Valioliiga.fi on asiantunteva verkkojulkaisu jalkapallon Englannin Valioliigasta.
posti@valioliiga.fi

Fastbet: Vedonlyönti & casino

West Ham United F.C. - Ennakkoanalyysi

west ham ennakko

Viime kausi ja lähtökohdat tulevaan kauteen:

Koko nimi: West Ham United Football Club
Lempinimet: The Hammers, The Irons, The Academy of Football
Perustettu: 1900
Stadion: London Stadium (60 010)
Manageri: Slaven Bilic
Viime kausi: 7. sija
Kotisivut: www.whufc.com

116-vuotias perinneseura Itä-Lontoosta pelasi huikean viime kauden! Sam Allardycen korvannut Slaven Bilic orkestroi joukkueensa pelaamaan vahvalla kontrastilla edelliskauteen: inhorealistinen puolustusmuuri purettiin ja pelityyli palautui tutun kuplivaksi ”brändijalkapalloksi”. Kesähankinnat Dimitri Payet, Manuel Lanzini ja Michail Antonio tarjosivat kannattajille monia ilonhetkiä. Varsinkin Marseillesta siirtynyt Payet nousi raketin lailla Valioliigan tähtipelaajien joukkoon. Seitsemäs sija toi viisi pykälää parannusta edelliskauteen ja paikan Eurooppa-liigan kolmannelle karsintakierrokselle.

Viime kausi merkitsi myös yhden aikauden päätöstä, sillä West Ham hyvästeli 101 täyttä kautta kotistadionina palvelleen Boleyn Groundin ja pelaa tästedes kotiottelunsa Lontoon olympiastadionilla. Viimeisessä kotiottelussa kaatui Manchester United 3-2 ja tuon ottelun kaiut kimpioilevat vieläkin itäisen Lontoon seinistä.

Joukkue ei ole kesän aikana juuri heikentynyt, vaan vahvistunut varsinkin keskikentällä. Bundesliigasta kaapattu Havard Nordtveit kamppailee paikasta keskikentän pohjalla, Besiktasista lainattu Gökhan Töre ja Valenciasta ilmaissiirrolla saapunut Sofiane Feghouli kiitävät laitoja. Näkymät ovat ruusuiset.

Runkopelaajat:

West Hamin vuoden pelaaja oli itseoikeutetusti Dimitri Payet. Marseillesta siirtynyt keskikenttämies loi maalipaikkoja ja pystyi komeilla yksilösuorituksilla ratkomaan pelejä: 29 peliin syntyi yhdeksän maalia ja kaksitoista syöttöä. Keskikentältä puolustuksen oikeaan laitaan pudotettu Michail Antonio oli tehopörssissä toisena kahdeksalla maalilla ja viidellä syötöllä.

Maalilla Irlannin arvokisavahti Darren Randolph kirittää ykkösvahti-Adriania, joka on ajoittain kovilla hieman hitaan puolustuksen takana. Aaron Cresswell selvisi viime kaudesta puhtain paperein, mutta Juventuksesta hankitun Angelo Ogbonnan pitää parantaa.

Vahvin osa-alue on keskikenttä, jolle riittää leveyttä. Uudet hankinnat Nordtveit, Töre ja Feghouli käyvät Mark Noblen, Cheikhou Kouyatén ja Manuel Lanzinin kanssa kovaa kamppailua avauskokoonpanon paikoista. Hyökkäyksen profiilipelaajat ovat Diafra Sakho sekä Andy Carroll. Jälkimmäinen pystyy kääntämään otteluita pääpelivoimallaan, mutta 10 maalia kaudessa on miehelle aivan maksimisuoritus.

Odotukset:

west ham payet

Osaomistaja David Sullivanin mukaan, West Ham etsii siirtomarkkinoilta takuuvarmaa 20:n maalin miestä lähtökuopissa olevan Diafra Sakhon tilalle. Huhuissa vahvimmin seuraan on yhdistetty Carlos Bacca, joka iski alavireiselle AC Milanille 18 maalia viime kaudella. Jos ’Hammers’ onnistuu löytämään tehokkaan hyökkääjän viimeistelemään laadukkaasta tarjoilusta, on suora paikka Eurooppa-liigaan minimitavoite.

Vuoden pelaaja: Dimitri Payet

Jollei siirtomarkkinoilta löydy aivan ihmemiestä, Payet on vuoden pelaaja toista kautta putkeen. Tunnelma sähköistyy aina pallon ollessa numeron 27 hallussa ja miehen otteissa on sama taikaa, jota muuan Ronaldinho tarjosi aikoinaan.

West Ham: Siirrot 2016-17

Sisään:
Andre Ayew (Swansea, €24,10M)
Manuel Lanzini (Al-Jazira, €11,48M)
Arthur Masuaku (Olympiacos, €7,10M)
Gökhan Töre (Besiktas, lainalle, korvaus: €3,02M)
Toni Martinez (Valencia, €2,87M)
Jonathan Calleri (Maldonado, lainalle, lainakorvaus: €4,70M)
Ashley Fletcher (Manchester United U21, €?)
Havard Nordtveit (Borussia Möchengladbach, vapaa siirto)
Sofiane Feghouli (Valencia, vapaa siirto)
Stephen Hendrie (Blackburn, laina päättyy)
Sam Westley (VVV-Venlo, laina päättyy)

Ulos:
James Tomkins (Crystal Palace, €11,78M)
Joey O'Brien (tuntematon seura, vapaa siirto)
Elliot Lee (tuntematon seura, vapaa siirto)
Josh Cullen (Bradford City, lainalle)
Stephen Hendrie (Blackburn, lainalle)
Emmanuel Emenike (Fenerbahce, laina päättyy)
Alex Song (FC Barcelona, laina päättyy)
Manuel Lanzini (Al-Jazira, laina päättyy)