Valioliiga.fi on asiantunteva verkkojulkaisu jalkapallon Englannin Valioliigasta.
posti@valioliiga.fi

Fastbet: Vedonlyönti & casino

Swansea - Ennakkoanalyysi

swansea ennakko 16-17

Viime kausi ja lähtökohdat tulevaan kauteen:

Koko nimi: Swansea City Association Football Club
Lempinimet: The Swans
Perustettu: 1912
Stadion: Liberty Stadium (20 972)
Manageri: Francesco Guidelin
Viime kausi: 12. sija
Kotisivut: www.swanseacity.net

Vaiherikas viime kausi päättyi Swansean osalta yllättävänkin positiivisissa merkeissä, sillä asiat eivät totisesti sujuneet sesongin aikana seuran alkuperäisten suunnitelmien mukaan. Swansean peräsimessä nähtiinkin kauden aikana peräti kolme eri manageria.

Päävalmentajana kauden aloittanut Garry Monk potkittiin taustalta pihalle jo joulukuussa, kun joukkue viihtyi sarjassa sijalla 15. Väliaikaisen managerin Alan Curtisin alaisuudessa Swansea ehti vierailla jopa sarjan putoamisrajan alapuolella 18. sijalla, mutta tammikuussa valmennuspestiin kiinnitetty Francesco Guidolin sai kuin saikin käännettyä joukkueen kurssin nousuun.

Swansea hävisi viimeisestä 17 ottelustaan vain viisi, ja päätti sekavan kautensa turvallisesti sijalle 12. Swansea valmistautuukin kauteen nyt Guidolinin alaisuudessa, vaikka manageripaikasta olikin suurta spekulaatiota liikkeellä muun muassa Brendan Rodgersin palkkaamisen suhteen. Guidolin joutuu jatkosopimuksensa myötä entistä kovempaan testiin, sillä kuluva kesä on päässyt heikentänyt joukkuetta entisestään.

Runkopelaajat:

Swansean rosterista kaksi pelaajaa nousee selvästi muiden yläpuolelle. Islannin EM-joukkueessakin häikäissyt Gylfi Sigurðsson on kaikessa monipuolisuudessaan joukkueen keskikentän sielu, ja viime kaudella isketyt 11 Valioliiga-maalia nostivat islantilaispelurin joukkueen sisäisessä maalipörssissä aina toiselle sijalle saakka. Sigurðssonin elokuun alussa allekirjoittama nelivuotinen jatkosopimus olikin Swansean kannalta elintärkeä kiinnitys, sillä keskikenttäpeluri oli todistetusti herättänyt suurta kiinnostusta monissa suuremmissa seuroissa.

Swansean hyökkäyksessä lippua kantanut Andre Ayew kaupattiin kesällä yllättäen West Hamiin 26-vuotiaan ghanalaishyökkääjän lähtö tekeekin suuremmoisen aukon Swansean hyökkäysosastolle. Sevillasta hänen paikkaajakseen hankittu Fernando Llorente ei näitä saappaita täytä kyllä millään ilveellä, joten joukkue kaipaisi ehdottomasti yhtä kovemman luokan hyökkäysvahvistusta.

Swansealta löytyy luottopeluri myös tolppien välistä, sillä Łukasz Fabiański aloittaa nyt kolmannen kautensa joukkueen väreissä. 31-vuotias puolalaisvahti on ollut avauskokoonpanossa 37 ottelussa molemmilla aiemmilla Valioliiga-kausillaan, ja vastuuta tulee varmasti riittämään paljon myös tulevalla sesongilla.

Odotukset:

swansea joukkue 2016-2017

Kuten sanottua, kuluva kesä ei ole sujunut Swansea-fanien kannalta suurempia sulosointuja kuunnellen. Sigurðssonista kiinnipitäminen on ollut tärkeää, mutta tästä huolimatta joukkue on heikentynyt useammallakin osa-alueella. Kärkipelaajien osalta Swansea on luopunut sekä Ayewista (viime kaudella 12 liigamaalia) Bafétimbi Gomisista (6 liigamaalia) ja Alberto Paloschin (2 liigamaalia) kuin myös Portugalille Euroopan mestaruuden ratkaisseesta Ederistä.

