Valioliiga.fi on asiantunteva verkkojulkaisu jalkapallon Englannin Valioliigasta.
posti@valioliiga.fi

Fastbet: Vedonlyönti & casino

Wenger: Fifan päätös oli oikea

  • perjantai, 04 huhtikuu 2014 15:24

Arsene Wenger kertoi Evening Standardille olevansa samaa mieltä kansainvälisen jalkapalloliiton kanssa FC Barcelonalle asetetuista rangaistuksista, mutta toivoo, että säädöksiä voitaisi muuttaa tulevaisuudessa.

Katalonialaisjoukkue ei saa ostaa pelaajia seuraavaan vuoteen ja sai 305 000 punnan sakot rikottuaan sääntöjä hankkimalla 10 alaikäistä pelaajaa vuosien 2009 ja 2013 välillä.

Kansainväliset siirrot ovat sallittuja vain yli 18-vuotiaille pelaajille ellei yksi näistä ehdoista toteudu: pelaajan vanhemmat muuttavat uuteen maahan jalkapallosta riippumattomista syistä, jos pelaaja kuuluu Euroopan Unioniin ja on iältään 16-18 tai jos pelaaja asuu 100 kilometrin säteellä seurasta, jonne he siirtyvät pelaamaan.

Barca aikoo valittaa päätöksestä ja on myös aiemmin kritisoinut Arsenalian, joka hankki Fran Meridan, Ignasi Miquelin sekä Cesc Fabregasin kasvattiseuroistaan nuorella iällä.

”He eivät ole noudattaneet sääntöjä. Säännöt ovat selkeät, et saa hankkia alle 16-vuotiaita pelaajaa elleivät hänen vanhempansa muuta ammatillisista syistä. Tottakai se on tulkinnan varaista kun mietitään ovatko he muuttaneet ammatillisista syistä vai eivät”, Wenger kommentoi.

”Tässä tapauksessa FIFA on katsonut, että vanhemmat muuttivat jalkapallon vuoksi ja siksi he (FC Barcelona) on saanut kiellon, koska he eivät noudattaneet sääntöjä. He ovat olleet kriittisiä meitä kohtaan, mutta katsokaapa heidän pelaajiaan, jopa niitä jotka ovat tulleet heidän junioriakatemiastaan kuten Andres Iniesta, joka tuli seuraan todella nuorena Pohjois-Espanjasta. ”