Valioliiga.fi on asiantunteva verkkojulkaisu jalkapallon Englannin Valioliigasta.
posti@valioliiga.fi

Fastbet: Vedonlyönti & casino

Flamini lupaa jättää paidan hihat rauhaan

  • torstai, 28 marraskuu 2013 16:55

Arsenalin ranskalais keskikenttämies Mathieu Flamini on joutunut myrskyn silmään leikattuaan pelipaitansa hihat lyhyiksi pariinkiin eri otteeseen. 

Flamini suosii lyhyitä hihoja, mutta Arsenalin seuraperinne on, että jokainen pelaaja noudattaa kapteenin esimerkkiä paidan kanssa. Tiistain ottelussa Marseillea vastaan Flamini uhmasi sääntöjä ja leikkasi omatoimisesti paidastaan hihat pois saatuaan selville, että kapteeni Per Mertesacker päätyi pitkähihaiseen vaihtoehtoon. Flaminin tempaus suututti seuran traditionalistiset toimihenkilöt aina valmentaja Arsene Wengeriä myöten. 

Arsenalin perinne juontaa juurensa aina 1930-luvulle, legendaarisen valmentaja Herbert Chapmanin aikoihin, jolloin jokainen pelaaja pelasi samanlaisella paidalla kuin kapteeni.

Ottelun jälkeen Wenger ripitti Flaminita julkisesti ja vaati, että vastedes hänen on kunnioitettava seuran perinteitä.

Entinen Arsenal pakki Lee Dixon otti kantaa kohuun Twitterissä kertoen, että hän kunnioitti seuran perinteitä vaikka pitikin enemmän lyhythihaisesta paidasta.

"Kunnioitin kapteenin valintaa. Perinteistä on pidettävä huolta hinnalla millä hyvänsä."

"Rodders (Tony Adams) piti yleensä äänestyksen ja antoi enemmistön päättää. Jos tulos oli pitkähihainen, käärin hihat aloituksen jälkeen."

Mirror Sport lehden tietojen mukaan Flamini ei aio leikata hihojaan lauantain ottelussa Cardiffia vastaan.

Olivier Giroudin on huomattu käärivän hihansa Arsenalin pelatessa pitkillä hihoilla, joten ehkä Flamini voi tulevaisuudessa hihojen saksimisen sijasta seurata maanmiehensä esimerkkiä.