Kärkipelaajien poistomyynnistä huolimatta Swansean ainoa kiinnistys hyökkäysosastolleen on Sevillasta saapunut Llorente, joka osui viime Li Liga -kaudella 23 ottelussa tolppien väliin vain neljä kertaa. Maalintekovastuu kaatuukin tällä hetkellä lähes täysin Sigurðssonin varaan. Oudot kaupat saivat vielä jatkoa elokuun alussa, kun joukkue myi kapteeninsa Ashley Williamsin Evertoniin noin 12 miljoonan euron siirtokorvausta vastaan. Williams oli monen kauden ajan Swansean takalinjojen ehdoton johtohahmo, joten kauppaaminen vaikuttaa varsin käsittämättömältä teolta vankasta siirtosummasta huolimatta.

Guidolin hankki Williamsin korvaajaksi Mike van der Hoornin Ajaxista, mutta 23-vuotiaasta alankomaalaisesta ei todellakaan ole Williamsin jättämien saappaiden täyttäjäksi - ainakaan vielä tulevalla kaudella. Swansean kesän toinen hankinta oli jo viime kaudella seurassa lainasopimuksella esiintynyt keskikenttäpelaaja Leroy Fer. Guidolin on nyt siis suurten haasteiden edessä, sillä ainakin paperilta katsottuna Swansean pelaajamateriaalin laatu on kaikkea muuta kuin laaja.

Yhdenkin avainpelaajan loukkaantuminen voi aiheuttaa joukkueelle melkoisia ongelmia, ellei Guidolin onnistu tekemään tiettyjä vahvistushankintoja kauden alkuun mennessä. Swansea on pelannut nyt Valioliigassa viisi perättäistä kautta, ja joukkue on sijoittunut jokaisella sesongilla sijoille 8-12. Kesän tapahtumat eivät kuitenkaan varsinaisesti anna osviittaa, että Swansea yltäisi tällä kaudella yhtään näitä sijoja korkeammalle - päinvastoin. Guidolinin osalta on kuitenkin huomioitava, että mies teki kerrassaan mahtavaa jälkeä Udinesessa kausina 2010-2014 varsin rajallisella pelaajamateriaalilla.

Vuoden pelaaja: Gylfi Sigurðsson

Kokonaiskuvassa katsottuna Sigurðsson on Swansean ehdottomasti tärkein yksittäinen palanen, etenkin Ayewin kauppaamisen jälkeen. Islantilaispeluri viimeisteli peräti yhdeksän maalia Valioliiga-viheriöillä vuodenvaihteen jälkeen, joten miehellä oli valtaisa rooli joukkueen putoamisuhan karistelussa. 26-vuotias Sigurðsson jättää kentälle aina kaikkensa, ja hän esittikin johtajan ominaisuuksiaan myös Islannin upeassa EM-kisakampanjassa. Sigurðsson pystyy pelaamaan monipuolisena pelaajana vahvasti kentän jokaisella kolmanneksella, ja vaikka miehen viime kauden loppupuolisko oli kerrassaan huikea, on ilmassa merkkejä siitä, että alati taisteleva keskikenttäraataja pystyy nostamaan pelaamisensa tasoa vieläkin korkeammalle.

Swansea: Siirrot 2016-17

Sisään:
Borja Baston (Atletico Madrid, €18,00M)
Fernando Llorente (Sevilla, €5,90M)
Leroy Fer (QPR, €5,63M)
Mike van der Hoorn (Ajax, €2,52M)
Mark Birighitti (Newcastle United Jets, vapaa siirto)
Eder (Lille, laina päättyy)
Gerhard Tremmel (Werder Bremen, laina päättyy)
Franck Tabanou (Saint-Etienne, laina päättyy)
Kenji Gorré (Northampton Town, laina päättyy)
Matt Grimes (Leeds, laina päättyy)
Ryan Hedges (Yeovil Town, laina päättyy)
Kyle Bartley (Leeds, laina päättyy)
Liam Shephard (Yeovil Town, laina päättyy)
Oliver Davies (Kilmarnock FC, laina päättyy)

Ulos:
Andre Ayew (West Ham, €24,10M)
Ashley Williams (Everton, €14,00M)
Alberto Paloschi (Atalanta, €6,04M)
Eder (Lille, €4,31M)
Liam Shephard (Yeovil Town, lainalle)
Ryan Hedges (Yeovil Town, lainalle)
Oliver Davies (Kilmarnock FC, lainalle)
Matt Grimes (Leeds, lainalle)
Kyle Bartley (Leeds, lainalle)
Kenji Gorré (Northampton Town, lainalle)
Bafetimbi Gomis (Marseille, lainalle)
Lee Lucas (tuntematon seura, vapaa siirto)
Daniel Alfei (tuntematon seura, vapaa siirto)