputken jatkaminen on kuitenkin erittäin haastavaa, sillä sarjassa kolmantena oleva City on pelannut tällä kaudella vielä tappioitta.

Roberto Mancinin suojatit lähtevät hakemaan mestaruuskamppailun kannalta tärkeää kolmen pisteen pottia. Seitsemässä avausottelussaan kaupunkilaiset ovat sortuneet kolmeen tasatulokseen.

Tosin City ei ole viime vuosina viihtynyt WBA:n vieraana. Edellisistä viidestä vierasmatkastaan The Hawthornsille se on voittanut vain yhden ja hävinnyt peräti kolme.

Poissaolot:

WBA: Reid, Brunt, Jones, Myhill, Thomas

Man City: Silva

Arvio: West Brom pystyy kiusaamaan, mutta riittääkö se? 1-2.

 

Manchester United – Stoke

Manchester United lähtee viikonlopun sarjakierrokselle skalpeeraamaan Stoken päänahkaa.

Arsenal, City ja Liverpool ovat kaikki jääneet tasatuloksiin tällä kaudella Stoken kynsissä ja Tony Pulisin miehistö on hankkinut mainetta sinnikkäänä sissinä.

Tosin Manchester United on voittanut Valioliigahistoriansa aikana Stoken seitsemän kertaa kahdeksasta kohtaamisesta.

Sir Alex Ferguson on miehineen voittanut Stoken neljä kertaa neljästä Old Traffordilla pelattaessa. Näissä otteluissa se on iskenyt yhteensä 13 maalia Pottersin verkkoon.

Vaikka Stoke onkin jäänyt tällä kaudella peräti viidesti tasapeliin, ovat esitykset olleet itseluottamusta herättäviä. Nollapelit Arsenalia ja Liverpoolia vastaan ovat kovia suorituksia.

Stoken harvat mahdollisuudet piilevät erikoistilanteissa, sillä joukkueella on runsaasti pääpelivoimaa esimerkiksi Peter Crouchin muodossa.

United esiintyi vakuuttavasti ennen maaottelutaukoa Newcstlen vieraana voittaen Magpiesin peräti 0-3. Saman tahdin jatkuessa Stoken hyväkään esitys ei riittäisi pisteille.

Poissaolot:

Man Utd: Smalling, Vidic, Jones, Lindegaard

Stoke: Wilkinson

Arvio: 2-0.

Uutta Valioliigasta