Valioliiga.fi on asiantunteva verkkojulkaisu jalkapallon Englannin Valioliigasta.
posti@valioliiga.fi

Fastbet: Vedonlyönti & casino

Middlesbrough F.C. - Ennakkoanalyysi

Middlesbrough joukkue 2016-2017

Viime kausi:

Koko nimi: Middlesbrough Football Club
Lempinimet: The Boro, Smoggies
Perustettu: 1876
Stadion: Riverside Stadium (33 746)
Manageri: Aitor Karanka
Viime kausi: Championship
Kotisivut: www.mfc.co.uk

Viime kaudella Englannin Mestaruussarjan hopeasijalle yltänyt Middlesbrough palaa alkavalla kaudella Valioliigaan seitsemän vuoden poissaolon jälkeen. Joukkueen sankari oli ehdottomasti maalivahti Dimitrios Konstantopoulos, joka piti viime kaudella verkkonsa puhtaana huikeat 22 kertaa. Maalivahdin huippusuoritusten lisäksi myös ”Boroa” vuodesta 2013 asti valmentaneen Aitor Karankan organisoima, kurinalaisesti pelannut puolustuslinja edesauttoi joukkueen menestystä.

Hyökkäyspää ei kauden mittaan yltänyt puolustuksen huippusuoritusten tasolle, eikä yksikään Middlesbrough-pelaaja päässyt kaksinumeroiseen maalimäärään. Mestaruussarjan kärkikuusikosta Middlesbrough teki vähiten maaleja. Joulun jälkeen joukkueen hieman epätasainen pelaaminen antoi olettaa, että Boro ei välttämättä nouse taisteluun Valioliigapaikasta. Joukkue selvitti kuitenkin kauden kymmenen viimeistä otteluaan tappioitta, varmistaen nousun Valioliigaan kauden viimeisessä ottelussa 1-1 tasapelillä Brighton & Hove Albionia vastaan.

Runkopelaajat:

Joukkueen viime kauden tärkein pelaaja oli ehdottomasti maalivahti Konstantopoulos. Alkavalle kaudelle Boro on hankkinut riveihinsä myös Espanjan maajoukkueen entisen ykkösvahdin Victor Valdesin, mutta ei ole kiveen kirjoitettua, että Valdes pystyy maineensa turvin syrjäyttämään erinoimaisesti pelanneen kreikkalaisen.

Middlesbroughin puolustuspään kirkkain tähti oli kolme maaliakin tehnyt keskuspuolustaja Daniel Ayala, joka on ollut pitkään yksi mestaruussarjan parhaista toppareista. Mikäli 25-vuotiaan espanjalaispuolustajan pelaaminen jatkuu samalla tasolla Valioliigassa, on odotettavissa, että suurseurat saattavat kauden päätteeksi soitella. Ayalan topparipari Ben Gibson pelasi myös mainion viime kauden, mutta englantilaispuolustajan paikkaa avauskokoonpanossa voi uhata Gijonista hankittu Bernardo Espinosa. Myös vasemman laitapuolustajan tontilla pelaava George Friend säilyttänee paikkansa avauksessa.

Middlesbrough pelaajat

Joukkueen keskikenttäpelaajista erityismaininnan ansaitsevat vasen laituri Stewart Downing, oikealla laidalla pelaava Albert Adomah, sekä mainio Gastón Ramírez. Downing on pienten paineiden alla, sillä joukkue hankki kesän siirtoikkunan aikana Ajaxista riveihinsä samalla pelipaikalla viihtyvän Viktor Fischerin. Mikäli Downing pystyy nousemaan lähellekään parhaiden Aston Villa-päiviensä tasoa, paikka avauksessa ei ole uhattuna. Merkittävään rooliin keskikentällä nousee varmasti myös Atalantasta siirtynyt, keskikentän keskustassa viihtyvä Marten de Roon.

Hyökkäyksen avainpelaajiksi nousevat viime kaudella 8 maalia nakuttanut David Nugent, sekä talven siirtoikkunan viimeisenä päivänä Blackburnista hankittu Jordan Rhodes, joka takoi alkukaudesta Roversissa 10 maalia. Rhodesin viimeistelytaidoissa on kuitenkin vielä hiomista ja Valioliigassa maalipaikkojen tuhlailu ei tule vetelemään. Suurin nimimies on Valenciasta lainattu Álvaro Negredo. Negredo ei ole viime vuosina ollut älytön maalikone, mutta Nugent ja Rhodes hyötyvät varmasti Negredon läsnäolosta. Ei sovi myöskään unohtaa viime kaudella 7 maalia viimeistellyttä uruguaylaista Cristhian Stuania.

Odotukset:

Middlesbrougin kauden päätavoite on luonnollisesti pysyä pudotusviivan yläpuolella, mutta joukkueella on potentiaalia nousta jopa Valioliigan keskikastin tuntumaan. José Mourinhon Real Madrid-aikojen entinen apuvalmentaja Aitor Karanka on rakentanut vahvan ja kärsivällisesti pelaavan joukkueen, joka tulee pärjäämään Valioliigassa kelvollisesti. Joukkueen parantunut hyökkäyspää, luova keskikenttä ja jykevä puolustus tulevat pitämään huolen, että Boro sijoittuu kauden päätteeksi vähintään Valioliigan alempaan keskikastiin.

Vuoden pelaaja: Álvaro Negredo

Álvaro Negredon saapuminen tulee vaikuttamaan positiivisesti Jordan Rhodesin otteisiin, joka tulee nousemaan Boron vuoden pelaajaksi.

Middlesbrough: Siirrot 2016-17

Sisään:
Marten de Roon (Atalanta, €15,09M)
Viktor Fischer (Ajax, €4,79M)
Antonio Barragán (Valencia, €2,72M)
Gastón Ramírez (Southampton, vapaa siirto)
Bernardo Esponosa (Sporting Gijón, vapaa siirto)
Victor Valdés (Manchester United, vapaa siirto)
Jordan McGhee (Heart of Midlothian FC, laina)
Brad Guzan (Aston Villa, €?)
Álvaro Negredo (Valencia, laina)
Connor Ripley (Oldham, laina päättyy)

Ulos:
Jonathan Woodgate (tuntematon seura, vapaa siirto)
Rhys Williams (Perth Glory, vapaa siirto)
Connor Ripley (Oldham, lainalle)
Jordan McGhee (Heart of Midlothian FC, laina päättyy)
Michael Agazzi (AC Milan, laina päättyy)
Kike Sola (Athletic Bilbao, laina päättyy)