Valioliiga.fi on asiantunteva verkkojulkaisu jalkapallon Englannin Valioliigasta.
posti@valioliiga.fi

Fastbet: Vedonlyönti & casino

Liverpool F.C - Ennakkoanalyysi

liverpool ennakko 2017

Viime kausi ja lähtökohdat tulevaan kauteen:

Koko nimi: Liverpool Football Club
Lempinimet: The Red
Perustettu: 1892
Stadion: Anfield (44 742)
Manageri: Jürgen Klopp
Viime kausi: 8. sija
Kotisivut: www.liverpoolfc.com

Viime vuoden lokakuussa Liverpoolin peräsimeen siirtynyt Jürgen Klopp teki debyyttikaudellaan sen mitä pystyi Brendan Rodgersin jälkeensä jättämällä, Liverpoolin standardeilla mitattuna, heikolla pelaajamateriaalilla. Parhaimmillaan Pool pelasi hyvin, mutta joukkue ei onnistunut saavuttamaan Valioliigassa täyttä potentiaaliaan ja tekemään tulosta johdonmukaisesti, sijoittuen sarjataulukossa kahdeksanneksi.

Karvas tappio Eurooppa-liigan finaalissa Sevillaa vastaan murskasi Liverpoolin haaveet europeleistä kaudella 16/17, mutta joukkueen Valioliigamenestyksen kannalta europelien puute ja väljempi otteluaikataulu ovat ainoastaan positiivisia seikkoja.

Runkopelaajat:

Liverpool puolustuksessa oikealla laidalla pelaavan Nathaniel Clynen pelipaikkaa ei uhkaa kukaan. Valioliigatulokas Joël Matipilla on loistava paikka murtautua Liverpoolin avauskokoonpanoon ja nousta jopa joukkueen ykköstoppariksi.

Keskikentällä edukseen ovat erottuneet keskikentän pohjalla varmoin ottein pelannut Emre Can ja hyökkäävä keskikenttäpelaaja Philippe Coutinho.

Monikäyttöinen hyökkäyspään pelaaja ja pelinrakentaja Roberto Firmino loisti viime kaudella Kloppin alaisuudessa erityisesti valeysin roolissa. Loukkaantumishuolien kanssa paininut Daniel Sturridge oli viime kaudella joukkueen paras maalintekijä kolmellatoista maalillaan ja tahti jatkunee tai jopa kovenee, mikäli hyökkääjä pysyy ehjänä.

liverpool kausi 2016-2017

Odotukset:

Hurmaava saksalaisvalmentaja joutuu Valioliigassa vasta nyt todelliseen testiin. Sekä fanit että media odottavat Pool-pelaajien sisäistäneen Kloppin pelityylin ja The Kop odottaa joukkueen venyvän alkavalla kaudella tasaisempaan ja parempaan suoritukseen kuin edelliskaudella. Silti on aiheellista pohtia, pystyykö Pool vielä tällä kaudella lunastamaan saksalaisvalmentajan mukanaan tuomia suuria odotuksia ja palaamaan vanhojen hyvien aikojensa loistoon?

Siirtomarkkinoilla aktiivinen Klopp on vahvistanut paikoitellen epävarmaa alakertaansa. Bundesliigan hyvin tunteva saksalainen on hankkinut puolustuslinjaansa Schalke-kasvatti Joël Matipin, jonka lisäksi maalivahdin tontille hankittiin Loris Karius kilpailemaan haparoivasti esiintyneen Simon Mignoletin kanssa ykkösvahdin paikasta. Pool-kannattajien epäonneksi Karius kuitenkin loukkaantui harjoituspelissä ja on sivussa ainakin seuraavan kauden ensimmäiset 10 viikkoa. Liverpoolin keskikenttä on vahvistunut Georginio Wijnaldumilla ja yläkertaan hankittiin viime kaudella Southamptonissa 11 maalia nakuttanut laituri Sadio Mané.

Päävalmentaja Jürgen Kloppin raivokkaaseen prässäämiseen perustuva ajokoiramainen pelifilosofia vaatii koko joukkueelta väsymättömän panoksen viikosta toiseen. Realistinen vähimmäistavoite Liverpoolilla on kamppailla Eurooppa-liigan paikoista, mutta sitä korkeammalle nouseminen vaatii huippusuorituksia erityisesti Coutinholta, Firminolta sekä Sturridgelta. Parhaina päivinään nämä tähtipelaajat pystyvät kannattelemaan harteillaan koko joukkuetta ja ratkaisemaan tärkeitä otteluita.

Vuoden pelaaja:

Newcastlesta Liverpooliin siirtynyt Georginio Wijnaldum tulee ottamaan paikan avauskokoonpanossa. Jos näytöt umpisurkeassa Newcastlessa viime kaudella olivat kovat, takaa laadukkaampi pelaajamateriaali keskikentän dynamon ympärillä Wijnaldumin nousun tähtipelaajaksi kaudella 2016/17.

Liverpool: Siirrot 2016-17

Sisään:
Sadio Mané (Southampton, €41,45M)
Georginio Wijnaldum (Newcastle, €27,67M)
Loris Karius (Mainz, €5,93M)
Ragnar Klavan (FC Augsburg, €5,03M)
Alexander Manninger (FC Augsburg, vapaa siirto)
Joel Matip (Schalke, vapaa siirto)
Danny Ward (Huddersfield, laina päättyy)
Ádám Bogdán (Wigan, laina päättyy)
Lazar Markovic (Fenerbahce, laina päättyy)
Allan (Sint-Truiden, laina päättyy)
Marko Grujic (Red Star, laina päättyy)
Mario Balotelli (AC Milan, laina päättyy)
Luis Alberto (Deportivo La Coruna, laina päättyy)
Samed Yesil (FC Luzern, laina päättyy)

Ulos:
Jordon Ibe (Bournemouth, €18,11M)
Joe Allen (Stoke City, €15,60M)
Martin Skrtel (Fenerbahce, €6,04M)
Brad Smith (Bournemouth, €3,62M)
João Teixeira (FC Porto, vapaa siirto)
Kolo Touré (Celtic, vapaa siirto)
John Flanagan (Burnley, lainalle)
Ádám Bogdán (Wigan, lainalle)
Danny Ward (Huddersfield, lainalle)
Samed Yesil (Ei sopimusta)