Valioliiga.fi on asiantunteva verkkojulkaisu jalkapallon Englannin Valioliigasta.
posti@valioliiga.fi

Fastbet: Vedonlyönti & casino

Näistä syistä Everton konttaa

  • maanantai, 29 joulukuu 2014 15:40

Brittiläinen Metro-lehti on listannut viisi syytä siihen, miksi Evertonin meno on ollut niin takkuisaa tällä kaudella.

Viime kausina jopa Mestarien liigan paikoista taistellut Everton on tällä kaudella valahtanut Valioliigan alempaan keskikastiin. Tällä kertaa manageri Roberto Martinezilla on kuitenkin varaa selitellä.

  1. Loukkaantumiset

Tämä on perussyy usealle tappioputkessa tarpovalle managerille, mutta merkittävien loukkaantumisten vaikutusta on turha kiistää. Everton on joutunut tällä kaudella tulemaan toimeen ilman pitkäaikaisloukkaantuneita Ross Barkleya, Kevin Mirallasia, James McCarthya, Seamus Colemania sekä John Stonesia.

  1. Eurooppa Liiga

Tämä sarja on yleensä ollut englantilaisille joukkueille kuin punainen vaate härkälaumalle. Ylimääräisten otteluiden rasitus on suurempi Mestarien liigaan verrattuna, sillä ottelut pelataan torstaisin ja eikä Valioliiga väistä viikonloppuisin. Kaikesta huolimatta Everton jatkoi kilpailussa jatkoon lohkonsa voittajana.

  1. Alisuorittavat pelaajat

Vielä viime kaudella loistaneet tähtipelaajat Tim Howard, Sylvain Distin, Phil Jagielka, Gareth Barry ja Romelu Lukaku ovat olleet kuin varjoja entisestään. Etenkin puolustuspään pelaajien karkeat henkilökohtaiset virheet ovat tällä kaudella maksaneet Toffeesille roppakaupalla pisteitä.

  1. Roberto Martinez

Aina joukkueen suorittamisesta puhuttaessa ei syyttävä sormi voi välttää manageria. Roberto Martinez luotti kauden alla liikaa materiaaliinsa ja jätti merkittävät pelaajahankinnat tekemättä, joita olisi kaivattu etenkin ikääntyvään puolustuspäähän. Espanjalaisluotsi ei myöskään ole onnistunut päivittämään pelitapaansa, jonka paras tehokkuus ja yllätyksellisyys on karissut ajan saatossa.

  1. Itseluottamus

Martinezin vahvasti pallonhallintaan ja lyhytsyöttöpeliin pohjautuva pelitapa vaatii jokaiselta pelaajalta itseluottamusta omiin kykyihinsä, jotta peliväline pysyy ja liikkuu halutulla tavalla. Heikon tulosputken myötä pelaajien itseluottamus on romahtanut ja virheiden välttely näkyy hätiköityinä ratkaisuina, mikä johtaa väistämättä syöttöketjujen katkeamiseen jo liian aikaisessa vaiheessa.