Valioliiga.fi on asiantunteva verkkojulkaisu jalkapallon Englannin Valioliigasta.
posti@valioliiga.fi

Fastbet: Vedonlyönti & casino

Sunderland - Ennakkoanalyysi

sunderland joukkue 2016-2017

Viime kausi ja lähtökohdat tulevaan kauteen:

Koko nimi: Sunderland Association Football Club
Lempinimet: The Black Cats
Perustettu: 1879
Stadion: Stadium of Light (49 000)
Manageri: David Moyes
Viime kausi: 17. sija
Kotisivut: www.safc.com

Sunderlandin viime kausi noudatteli jo aiemmin todistettua peruskaavaa. Äärimmäisen kehno startti, managerin vaihdos, lisää pohjamudissa nyhjäämistä ja viime hetkien nousu turvaan putoamisvyöhykkeeltä. Sunderland pelasi viime kaudella pahimmillaan aivan luvattoman kehnosti, ja kauden aloittanut manageri Dick Advocaat saikin kenkää jo lokakuussa, kun joukkue oli tahkonnut kahdeksan ensimmäistä otteluaan ilman voiton voittoa.

Sam Allardyce otti ohjat käsiinsä heti Advocaatin vanavedessä, ja vaikkei Sunderlandin koneisto käynnistynytkään vielä heti valmentajavaihdoksen jälkeen, sai "Big Sam" piiskattua joukkonsa mahtavaan vireeseen kevätkauden aikana. Sunderland hävisi nimittäin viimeisestä 11 ottelustaan vain yhden ja säilytti lopulta sarjapaikkansa kahden pisteen erolla Newcastleen.

Tulevaan kauteen valmistautuminen koki Sunderlandissa kuitenkin erittäin kovan kolauksen, kun Allardyce jätti tehtävänsä siirtyessään Englannin maajoukkueen peräsimeen. Managerin paikalle hyppäsi Evertonista ja Manchester Unitedista tutuksi tullut David Moyes, mutta valmentajasotkusta johtuen seuran toiminta on ollut kesän siirtoikkunan osalta melkoista tyhjäkäyntiä. Putoamispeikko onkin ottamassa Sunderlandista kovaa niskalenkkiä jo ennen kauden alkua.

Runkopelaajat:

Tammikuun siirtoikkunassa Sunderlandiin saapuneet Jan Kirchhoff, Lamine Kone sekä Wahbi Khazri nousivat joukkueessa suureen rooliin heti ensimmäisellä kausipuolikkaallaan. Puolustava keskikenttäpelaaja Kirchhoff sekä ykköstopparin saappaisiin noussut Kone muodostavatkin Sunderlandin takalinjojen selkärangan myös tulevalla sesongilla. Puolustuksesta täytyy nostaa esiin myös vasemman laitapakin roolia moitteitta illasta toiseen hoitava Patrick van Aanholt.

Vasemman laitapelaajan paikalla viihtyvä Khazri pystyy puolestaan aiheuttamaan vastustajille ongelmia sekä laadukkaiden keskitysten että laukausten kautta. Viime kaudella Khazri esiintyi Sunderland-paidassa 13 kertaa, ja merkkautti näissä kamppailuissa tililleen kaksi maalia ja yhden maalisyötön. Tulevalla kaudella tunisialaispelurilta on lupa odottaa vieläkin kovempaa panosta.

Sunderlandin ehdoton ykköstähti on kuitenkin viime kaudella peräti 15 Valioliiga-maalia viimeistellyt Jermaine Defoe, ja seurajohto saakin kiittää kokenutta hyökkääjäänsä siitä, että joukkue nähdään Valioliiga-viheriöillä myös tulevalla kaudella. Jo 33-vuotiasta Defoeta ei kuitenkaan tunneta minään maailman tasaisimpana suorittajana, joten hyökkääjän maalivainun säilyminen olisi Sunderlandille nyt erityisen tärkeää.

