Valioliiga.fi on asiantunteva verkkojulkaisu jalkapallon Englannin Valioliigasta.
posti@valioliiga.fi

Fastbet: Vedonlyönti & casino

20.10 Lauantain ennakot osa 2

  • lauantai, 20 lokakuu 2012 13:47

West Ham – Southampton

Vaikka Valioliigassa mennään vasta lokakuuta, on West Ham –manageri Sam Allardyce nimennyt Southampton-ottelun kuuden pisteen otteluksi.

Hammers on aloittanut paluunsa Valioliigassa pirteästi ja on tällä hetkellä sarjataulukon paremmalla puoliskolla. Joukkue ei kuitenkaan ole sokaistunut hyvästä startista.

Kokenut manageri Allardyce tietää, että pitkän kauden aikana kuntokäyrät vaihtelevat ja tärkeintä on elää hetkessä. Tämä tarkoittaa sitä, että päävastustajilta olisi nipistettävä pisteitä mahdollisimman paljon läpi kauden. Sarjanousijajoukkueet, kun kiistatta kamppailevat tällä kaudella keskenään putoamista vastaan.

Southampton-leirissä ajatellaan varmasti samoin ja manageri Nigel Adkins virittää joukkueensa taistelemaan tärkeistä pisteistä, jotka ovat joukkueelta jääneet alkukaudesta uupumaan.

Vuotava puolustus on ollut Saintsin suurimpia ongelmia. Satamakaupungin ylpeys on päästänyt eniten maaleja koko Valioliigassa – peräti 20 seitsemään otteluun.

Vastavuoroisesti Southampton on onnistunut hyvin hyökkäyspäässä. Joukkue on iskenyt mukavat 12 maalia seitsemään otteluun.

Poissaolot:

West Ham: Reid, Demel, Vaz Te

Southampton: Ramirez, Richardson, Cork, Butterfield, Lee

Arvio: Hammers on kotonaan suosikki. 2-1.

 

Swansea – Wigan

Swansea ja Wigan lähtevät katkaisemaan viiden ottelun voitotonta putkeaan toisiaan vastaan lauantaina.

Michael Laudrup sai lentävän lähdön Swansean peräsimessä, kun viime kauden sensaatiojoukkue otti seitsemän pistettä kolmesta ensimmäisestä ottelustaan.

Tosin kuherruskuukausi loppui kuin seinään ja nyt tanskalaisluotsi on ajautunut puun ja kuoren väliin. Viidestä edellisestä pelistään Joutsenet ovat keränneet vain kaksi pistettä.

Laudrup jatkoi edeltäjänsä Brendan Rodgersin viitoittamalla tiellä taktisesti.  Paineet pelitavan muuttamiseen yksinkertaisemmaksi ovat kovat, mutta tähän asti tanskalainen on pitänyt päänsä.

Wigan kaipaisi myös kipeästi pisteitä kohentaakseen asemiaan. Roberto Martinezin suojatit ovat keränneet myöskin vain kaksi pistettä viimeisistä viidestä ottelustaan.

Latics ei ole ikinä viihtynyt vieraskentällä, mistä kertoo myös nykyinen päästettyjen maalien saldo. Edellisistä 21 vierasottelusta Wigan on pystynyt pitämään maalinsa puhtaana vain kahdessa.

Poissaolot:

Swansea: Taylor

Wigan: Alcaraz, Crusat

Arvio: Laadukkaampi Swansea on lähempänä voittoa. 2-0.

 

Norwich – Arsenal

Norwichin viime peleissä seulan lailla falskannut puolustus joutuu jälleen kovaan testiin Arsenalia vastaan.

Viime kaudella Paul Lambertin alaisuudessa menestynyt Norwich on ajautunut jo alkukaudesta suuriin vaikeuksiin, eikä se ole vielä voittanut peliäkään tämän kauden Valioliigassa.

Kaksi viimeisintä tappiota ovat aiheuttaneet manageri Chris Hughtonille harmaita hiuksia jo entisestään vaalenevaan hiuskuontaloon. Chelsea ja Liverpool nimittäin iskivät yhteensä huimat yhdeksän maalia joukkueen verkkoon.

Parannettavaa on paljon, mutta vastus ei edellisistä juuri kalpene. Arsenal on aloittanut kautensa hyvin siitäkin huolimatta, että Robin van Persie vaihtoi maisemaa.

Uudet Gunners-hankinnat Olivier Giroud, Lukas Podolski ja Santi Cazorla ovat osoittautuneet loistohankinnoiksi ja Canariesin puolustukselle voidaan jälleen ennustaa tiukkaa iltapuhdetta.

Poissaolot:

Norwich: Kane, Whittaker

Arsenal: Walcott, Koscielny, Gibbs, Szczesny, Diaby, Rosicky

Arvio: Arsenal on vahvoilla. 1-3.

Uutta Valioliigasta