Valioliiga.fi on asiantunteva verkkojulkaisu jalkapallon Englannin Valioliigasta.
posti@valioliiga.fi

Fastbet: Vedonlyönti & casino

Arsenal varmisti paikan Mestarien liigaan – Tottenham joutuu jännittämään

  • sunnuntai, 13 toukokuu 2012 19:31

Gunners nousi vaikeuksien kautta voittoon viimeisen kierroksen vierasottelussaan West Bromia vastaan ja varmisti kolmannen sijansa myötä edustusoikeuden ensi kauden Mestarien liigaan.

Vieraiden Youssi Benayoun vei tykkimiehet johtoon vain neljän peliminuutin jälkeen, mutta Baggies vastasi terävästi. 12. peliminuutilla Shane Long tasoitti 1-1:een ja heti perään Graham Dorrans vei isännät johtoon vain kolme minuuttia edellisestä.

Arsenal tasoitti 30 minuutin kohdalla 2-2, kun Andre Santos onnistui. Lopulta Gunnersin kolmannen sijan varmisti Laurent Koscielny 55. peliminuutilla. Samalla ratkesi se, että Arsenal nähdään ensi kaudella varmuudella Mestarien liigan lohkovaiheessa.

Tottenham kiinni neljännessä Champions Leaguen paikassa

Arsenalin ja Newcastlen kanssa viimeisistä euroedustuspaikoista kilpaillut Tottenham onnistui lopulta pitämään neljännen sijansa, kun se kaatoi päätöskierroksella kotonaan Fulhamin maalein 2-0.

Emmanuel Adebayor löi ottelulle alkutahdit vain 2. minuutin pelin jälkeen, kun hän pelasi loistavasti yhteen Rafale van der Vaartin kanssa ja pääsi sijoittamaan pallon näppärän kuvion päätteeksi mökkiläisten maaliin.

Loppulukemat 2-0 viimeisteli Jermaine Defoe, joka pääsi tuikkaamaan pelivälineen rysään maalin edestä Aaron Lennonin laukauksen kimpoiltua hänelle n. seitsemään metriin.

Spursin neljäs tila tarkoittaa käytännössä sitä, että se joutuu jännittämään vielä ensi lauantaihin, sillä Chelsea pelaa Mestarien liigan finaalissa ja voittamalla sen edustusoikeus ensi vuoden kilpailuun matkaisi Tottenhamin sijasta Etelä-Lontooseen.