Valioliiga.fi on asiantunteva verkkojulkaisu jalkapallon Englannin Valioliigasta.
posti@valioliiga.fi

Fastbet: Vedonlyönti & casino

Arsenal, City, ManU ja Liverpool - Ketkä jäävät ulos Mestarien Liigasta?

  • torstai, 11 toukokuu 2017 14:55

Valioliigaa on enää kolme kierrosta jäljellä, mutta vielä on epäselvää, mikä suurseura jää nuolemaan näppejään taistelussa arvokkaista Mestarien Liigan paikoista. Chelsea ja Tottenham ovat jo varmistaneet top-4 sijoituksen kaudelle 2016/17, mutta muista kahdesta paikasta tullaan käymään tiukkaakin tiukempi kamppailu Liverpoolin, Manchester Cityn, Arsenalin ja ehkä jopa Manchester Unitedinkin välillä. Käydäänpä siis pikaisesti läpi näiden neljän joukkueen jäljellä olevat ottelut ja todennäköisimmät kompastuskivet!

Liverpool - 36 pelattu - tällä hetkellä liigassa 3. - 70p - maaliero +29

Liverpool miehittää tällä hetkellä liigan kolmospaikkaa, mutta se on Merseysiden punaisen joukkueen fanien harmiksi myös pelannut yhden ottelun kaikkia kilpakumppaneitaan enemmän. Neljän pisteen etumatka tällä hetkellä viidentenä olevaan Arsenaliin kuitenkin tarkoittaa, että kaikki on Jürgen Kloppin miehistön omissa käsissä, ja voittamalla kaksi jäljellä olevaa otteluaan 'Pool on varmasti vähintään neljäs. "Redsien" maaliero on myös kolmella numerolla Arsenalia parempi ManUsta puhumattakaan, joten kaikki näyttää melko hyvältä Anfieldin kasvattien kannalta.

West Ham (V) - Toukokuun 14. päivä klo 16:15 - Lipsahduksen mahdollisuus 3/5

Sunnuntain reissu Lontooseen tulee olemaan ehdottomasti tiukka paikka Kloppin joukkueelle, mutta mikä tahansa muu tulos kuin voitto on silti pakko todeta pettymykseksi. West Ham on viime kauteen nähden selkeästi alisuorittanut, ja vaikka Hammers kukistikin viime perjantaina loistavassa vireessä olleen Tottenhamin, tulisi Liverpoolin silti poistua Olympiastadionilta kolmen pisteen kera.

'Pool on kuitenkin koko kauden ollut vaikeuksissa ns. "helpommissa" peleissä, ja paineet voivat huonona päivänä koitua heidän kohtalokseen. Esim. pelkästään tasapeli tästä ottelusta levittäisi Top-4 kisan täysin auki, ja kotivoittokaan ei mikään mahdottomuus ole, mikäli Slaven Bilic saa pelaajistaan irti hieman taistelijaluonnetta kauden viimeisen kotiottelun kunniaksi. 

Middlesbrough (K) - Toukokuun 21. päivä klo 17:00 - Lipsahduksen mahdollisuus 1,5/5

Middlesbroughin vierailu Anfieldille kauden viimeisessä kamppailussa kelpaa varmasti Jürgen Kloppille enemmän kuin hyvin. 'Boron putoaminen mestaruussarjaan varmistui äskettäin, kun se kävi ottamassa 3-0 dunkkuun mestaruuteen kaikella todennäköisyydellä matkaavalta Chelsealta. Joukkue pelaa 'Poolin vieraana siis vain kunniasta ja faneilleen, ja näissä tapauksissa joukkue jolla on ollut panosta on yleensä lähtenyt stadionilta selkeänä voittajana.

