Valioliiga.fi on asiantunteva verkkojulkaisu jalkapallon Englannin Valioliigasta.
posti@valioliiga.fi

Fastbet: Vedonlyönti & casino

Otteluennakot 20.1 osa 1: Kaventaako Chelsea eroa kärkeen?

  • perjantai, 20 tammikuu 2012 16:32

Chelsea pyrkii turvaamaan Mestarien liigan paikkaansa vierasmatkalla Norwichin luo.

Asetelmat: Chelsea on sarjataulukossa neljäntenä eli viimeisellä paikalla kohti Mestarien liigaa. Voitolla joukkueella olisi mahdollisuus kasvattaa piste-ero jo seitsemään takana olevaan Arsenaliin. Kärkipaikalla olevaan Cityyn matkaa on kertynyt 11 pistettä, joten häntäpään joukkueille ei saisi pistemenetyksiä tulla. City kohtaa kolmantena olevan Tottenhamin ja Manchester United Arsenalin, joten sinipaidoilla olisi oiva tilaisuus kohennella asemiaan. Chelsean vierasvire on ollut viime aikoina hyvä, eikä joukkue ole hävinnyt viiteen edelliseen vieraspeliinsä. Norwich jatkaa edelleen tukevasti keskikastissa sijoituksen ollessa yhdeksäs. Hyvin on kulkenut viime aikoina myös Paul Lambertin miehistöllä, sillä se on hävinnyt vain yhden viimeisistä seitsemästä Valioliigaottelustaan. Norwich on yllättänyt tällä kaudella jo monta kertaa altavastaajan asemasta lähinnä hienosti rullaavan hyökkäyspelinsä ansiosta. Canaries on iskenyt tällä kaudella hienot 32 osumaa 21 otteluun.

Poissaolot:

Norwich: Rudd, Vaughan, Ward
Chelsea: Mikel

Mahdolliset avauskokoonpanot:

Norwich: Ruddy, Martin, Whitbread, Ayala, Naughton, Johnson, Crofts, Pilkington, Surman, Hoolahan, Morison.
Chelsea: Cech, Ivanovic, Terry, Luiz, Cole, Romeu, Ramires, Meireles, Lampard, Mata, Torres.

Valioliiga.fi ennustaa: Chelsea ei jätä tilaisuuttaan käyttämättä vaan hakee 1-2-vierasvoiton.Everton pyrkii nousemaan tasaisessa keskikastissa vihdoin pohjamudista nousseen Blackburnin kustannuksella.

Asetelmat: Evertonin kausi on ollut yhtä vuoristorataa. Tällä hetkellä Toffees on valahtanut kolmen ottelun voitottomaan putkeen, mikä on pudottanut seuran pois kymmenen parhaan joukosta. Davud Moyes odottaa miehistöltään kurssin muutosta, kun sinipaidat palaavat kotitantereelle isännöimään Blackburnia. Viime aikoina Rovers on sopinut hyvin liverpoolilaisjoukkueelle, sillä siniset on ollut parempi neljässä ottelussa edellisistä viidestä. Blakcburnillakin on omat mahdollisuutensa, sillä Everton on kärsinyt useista loukkaantumisista  ja tehottomuudesta hyökkäyspäässä. Roversin kurssi on kääntynyt totaalisesti jytkymäisen ManU-vierasvoiton jälkeen ja joukkue on noussut sarjan hänniltä sijalle 17. Blackburnin murheenkryyni on ollut vuotava puolustus, sillä se on pystynyt pitämään maalinsa puhtaana ainoastaan kerran edellisissä 29 vierasottelussaan.

Poissaolot:

Everton: Jagielka, Osman, Rodwell, Hibbert, Coleman, Distin, Barkley
Blackburn: Grella, Nelsen, Yakubu

Mahdolliset avauskokoonpanot:

Everton: Howard, Neville, Heitinga, Duffy, Baines, Donovan, Fellaini, Gibson, Drenthe, Cahill, Saha.
Blackburn: Robinson, Olsson, Hanley, Dann, Givet, Petrovic, Dunn, N'Zonzi, Pedersen, Hoilett, Modeste.

