Valioliiga.fi on asiantunteva verkkojulkaisu jalkapallon Englannin Valioliigasta.
posti@valioliiga.fi

Fastbet: Vedonlyönti & casino

Hull City - Ennakkoanalyysi

Hull joukkue 2016-2017

Viime kausi ja lähtökohdat tulevaan:

Koko nimi: Hull City AFC
Lempinimet: The Tigers
Perustettu: 1904
Stadion: KCOM Stadium (25 450)
Manageri: avoin
Viime kausi: Championship
Kotisivut: www.hullcitytigers.com

Mestaruussarjassa Hull Cityn sijoitus oli 46 ottelun jälkeen neljäs ja paikka Valioliigassa varmistui Wembleyllä pelatussa klassisessa playoff-finaalissa. Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella joukkue kaatoi Derby Countyn yhteistuloksella 3-2 ja finaalissa Sheffield Wednesday taipui lukemin 1-0. Onkin helppo sanoa, että tuo ottelu on seuran lähitulevaisuuden kirkkain valopilkku.

113-vuotias jalkapalloseura on kaaoksessa. Joukkueen kahdesti Valioliigaan nostanut ja kertaalleen FA-Cupin finaaliin johdattanut Steve Bruce irtisanoutui heinäkuussa eikä seuralle ole vieläkään nimetty uutta manageria. Omistajat haluavat itsepäisesti muuttaa seuran nimen muotoon ”Hull Tigers”, joka ei ymmärrettävästi ole perinteiden nimiin vannovien brittifanien mieleen. Loukkaantumissuman jäljiltä joukkue on treenannut kesällä ajoittain ainoastaan 10 pelaajan ringillä ja runkopelaajista useamman kuukauden ovat vielä poissa mm. toppari Michel Dawson ja ykkösvahti Allan McGregor. Myös keskikentän tärkeät Jake Livermore ja Tom Huddlestone ovat menettäneet pikkuvammojen takia osan valmistautumiskaudesta.

Nousufinaalin upealla kaukolaukauksella ratkaissut Mohamed Diamé veti tilanteesta omat johtopäätöksensä ja siirtyi Valioliigajalkapallon kustannuksella Newcastleen. Ilmassa on vahvasti farssin ainekset.

Runkopelaajat:

Allan McGregor maalissa, Michael Dawson keskuspuolustuksen tukipilarina ja nuori Moses Odubajo puolustuksen laidalla, Huddlestone-Livermore keskikentällä ja Abel Hernandez kärjessä. Siinä Hullin tärkeimmät pelaajat Valioliigakauden kynnyksellä. Ikävä kyllä näistä herroista ainoastaan 21 maalia viime kaudella viimeistellyt Abel Hernandez on täydessä iskussa viikko ennen kauden alkua.

Hull Tom Huddlestone

Valioliigakokemusta joukkueen riveistä kyllä löytyy, mutta se vanhemmalta kaartilta. Toppari Curtis Davies, keskikentän Ahmed El Mohamady ja Robert Snodgrass ovat tuttuja nimiä männäkausilta, mutta miesten urakäyrä ei enää osoita ylöspäin.

Odotukset:

Seuralta ei odoteta juuri mitään muuta, kuin kauden viemistä läpi ammattimaisesti. Joukkuetta ei ole vahvistettu lainkaan, siitä huolimatta, että ennen irtisanoutumistaan Steve Bruce kertoi kaipaavansa kuutta uutta pelaajaa. Putoaa suoraan takaisin Mestaruussarjaan.

Vuoden pelaaja: Tom Huddlestone

Petollisen verkkainen Tom Huddlestone on joukkueen tärkein pallollinen pelaaja. Upea laukaus, joka lähtee kaukaa, kovaa ja tarkasti.

Hull City: Siirrot 2016-17

Sisään:
Ei saapuvia pelaajia.

Ulos:
Mohamed Diamé (Newcastle, €5,40M)
Sone Aluko (Fulham, vapaa siirto)
Ryan Taylor (tuntematon seura, vapaa siirto)