Valioliiga.fi on asiantunteva verkkojulkaisu jalkapallon Englannin Valioliigasta.
posti@valioliiga.fi

Fastbet: Vedonlyönti & casino

Burnley F.C - Ennakkoanalyysi

Koko nimi: Burnley Football Club
Lempinimet: The Clarets
Perustettu: 1882
Stadion: Turf Moor (21 401)
Manageri: Sean Dyche
Viime kausi: Championship
Kotisivut: www.burnleyfootballclub.com

Viime kausi ja lähtökohdat tulevaan:

Burnley joukkue 2016-2017134-vuotias Burnley ponnahti takaisin Valioliigan haettuaan vuoden verran vauhtia Mestaruussarjasta. Tapaninpäivänä tappion kärsinyt Burnley ei loppukaudesta enää taipunut, vaan 23:en ottelun tappioton putki avitti ”The Claretsin” sarjakärkeen. Porrasta alempana peli siis kulki hienosti ja uskomattoman loppukauden pelannut joukkue varmisti toukokuun 2. päivä nousun takaisin korkeimmalle sarjatasolle.

”Punapäiseksi Mourinhoksi” kutsuttu Sean Dyche luotsasi Burnleyta Valioliigassa myös kaudella 2014/2015, mutta urheasta taistelusta huolimatta kausi päättyi putoamiseen. Vaikka joukkue on Mestaruussarjassa pelatessa ottanut paikkansa taulukon kärkipäässä, rahkeet Valioliigassa pärjäämiseen ovat vähissä. Tiukka joukkuepuolustus ja terävät vastaiskut olivat edellisen pääsarjavierailun kantavat teemat, eikä siihen ole luvassa muutoksia. Danny Ings oli viime visiitillä Burnleyn ykköskärki, mutta miehen siirryttyä Liverpoolin, maalintekovastuuta jakavat EM-kisoissa Walesin paidassa esiintynyt Sam Vokes ja Mestaruussarjan ykköstykki Andre Gray.

Runkopelaajat:

Maalilla valmennuksen luottoa nauttii Tim Heaton, joka pelasi kauden kaikki 46 peliä. Tuttu nimi jo Burnleyn edelliseltä seikkailulta Valioliigassa. Penkiltä löytyy myös englantilainen 41 A-maaottelun mies, Paul Robinson, jonka vyöltä löytyy maaotteluiden lisäksi 372 Valioliigaottelua.

Puolustuksen tukipilareihin kuuluvat viime kaudella viisi maalia iskenyt Michael Keane ja Liverpoolista lainattu suurlupaus Jon Flanagan.

Keskikentälle kahdeksan maalia viimeistelleen, taitavan George Boydin ja kovaotteisen Scott Arfieldin rinnalle, on kaavailtu Charltonista hankittua Johann Berg Gudmundssonia. Mestaruussarjan syöttötilaston kärkimies siirtyi seuraan Ykkösliigaan pudonneesta Charltonista ja esiintyi kesällä myös Islannin maajoukkueessa.

Kärjessä parivaljakko Vokes-Gray paukutti Mestaruussarjassa yhteensä 38 maalia ja kaksikon varaan lasketaan käytännössä seuran säilyminen Valioliigassa.

burnley ennakko

Odotukset:

Joukkueelta löytyy osaamista ja tulivoimaa Mestaruussarjaan, josta osoituksena nousuun päättyneiden kausien 13/14 ja 15/16, 72 tehtyä maalia. Valioliigassa tilanne on kuitenkin toinen. Materiaali ei kestä vertailua edes keskikastin joukkueiden kanssa ja on selvää, että puolustusvoittoinen taktiikka syö parhaimmat hyökkäystehot. Edellinen pääsarjakausi alkoi synkästi 10 voitottoman ottelun putkella ja parhaimmillaankin joukkue käväisi sijalla 17. Kauden suurin anti seuralle on jättimäiset televisiorahat, joiden turvin on hyvä suunnitella tulevaisuutta. Säilyminen Valioliigassa olisi ihme.

Vuoden pelaaja: Jon Flanagan

Jon Flanagan. Liverpoolista lainattu lupaava laitapuolustaja. Tulinen taklaaja ja Anfield-suosikki on isossa roolissa säilymistaistelussa.

Burnley: Siirrot 2016-2017

Sisään:
Johann Berg Gudmundsson (Charlton, €3,02M)
Nick Pope (Charlton, €1,31M)

Ulos:
Matthew Taylor (tuntematon seura, vapaa siirto)
Lloyd Dyer (Burton Albiol, vapaa siirto)
Joey Barton (Rangers, vapaa siirto)
Matthew Gilks (Rangers, vapaa siirto)
Michael Duff (pelaajaura päättyy)

Valioliiga.fi - uusimmat uutiset Burnleysta: