Valioliiga.fi on asiantunteva verkkojulkaisu jalkapallon Englannin Valioliigasta.
posti@valioliiga.fi

Fastbet: Vedonlyönti & casino

Otteluennakko: Manchester City - Swansea

  • maanantai, 15 elokuu 2011 15:26

Kuinka pehmeän alun Manchester City tarjoaa Valioliigaan nousseelle Swansealle?

Lähtökohdat:

Joukkueet lähtevät kauteen täysin vastakkaisista asetelmista. Sky Blues lähtee liikkeelle yhtenä mestariehdokkaista, kun taas Walesin ylpeys Swansea taistelee putoamista vastaan.

Ottelu on molemmille joukkueille kauden ensimmäinen. City-manageri Roberto Mancini tietää, ettei nousijajoukkuetta voi ottaa kevyesti, sillä varsinkin tulokkailla riittää alkukaudesta latausta ja todisteltavaa.

Brendan Rodgersin miehistö lähtee hakemaan lentävää lähtöä pääsarjakauteen, ja taisteluilme on varmasti kohdallaan. Seura lähtee kaatamaan kauden avausotteluihin muodostunutta kirousta. Se on hävinnyt viimeisellä viidellä kaudella jokaisen avausottelunsa, mikä on tämän hetkinen ennätys Englannin neljä korkeinta sarjatasoa huomioiden.

City pääsee kauden avaukseen tilastollisesti hyvistä asetelmista. Joukkue on voittanut kotiavauksensa viisi kertaa putkeen, ja viime kauden kymmenestä viimeisestä kotiuttelustaan se voitti yhdeksän, häviten yhden.

Kokoonpanot:

Kotijoukkue pääsee illan otteluun lähes parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan. Virallisesti loukkaantuneita ei ole, mutta maisemanvaihtoa haluava Carlos Tevez on todennäköisesti poissa kokoonpanosta. Argentiinalainen palasi harjoituksiin vasta tällä viikolla, eikä Mancini halua painostaa epävarmuudessa elävää tähteään tositoimiin.

Tevezin maanmies, Sergio Agüero, sitä vastoin nähtäneen tänään pelitamineissa. 45 miljoonan euron siirtosummalla Britteinsaarille siirtynyt maalinsylkijä tosin on italialaiskäskijä Mancinin mukaan vain noin 45 minuutin pelikunnossa.

Swansean merkittävin poissaolija on kapteeni Garry Monk, joka on suurella todennäköisyydellä sivussa seuransa historiallisesta Valioliiga-debyytistä. Puolustaja kärsii jalkavaivoista, jotka siirtävät miehen sarja-avausta ainakin kotiotteluun Wigania vastaan.

Joutsenparven maalivahtivalinta on ison kysymysmerkin alla. Hollannin pääsarjan Utrechtista hankittu Michael Vorm liittyy joukkueeseen siirron varmistuttua jo tänään ja hänen kanssaan pelipaikasta kilpailee toinen tulokas Jose Moreira.

Tärkeä laitapuolustaja Neil Taylor kärsii ottelussa pelikieltoaan.


Mahdolliset avauskokoonpanot:

Man City: Hart, Richards, Kompany, Lescott, Clichy, Silva, Barry, De Jong, Toure, Dzeko, Balotelli.

Swansea: Vorm, Rangel, Tate, Williams, Caulker, Britton, Agustien, Dobbie, Dyer, Sinclair, Graham.


Valioliiga.fi ennustaa: City hyödyntää tylysti vieraiden avainpuolustajien poissaolot. Kotijoukkue on parempi lukemin 2-0.


Uutta Valioliigasta