Manchester City - 35 pelattu - tällä hetkellä liigassa 4. - 69p - maaliero +33

Räjähdysmäisen alun jälkeen Pep Guardiolan ensimmäinen kausi taivaansinisten peräsimessä on kieltämättä ollut pettymys. Toista vuotta ilman pystiä Cityn arabiomistajat tuskin katsovat hyvällä, ja voi olla että giljotiini heilahtaa jo tämän kauden jälkeen, mikäli "Cityzens" ei onnistu pääsemään edes Mestarien Liigan paikkoihin oikeuttaville sijoille Valioliigassa. Hyvän maalieronsa ansiosta City on kuitenkin erittäin hyvissä asemissa pysymään UCL:ssä, jossa se on viihtynyt kaudesta 11/12 lähtien.

Leicester (K) - Toukokuun 13. päivä klo 14:30 - Lipsahduksen mahdollisuus 3,5/5

Cityn jäljellä olevasta kolmesta matsista ensimmäinen on kiistatta kovin, kun Valioliigan hallitseva mestari Leicester saapuu vierailulle Etihad Stadiumille. Vaikka Ketut eivät olekaan olleet tänä vuonna viime kauden lennossa, on mestaruusvalmentaja Claudio Ranierin lähdön jälkeen pelissä ollut merkkejä nukkuvan leijonan heräämisestä.

Cityn voitto on ottelusta todennäköisin tulos, mutta vain niukasti. Leicesterin pelityyli joka nojaa tiiviiseen puolustukseen ja vastahyökkäyspelaamiseen on nimittäin lähivuosina ollut myrkkyä taivaansinisille, ja City ei olekaan onnistunut kukistamaan kettuja sitten maaliskuun 2015. Kaksi edellistä kohtaamista seurojen välillä ovat menneet hallitsevalle mestarille selkein 4-2 ja 1-3 lukemin.

West Brom (K) - Toukokuun 16. päivä klo 17:00 - Lipsahduksen mahdollisuus 2/5

"Baggies" on sarjataulukossa tällä hetkellä peräti kahdeksantena, mutta edellisestä kuudesta ottelustaan se on onnistunut raapimaan kasaan vain kaksi pistettä ja tehnyt samaisen määrän maaleja. Nykyvirettä katsottaessa Cityn tulisi siis helposti pyyhkäistä Tony Pulisin miehistö maton alle, mutta juuri manageri onkin suurin syy, miksi West Brom omaa yllätysmomentin.

Pulisin erikoisuus on nimittäin tiivis puolustus materiaaliltaan kovempia joukkueita vastaan, ja Guardiolan City kuuluu ehdottomasti tuohon kategoriaan. 'Bromille merkityksettömän ottelun luulisi kuitenkin kääntyvän Etihadilla pelaavalle kotijoukkueelle melko helposti.

Watford (V) - Toukokuun 21. päivä klo 17:00 - Lipsahduksen mahdollisuus 1/5

Kausi laitetaan Cityn osalta pakettiin Watfordin kotiareena Vicarage Roadilla, jossa se kohtaa Hornets-miehistön joka on jo tovin aika sitten varmistanut sarjapaikkansa ensi kauden Valioliigassa. Tämän vuoksi kauden viimeisestä matsista pitäisi tullakin Citylle läpihuutojuttu, etenkin jos asemat ovat jo valmiiksi hyvät muihin top-4 taistelussa mukana oleviin joukkueisiin nähden. Muiden kompuroidessa Cityn paikka Mestarien Liigassa voi hyvinkin olla varma jo ennen Watford-kamppailun alkuvihellystä.

Arsenal - 35 pelattu - tällä hetkellä liigassa 5. - 66p - maaliero +26

Valioliigakauden 2016/17 yksi muistettavimpia asioita tulee eittämättä olemaan saaga Arsene Wengerin ympärillä. Heikon kauden aikana pitkäaikaisen Gunners-luotsin päätä on vaadittu vadille erilaisilla bannereilla jopa SM-liigan pudotuspeleissä, ja tämä voikin hyvinkin olla Wengerin viimeinen vuosi Emirates Stadiumilla. Viides sija ei kuitenkaan tyydytä Pohjois-Lontoon punaisella puolella ketään, mutta top-4 haaveet lepäävät kuitenkin Cityn tai Liverpoolin pistementyksissä. Tasapisteissä Arsenalin tilanne on heikoilla, sillä se on maalierotaulukossa 'Poolia 3 maalia perässä ja Cityä peräti seitsemän.