Valioliiga.fi ennustaa: Everton iskee maalin tai kaksi, Rovers 0-1.Kauden suurin yllättäjä Newcastle lähtee tällä kertaa haastajan roolissa ailahtelevan Fulhamin vieraaksi.

Asetelma: Newcastle on pysynyt sinnikkäästi isompiensa kannassa ja kolme pistettä tästä ottelusta nostaisi harakkaparven viidenneksi ohi Arsenalin. Helppoa tehtävä ei kuitenkaan tule olemaan, sillä Magpies joutuu tulemaan toimeen ilman muutamaa avainmiestään. Poissa ovat hyökkäyspään tehoista pitkälti vastannut Demba Ba sekä Cheick Tiote, jotka edustavat maajoukkuettaan Afrikan Nations Cupissa. Alan Pardew luottaa omiinsa ja uskoo riveistä nousevan esiin uusia ratkaisijoita tarvittaessa. Fulham kaipaa pisteitä, sillä se on 14. sijastaan huolimatta vain kuusi pistettä putoamisviivan yläpuolella. Mökkiläiset ovat näyttäneet olevansa parhaimmillaan paljon nykyistä sijoitustaan parempi joukkue, sillä se on kaatanut kotonaan mm. Liverpoolin sekä Arsenalin.

Poissaolot:

Fulham: Schwarzer, Grygera
Newcastle: S Taylor, Marveaux, Sammy Ameobi, Tiote, Ba

Mahdolliset avauskokoonpanot:

Fulham: Stockdale, Kelly, Hangeland, Senderos, Riise, Sidwell, Murphy, Ruiz, Dempsey, Duff, Zamora.
Newcastle: Krul, Simpson, Coloccini, Williamson, Santon, Gutierrez, Gosling, Guthrie, R Taylor, Best, Shola Ameobi.

Valioliiga.fi ennustaa: Fulhamin pitäisi hyödyntää Newcaslten poissaolot. 1-0-kotivoitto.QPR ja Wigan ottavat yhteen kliseisessä ”kuuden pisteen ottelussa”, jolla on suuri merkitys putoamiskamppailun kannalta.

Asetelmat: Mark Hughes sai voittotilinsä auki QPR:n peräsimessä, kun hänen suojattinsa kaatoivat MK Donsin FA Cupin uusintaottelussa keskiviikkona. Valioliigassa tahti on ollut takkuinen, sillä Ärrät ei ole pystynyt voittoon viimeisissä kymmenessä ottelussan. Tämä myös maksoi Neil Warnockille hänen työpaikkansa joukkueen peräsimessä. Uusi manageri on ottanut silmätikukseen eritoten heikosti pelaanneen lontoolaispuolustuksen, joka ei ole pystynyt pitämään maaliaan puhtaan sitten lokakuun. Wigan voitti joukkueiden edellisen kohtaamisen kotonaan lukemin 2-0, joten se lähtee otteluun ilman henkisiä lukkoja. Tosin Laticsin viimeaikainen vire on ollut sanalla sanoen surkea, sillä se on kerännyt vain kolme pistettä edellisistä 18 tarjolla olleesta.

Poissaolot:

QPR: Gabbidon
Wigan: Jones

Mahdolliset avauskokoonpanot:

QPR: Kenny, Hill, Hall, Ferdinand, Young, Derry, Wright-Phillips, Barton, Bothroyd, Macheda, Mackie.
Wigan: Al Habsi, Alcaraz, Caldwell, Figeroa, Stam, McCarthy, Gomez, McArthur, Crusat, Rodallega, Moses.

Valioliiga.fi ennustaa: QPR ottaa kotivoiton uuden managerinsa Valioliigan kotidebyytissä.

Uutta Valioliigasta