Norwich pakotti Arsenalin pistejakoon

  • lauantai, 05 toukokuu 2012 17:05

Arsenal jäi kolmannessa ottelussa perätysten tasapeliin, kun se jakoi pisteet 3-3-lopputuloksella Norwichin kanssa Emirates Stadiumilla.

Tulos tarkoittaa sitä, että kolmantena sarjataulukossa oleva Gunners antoi niskaan hengittäville Tottenhamille ja Newcastlelle mahdollisuuden nousta lontoolaisten ohitse.

Isäntien suurin tähti oli jälleen Robin van Persie, joka iski kaksi osumaa. Samalla hän sivusi seuralegenda Thierry Henryn ennätystä kauden 30. Valioliigamaalillaan.

Tykkimiehet avasivat pelin räväkästi, kun Yossi Benayounin komea veto upposi vieraiden maaliin vain minuutin pelin jälkeen.

Norwich sai kuitenkin nopeasti pelistä kiinni ja kampesi itsensä tasoihin kymmenen minuuttia avausosumasta. Wesley Hoolahania maalinteossa avusti merkittävästi Arsenal-vahti Wojcieh Szczesny, joka räpläsi pallon maaliin.

Canaries pääsi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon 27. peliminuutilla, kun Grant Holt viimeisteli 1-2-maalin Hoolahanin esityöstä.

Van Persie onnistui tasoittamaan ottelun 72 minuutin pelin jälkeen Alex Songin mainiosta esityöstä ja vain kahdeksan minuuttia ensimmäisestä, hän onnistui jälleen. Norwich-puolustuksen suosiollisella avustuksella hollantilainen laittoi pallon verkkoon ja tuuletti kauden 30. Valioliigaosumaansa.

Norwich ei kuitenkaan antanut periksi, vaan taisteli sinnikkäästi tasoihin. Steve Morison iski ottelun viimeiseksi jääneen 3-3-osuman pystyjuoksunsa päätteeksi.