Stoke City (V) Toukokuun 13. päivä klo 19:30 - Lipsahduksen mahdollisuus 3/5

Vierasreissut Stokeen ovat saaneet jo liki legendaarisen aseman Valioliigassa, ja etenkin Arsenal on kunnostautunut erinäisessä toheloinnissa Bet365-stadionilla oikein urakalla. Aiemmin Britanniana tunnettu areena on eittämättä yksi vaikeimpia vieraspelejä kaikille joukkueille, ja tuleekin olemaan mielenkiintoista nähdä, miten heikon kauden pelannut Gunners väistää tämän banaaninkuoren.

Mark Hughesin miehistö lähtee varmasti tuhoamaan Arsenalin pelaajia fyysisellä pelityylillään, joten ensimmäinen voitto Stokessa sitten vuoden 2010 voi olla Wengerille pitkän päivätyön takana. Urakkaa ei varmasti ainakaan helpota, että "Pottersilla" on ollut pari lisäpäivää levätä keskiviikkona pelanneeseen Arsenaliin verrattuna.

Sunderland (K) Toukokuun 16. päivä klo 21:45 - Lipsahduksen mahdollisuus 0,5/5

Tämän pitäisi olla läpihuutojuttu jopa Arsenalille. Sunderlandin putoaminen Valiosta on varmistunut jo aikoja sitten, eikä sarjan peräpaikkaa pitävällä Black Catsilla pitäisi olla materiaalin eikä motivaation puolesta mitään palaa Emiratesilla. Ensi tiistain ottelussa vastaan tuleva David Moyesin miehistö on varmasti tämän hetkisistä liigajoukkueista Wengerin unelmavastustaja.

Everton - Toukokuun 21. päivä klo 17:00 - Lipsahduksen mahdollisuus 2/5

Vaikka Everton onkin Gunnersin loppuohjelman kovin vastustaja paperilla, voivat Ronald Koemanin suojatit olla yllättävän kesyllä päällä kauden päättävässä kamppailussa - etenkin Arsenalin kotiluolassa. Toffees ei nimittäin voi liikkua sarjataulukossa pois seitsemänneltä sijalta ylös- tai alaspäin kahden jäljellä olevan ottelunsa aikana, sillä Manchester United on 7 pisteen karkumatkalla edessä ja takaa kurkkiva West Brom on pudonnut jo peräti 13 pisteen päähän.

Mielenkiintoista aspektia otteluun luo myös Merseysiden paikalliskamppailu, sillä jos Liverpool ja Arsenal lähtevät esim. tasapisteistä ennen viimeistä kierrosta, voisi Evertonille osua niin sanottu "ohipäivä" joka tiputtaisi 'Poolin ulos Mestarien Liigasta. Everton-fanithan tästä vasta riemastuisivatkin, joten ei auta kuin vain luottaa Koemanin ja kumppaneiden ammattiylpeyteen.

Manchester United - 35 pelattu - tällä hetkellä liigassa 6. - 65p - maaliero +24

Vaikka Manchester Unitedilla onkin vielä teoreettiset mahdollisuudet kavuta neljän parhaan joukkoon Valioliigassa, on valmentajavelho Jose Mourinho ilmoittanut, että ManU matkaa ensi kauden Mestarien Liigaan Eurooppa-Liigan voiton myötä. United aikookin siis peluuttaa kakkosmiehistöään kotimaisen liigan puolella, joten top-4 taitaakin olla mahdollista vain teoriassa.

Jäljellä olevien kolmen ottelun joukossa on myös visiitti White Hart Lanelle Tottenhamiin, josta jopa tasapelipistettä voidaan yleisesti ottaen pitää hyvänä suorituksena. Realistisesti ajateltuna vain 9 pistettä kolmesta viimeisestä kamppailusta saattaisi ehkä riittää ManU:lle Cityn tai Liverpoolin ohittamiseen, joten kaksiosaiseen Celta Vigo -semifinaaliin ja mahdollisen EL-finaaliin keskittyminen täysin on Mourinholta fiksu veto.