Valioliiga.fi on asiantunteva verkkojulkaisu jalkapallon Englannin Valioliigasta.
posti@valioliiga.fi

Fastbet: Vedonlyönti & casino

Crystal Palace - Ennakkoanalyysi

Crystal Palace ennakko

Viime kausi ja lähtökohdat tulevaan kauteen:

Koko nimi: Crystal Palace
Football Club
Lempinimet: The Eagles, The Glaziers
Perustettu: 1905
Stadion: Selhurst Park (25 073)
Manageri: Alan Pardew
Viime kausi: 15. sija
Kotisivut: www.cpfc.co.uk

Viime sesonki oli Crystal Palacen osalta sellaista vuoristoratarallia, että oksat pois. Vielä vuodenvaihteessa kaikki näytti joukkueen kannalta enemmän kuin hyvältä, kun Palace kärkkyi Valioliigassa vitospaikalla tasapisteissä Tottenhamin kanssa. Vuosi 2016 oli Alan Pardewin suojateilta kuitenkin ala-arvoista suorittamista, sillä kuluvan vuoden 19:stä ottelusta joukkue onnistui voittamaan ainoastaan kaksi. Rankka alamäki saattelikin Palacen lopulta huomattavan lähelle putoamisrajaa 15. sijalle, joten parannettavaa jää tulevalle sesongille runsain mitoin.

Ihmeellisintä Palacen viime kauden matkassa oli kuitenkin se, että vaikka joukkueen peli tökki vuodenvaihteen jälkeen Valioliigassa oikein urakalla, oli meno aivan toista luokkaa FA Cupin puolella. Palace kaatoi näissä karkeloissa Valioliiga-kumppaneistaan Southamptonin, Stoken, Tottenhamin sekä Watfordin, ja vain finaalivastus Manchester United oli Pardewin miehistölle liikaa. Palacen historiallinen finaalivoitto oli kuitenkin vain yhdeksän minuutin pelaamisen päässä, mikä vain alleviivaa joukkueen viime kauden ihmeellisyyttä.

Runkopelaajat:

Palacen kovimmat tykit löytyvät ehdottomasti keskikentältä. Vasemmalla laidalla viihtyvä, huipputaitava Yannick Bolasie oli viime kaudella joukkueen sisäisissä pörsseissä jaetulla ykkössijalla sekä maalien (5) että syöttöjen (3) osalta. Oikealla laidalla pelaava Wilfried Zaha oli nopeineen jalkoineen aiheuttamassa suuria ongelmia vastustajalle kuin vastustajalle. Ranskan EM-joukkueessakin nähty Yohann Cabaye puolestaan toimii Palacen keskikentän ankkurina ollen joukkueelle erittäin tärkeä lenkki molemmilla kenttäpuoliskoilla.

Puolustuksessa johtajan viittaa kantaa keskuspakki Scott Dann, joka pelasi kerrassaan mainion kauden Palacen takalinjoilla. Nyt, Dann saa aisaparikseen puolustuslinjaan uuden nimen, kun James Tomkins siirtyi Palacen väreihin West Hamista noin 12 miljoonan euron siirtosummalla. Tolppien välissä tulee myös seisomaan uusi kasvo, kun Marseillesta Palaceen vaihtunut Steve Mandanda saapui korjaamaan joukkueessa viime kaudella esiintynyttä maalivahtiongelmaa.

Uusista hankinnoista suurta roolia on tarjolla myös Newcastlesta yli 15 miljoonalla eurolla hankitulle Andros Townsendille. Onkin mielenkiintoista nähdä, miten Pardew aikoo peluuttaa Zaha-Townsend -kaksikkoa tulevalla kaudella, sillä vaikka miehistä kumpikin on Palacelle ehtaa avauskokoonpanomateriaalia, ovat herrat käytännössä saman pelipaikan pelaajia.

Odotukset:

Viime kauden huippuhyvä avauspuolikas, ja sitä seurannut, lähes katastrofaalinen jälkimmäinen puolikas antavat osviittaa siitä, että Palacen perussuoritustason pitäisi olla jossain näiden kahden ääripään välimaastossa. Townsend, Tomkins ja Mandanda ovat kaikki erittäin käyttökelpoisia ja fiksuja hankitoja, joten vaikka hyökkääjä Dwight Gaylen myyminen voikin tehdä pienen loven joukkueen hyökkäyspeliin, tulisi Palacen pystyä ehdottomasti parempaan tulevalla sesongilla.

Hyökkäyspeli on kuitenkin se osa-alue, joka huutaa Palacen pelaamisessa eniten petrausta. Bolasie, Cabaye, Dann sekä Connor Wickham jakoivat joukkueen sisäisen maalipörssin ykköspaikan vaivaisella viidellä täysosumalla. Palacen 39:n isketyn maalin saldo oli Valioliigassa myös kolmanneksi huonoin, joten tehokkuutta vaaditaan ehdottomasti lisää. Pardew onkin kääntänyt katseensa siirtomarkkinoilla muun muassa Christian Bentekeen sekä Saido Berahinoon, jotka olisivat erittäin suuria vahvistuksia maaliteko-ongelmista kärsivälle joukkueelle.

Korkean profiilin hyökkääjän hankinta nostaisikin Palacen osakkeita huomattavasti korkeammalle, sillä muutoin 23-vuotiaalle Wickhamille jää hyökkäysosastolle aivan liian iso ruutu täytettäväksi. Palacen takalinjojen on myös löydettävä sama pitävyys kuin viime kauden avauspuolikkaalla. Mikäli Pardew onnistuu löytämään keinot ongelmakohtien korjaamiseen, ja saa samalla pidettyä oikean vaihteen silmässä läpi kauden, pitäisi Palacen keikkua Valioliigan sarjataulukossa puolivälin tuntumassa.

Vuoden pelaaja:

Vuoden pelaaja -titteliä voisi ennakoida Palace-leiristä moneen suuntaan. Onnistuessaan maalivahti Mandanda voi nousta puolustusvoittoisessa taktiikassa kultaakin arvokkaammaksi tekijäksi pisteiden napsimisessa. Pelkällä puolustamiselle ei kuitenkaan voiteta pelejä, joten Bolasien yksilötaito ja röyhkeys on todella suuressa roolissa Palacen palapelissä. 27-vuotias Bolasie oli jo viime kaudella joukkueen paras maalintekijä ja syöttäjä, ja mies pystyy varmasti vielä paljon parempaan. Etenkin, jos hän saa vierelleen sen korkeamman profiilin kärkipelaajan, jota Pardew siirtomarkkinoilta innokkaasti etsii.

Crystal Palace: Siirrot 2016-17

Sisään:
Andros Townsend (Newcastle, €15,69M)
James Tomkins (West Ham, €11,78M)
Steve Mandanda (Marseille, vapaa siirto)

Ulos:
Dwight Gayle (Newcastle, €12,07M)
Alex McCarthy (Southampton, € ?)
Chris Kettings (Oldham, vapaa siirto)
Brede Hangeland (Pelaajaura päättyy)
Marouane Chamakh (Ei sopimusta)
Patrick McCarthy (Ei sopimusta)
Emmanuel Adebayor (Ei sopimusta)
Adrian Mariappa (Ei sopimusta)