Odotukset:

Sunderland kausi 2016-2017

Pelkän kesäisen managerisotkun perusteella Sunderlandille voidaan povata hyvin vaikeaa kautta. Big Samin lähtö jätti koko Sunderlandin eräänlaiseen limboon eikä joukkue ole tästä syystä saanut ajettua yhtäkään kesän pelaajahankinnoistaan ns. maalin saakka. Joukkue ei toki ole menettänyt yhtäkään avainpelaajiaan, mutta muiden kilpakumppanien jatkuvasti vahvistuessa Sunderland on jäänyt vallitsevassa tilanteessa eittämättä pahasti jalkoihin.

Sunderlandin seurajohdon täytyykin saada hankittua yksi jos toinenkin vahvistus siirtomarkkinoilta, sillä nykyisellään joukkueen on hyvin, hyvin ohutta luokkaa. Hankinnat on kuitenkin ajettava läpi nopeasti, sillä kauden alku lähestyy päivä päivältä. Kiirehtiminen taas saattaa johtaa hutihankintoihin, jotka viimeistään antaisivat Sunderlandille sen ratkaisevan kuoliniskun taistelussa putoamispeikkoa vastaan.

Moyesin harteille langennut haaste onkin siis kerrassaan valtava. Kysymysmerkkejä löytyy toki myös pelitaktiselta puolelta, sillä Moyesin lyhyt visiitti Manchester Unitedin peräsimessä on varmasti jokaisen Valioliiga-fanin muistissa. Skottimanageri leipoi aikanaan Evertonin erittäin mallikkaaseen iskuun, mutta Unitedin pelaaminen oli miehen alaisuudessa pahimmillaan aivan kaameaa sekamelskaa. Moyesin täytyykin viilata pelikirjansa parhaiden päivien tasolle, sillä muutoin Sunderland voi olla hätää kärsimässä.

Vuoden pelaaja: Jan Kirchhoff

Bayern Münchenistä tammikuussa vaivaisella yhdellä miljoonalla eurolla Sunderlandiin saapunut Kirchhoff osoittautui joukkueelle todella tärkeäksi vahvistukseksi, ja 25-vuotias saksalaispeluri oli Sunderlandin parhaimmistoa lähes jokaisessa pelaamassaan ottelussa viime kaudella. Loukkaantumiset pilasivat Kirchhoffin mahdollisuudet Bayernissa, mutta viime kauden loppupuolikas osoitti, miksi Pep Guardiola oli aikanaan hänet joukkueeseensa hankkinut. Mikäli loukkaantumiset ovat nyt taaksejäänyttä elämää, voi saksalainen nousta Sunderlandin puolustavassa taktiikassa kultaakin arvokkaammaksi johtohahmoksi.

Sunderland: Siirrot 2016-17

Sisään:
Papy Djilobodji (Chelsea, €9,50M)
Patrick McNair (Manchester United, €5,25M)
Donaldo Love (Manchester United U21, €1,15M)
Charalampos Mavrias (Düsseldorf, laina päättyy)
Emanuele Giaccherini (Bologna, laina päättyy)
Santiago Vergini (Getafe CF, laina päättyy)
Steven Fletcher (Marseille, laina päättyy)
Adam Matthews (Bristol City, laina päättyy)
Danny Graham (Blackburn, laina päättyy)

Ulos:
Emanuele Giaccherini (Napoli, €1,52M)
Santiago Vergini (Boca Juniors, €0,91M)
Danny Graham (Blackburn, vapaa siirto)
Mikael Mandron (Eastleigh, vapaa siirto)
Steven Fletcher (Sheffield Wednesday, vapaa siirto)
Valentin Roberge (Apollon Limassol, vapaa siirto)
Adam Matthews (Bristol City, lainalle)
Will Buckley (Sheffield Wednesday, lainalle)
Steve Harper (Ei sopimusta)
Wes Brown (Ei sopimusta)
Dame N'Doye (Trabzonspor, laina päättyy)
Ola Toivonen (Rennes, laina päättyy)
Yann M'Vila (Kazan, laina päättyy)