Valioliiga.fi on asiantunteva verkkojulkaisu jalkapallon Englannin Valioliigasta.
posti@valioliiga.fi

Fastbet: Vedonlyönti & casino

Bournemouth - Ennakkoanalyysi

Koko nimi: AFC Bournemouth
Lempinimet: The Cherries
Perustettu: 1899
Stadion: Dean Court (11 469)
Manageri: Eddie Howe
Viime kausi: 16. sija
Kotisivut: www.afcb.co.uk

Viime kausi ja lähtökohdat tulevaan kauteen:

bournemouth ennakko AFC Bournemouthin päävalmentaja Eddie Howe johdatti joukkueen kaudella 2014/15 Englannin Mestaruussarjan voittoon ja joukkue nousi kaudelle 2015/16 Valioliigaan ensimmäistä kertaa.

”Kirsikoiden” debyyttikausi korkeimmalla sarjatasolla sujui odotukset huomioon ottaen mainiosti, sillä joukkue sijoittui kauden päätteeksi kuudenneksitoista ja vältti putoamisen takaisin Mestaruussarjaan. Parhaimmillaan Bournemouth oli enemmän kuin osiensa summa ja Howe sai inspiroitua alempaan keskikastiin kuuluvan pelaajamateriaalinsa mainioihin suorituksiin.

Bournemouthin Valioliigakauden merkittävimmiksi hetkiksi nousivat joulukuussa tulleet perättäiset voitot Chelseaa (1-0) ja Manchester Unitedia (2-1) vastaan. Kauden päätteeksi Howe kertoi, että pitää säilymistä Valioliigassa suurimpana saavutuksenaan joukkueen peräsimessä.

Runkopelaajat:

Puolustuksessa monikäyttöinen Simon Francis ja vasen laitapuolustaja Charlie Daniels erottuivat edukseen. Chelseasta lainattu lupaava Nathan Aké voi nousta kauden aikana arvoon arvaamattomaan.

Keskikentällä Dan Gosling on todistanut kuuluvansa avauskokoonpanoon ja aiemmin uraa varjostaneet kunto-ongelmat näyttävät olevan taaksejäänyttä elämää. Liverpoolista Bournemouthiin siirtynyt laituri Jordon Ibe on hyvä lisäys Bournemouthin hyökkäysarsenaaliin, sillä Ibe pystyy pelaamaan tarvittaessa monipuolisesti molemmilla laidoilla, sekä myös pelintekijän ja hyökkääjän roolissa.

Hyökkäyksessä Blackurnista Bournemouthiin vuonna 2015 siirtynyt norjalainen Joshua King iski viime kaudella kuusi liigamaalia ja vei nimiinsä joukkueen maalikuninkuuden.

Bournemouth joukkue 2016-2017

Odotukset:

Odotukset Bournemouthin alkavan kauden suhteen ovat maltilliset, mutta toiveikkaat. Hyvää työtä tehnyt englantilaisvalmentaja uskoo vahvasti joukkueeseen ja alkavan kauden tavoitteet ovat pääpiirteittäin samat kuin debyyttikaudella. Ykkösprioriteetti on pysytellä putoamisviivan yläpuolella ja parhaimmassa tapauksessa nousta sarjataulukossa muutamaa pykälää edelliskautta korkeammalle.

Vuoden pelaaja: Nathan Aké

Lupaava Nathan Aké jatkaa siitä mihin Watfordissa jäi. Tulee tekemään alkavalla kaudella läpimurtonsa ja nousee Bournemouthin vuoden pelaajaksi.

Bournemouth: Siirrot 2016-2017

Sisään:
Jordon Ibe (Liverpool, €18,11M)
Lewis Cook (Leeds, €7,04M)
Lys Mousset (Le Havre, €6,55M)
Brad Smith (Liverpool, €3,62M)
Emmerson Hyndman (Fulham, vapaa siirto)
Nathan Ake (Chelsea, laina)
Glenn Murray (Brighton, laina päättyy)
Harry Cornick (Leyton Orient, laina päättyy)
Josh O'Hanlon (Longford Town, laina päättyy)

Ulos:
Matt Richie (Newcastle, €12,07M)
Tommy Elphick (Aston Villa, €3,93M)
Lee Tomlin (Bristol City, €3,53M)
Harry Cornick (Leyton Orient, lainalle) 
Glenn Murray (Brighton, lainalle)
Jayden Stockley (Aberdeen, vapaa siirto)
Stéphane Zubar (tuntematon seura, vapaa siirto)
Sylvain Distin (tuntematon seura, vapaa siirto)
Josh Carmichael (tuntematon seura, vapaa siirto)
Josh Wakefield (tuntematon seura, vapaa siirto)
Marius Adamonis (Atlantas, laina päättyy)
Juan Iturbe (AS Roma, laina päättyy)

Valioliiga.fi - uusimmat uutiset Bournemouthista