Valioliiga.fi on asiantunteva verkkojulkaisu jalkapallon Englannin Valioliigasta.
posti@valioliiga.fi

Fastbet: Vedonlyönti & casino

Southampton F.C. - Ennakkoanalyysi

Southampton kausi 2016-2017

Viime kausi ja lähtökohdat tulevaan:

Koko nimi: Southampton Football Club
Lempinimet: The Saints
Perustettu: 1885
Stadion: St. Mary's Stadium (32 505)
Manageri: Claude Puel
Viime kausi: 6. sija
Kotisivut: www.saintsfc.co.uk

Etelä-Englannin ylpeys Southampton on vuosi vuodelta parantanut sijoitustaan kauden 12/13 sarjanousun jälkeen. Ennen viime kauden alkua seuralle tarjottiin ensimmäiset europelit viiteentoista vuoteen, kun ”Pyhimykset” sijoittui tämän vuoden tapaan kuudenneksi ja karsi paikasta Eurooppa-liigaan. Valitettavasti tie tyssäsi viimeiselle pudotuspelikierrokselle, mutta tänä vuonna Southampton nähdään kilpailun lohkovaiheessa.

Liigapelit alkoivat hieman takkuillen joukkueen napattua ensimmäisen voittonsa vasta neljännestä pelistä. Syyskausi oli ailahdellen pelanneelle joukkueelle vaikea, mutta vuodenvaihteen jälkeen yskähdellen käynnistynyt kone toimi taas täysillä sylintereillä. Kevätkaudella ”Pyhimys-miehistö” hävisi edelleen sijoittuneista joukkueista ainoastaan Leicesterille.

Southamptonin pelaajat ovat kesäisin olleet kuumaa valuuttaa siirtomarkkinoilla, mutta tänä kesänä seurasta ensimmäisenä poistui manageri Ronald Koemanin siirtyessä Evertoniin. Tilalle saapui Nizzasta ranskalainen Claude Puel. Viime kesänä ovi kävi myös pelaajien pukuhuoneessa, kun seitsemän palloilijaa vaihtoi maisemaa mutta samankaltaista tyhjennysmyyntiä ei tänä vuonna nähty.

Pieniä muutoksia kokoonpanossa on nähty ja tutun filosofian mukaisesti tilalle on hankittu nuoria, lupaavia pelaajia. Bayern Münchenissä lainakierteeseen ajautunut tanskalainen Pierre-Emile Höjbjerg vahvistaa keskikenttää ja Mestaruussarjaan pudonneesta Norwichista kaapattu Nathan Redmond paikkaa laitahyökkääjä Sadio Manén jättämää massiivista aukkoa.

Seuraan saapuu elokuussa todennäköisesti vielä ainakin yksi hyökkäyspään pelaaja ja taloudesta hyökkääjän hankkiminen tuskin jää kiinni. Sadio Manén, Victyor Wanyaman ja Graziano Pellèn myynneistä kassakirstuun kilahtaa n. 64 miljoonaa euroa! Alkava kausi näyttää pystyykö manageri Puel kiristämään ruuvia entisestään vai onko Southamptonilla edessään välivuosi.

Runkopelaajat:

Soton joukkue

Maalilla ykkösveskarina jatkaa Fraser Forster, jota kirittämään on hankittu kiertolaisvahti Alex McCarthy. Kolmen vuoden sopimuksella Crystal Palacesta saapunut englantilainen on oiva lisä veskariosastolle.

Puolustuksen koostumus ei ole muuttunut. Fanien ja pelaajien seuran vuoden pelaajaksi valitsema monipuolinen Virgil van Dijk muodostaa José Fonten kanssa luotettavan toppariparin. Laidoille ykkösvaihtoehdot ovat Ryan Bertrand vasemmalle ja tuore Euroopan mestari Cédric Soares oikealle.

Keskikentällä Victor Wanyaman jättämää paikkaa kyttää kesähankinta Höjbjerg. Keskikentän keskustaan on tarjolla kovaluinen Oriol Romeu ja hyökkäävässä roolissa peliä pyörittää serbi Dusan Tadic.

Hyökkäyksessä vaihtoehdot ovat melko rajalliset: loukkaantumisista kärsinyt Jay Rodriguez, fanien suosikki Shane Long tai muurarimies Charlie Austin. Graziano Pellèn jättämä aukko on sen verran suuri, että siirtoikkunan aikana on odotettavissa vahvistusta nimenomaan hyökkäykseen.

Odotukset:

Southamptonilla on pullat hyvin uunissa. Keskikastin joukkueen kirous on apajille iskevät suurseurat, jotka vievät parhaat pelaajat väkisin. Etelä-Englannissa on kuitenkin tehty niin hyvää työtä liiganousun jälkeen, että urheilullinen menestys alkaa hiljalleen riittää siihen, että pelaajat pysyvät ”Pyhimysten” riveissä. Valioliigan lisääntynyt rahavirta ei myöskään tee hallaa. Realistinen tavoite joukkueelle on päästä Eurooppa-liigassa lohkostaan jatkoon ja kotimaan liigassa varmistaa europelien jatkuminen myös ensi kaudella.

Vuoden pelaaja: Virgil van Dijk

Loistava, pallovarma toppari jolta on hankala löytää heikkouksia. Sopimus Southamptonin kanssa on voimassa 2022 asti, mutta jos hollantilainen jatkaa hyviä otteitaan, seura kuittaa miehestä ehkä jo ensi kesänä isot rahat.

Southampton: Siirrot 2016-17

Sisään:
Pierre-Emile Höjbjerg (Bayern München, €15,09M)
Nathan Redmond (Norwich, €13,59M)
Alex McCarthy (Crystal Palace, € ?)
Jérémy Pied (OGC Nice, vapaa siirto)

Ulos:
Sadio Mané (Liverpool, €41,45M)
Graziano Pellè (SD Luneng, €15,35M)
Victor Wanyama (Tottenham, €14,48M)
Juanmi (Real Sociedad, €5,03M)
Gaston Ramirez (Middlesbrough, vapaa siirto)
Paulo Gazzaniga (Rayo Vallecano, lainalle)
Sam Gallagher (Blackburn, lainalle)
Kelvin Davis (pelaajaura päättyy)