Valioliiga.fi on asiantunteva verkkojulkaisu jalkapallon Englannin Valioliigasta.
posti@valioliiga.fi

Fastbet: Vedonlyönti & casino

Valioliiga-tähti vaihtamassa maisemaa! - Leicester havittelee huipputehokasta maaliruiskua

  • keskiviikko, 18 toukokuu 2016 18:17

Valioliiga-kausi päättyi virallisesti tiistai-iltana, kun sunnuntaisen pommiuhan takia siirretty Machester United-Bournemouth ottelu saatiin pelattua alta pois. Sesongin päättymisestä huolimatta Valioliigan uutisrintamalla on kuulunut viime päivinä vaikka mitä, joten tässä pieni yhteenveto esillä olleista uutisista ja huhuista.

Chelsea-ikonille yllättävä jatkosopimus

Yli 700 ottelua Chelsean paidassa pelanneen John Terryn huhuiltiin pitkään siirtyvän ensi kaudeksi uusiin ympyröihin. 35-vuotiaan puolustajan lähtemistä pidettiinkin lähes tulkoon varmana, ja esimerkiksi tammikuussa Terry harmitteli medialle sitä, ettei hänelle ole tarjottu minkäänlaista jatkosopimusta.

Nyt spekulaatiot Terryn tulevaisuudesta voidaan kuitenkin lopettaa, sillä joukkue tiedotti keskiviikkona puolustajakonkarin yksivuotisesta jatkosopimuksesta. Yhteistyön jatkuminen ilahduttikin Chelsea-ikonia huomattavasti.

- Kaikki tietävät, että olen läpikotaisin Chelsean mies. Odotan innolla uutta kautta uuden managerin johdolla. Toivottavasti siitä tulee onnistunut, Terry kommentoi Chelsean tiedotteessa.

Terry on edustanut Chelseaa jo vuodesta 1998 lähtien, ja miehen tilille on ehtinyt kertymään jo yli 700 ottelua joukkueen väreissä.

Valioliiga-tähti lähtökuopissa?

Evertonin ykköstähti Romelu Lukakun ympärillä on pyörinyt valtaisa huhumylly jo pidemmän aikaa. Päättyneellä Valioliiga-kaudella peräti 18 täysosumaa iskeneen belgialaishyökkääjän perässä on ollut lukematon määrä suurseuroja, mutta Evertonin vaatima noin 80 miljoonan euron siirtosumma on säikäyttänyt varmasti monet pois siirtoapajilta.

On kuitenkin varmaa, että huippuseurat kyselevät aktiivisesti isokokoisen maalitykin perään. Nyt siirtohuhuihin onkin ottanut kantaa itse Romelun isä Roger, jonka mukaan hänen poikansa tulee mitä todennäköisimmin vaihtamaan maisemaa jo ennen tulevia EM-kisoja.

- Everton pyytää Romelusta noin 83 miljoonaa euroa. Uskon, että kauppa toteutuu ennen EM-kisoja. Romelu päättää oman tulevaisuutensa, mutta agenteilla on useimmiten viimeinen sana. Sopimus on kuulemma jo lähes neuvoteltu. Minun mielestäni parhaat vaihtoehdot hänelle ovat Bayern München tai Manchester United, Roger kommentoi belgialaisen HUMO-lehden haastattelussa.

West Hamin ennätystarjous hylätty – Kiikarissa Liverpool-hyökkääjä

West Ham on jo pidemmän aikaa jahdannut Lyonissa hurjaa järkeä kahdella viime kaudella tehnyttä Alexandre Lacazettea. West Ham tarjosi ranskalaishyökkääjästä peräti 40 miljoonaa euroa, mutta Lyon ei tarjoukseen tarttunut.

Ranskalaisseura vaatiikin tähtipelaajastaan peräti 50 miljoonan euron korvausta, mitä West Ham ei ole Telegraphin mukaan halukas maksamaan. Brittilehden mukaan West Ham ei aiokaan enää korottaa tarjoustaan.

Nyt, West Ham onkin siirtänyt katseensa jo muille apajille. The Sun kertookin, että seura on kiinnostunut Liverpoolissa heikon kauden pelanneen Christian Benteken hankkimisesta. Benteke siirtyi nykyiseen seuraansa vuosi sitten Aston Villan väreistä huimalla 42 miljoonan euron siirtosummalla, mutta debyyttikausi ei sujunut Liverpoolissa odotusten mukaan.

Isolla kärkihyökkääjällä olikin suuria ongelmia sopeutua uuden managerin Jürgen Kloppin vaativaan pelitapaan. 15 Valioliiga-ottelussa isketyistä yhdeksästä täysosumasta huolimatta belgialaishyökkääjä ei nauttinut Kloppin suuresta luottamuksesta, ja mieshen onkin huhuiltu vaihtavan maisemaa kesän aikana.

Liverpool hakee vahvistusta Portugalista

Portugalilaislehti O Jogon mukaan FC Portoa edustava Yacine Brahimi on korkealla Liverpoolin siirtolistoilla. Lehti kertookin, että Valioliiga-seura on jo lähestynyt algerialaispelaajaa siirtoneuvotteluiden aloittamiseksi.

26-vuotias Brahimi on ollut erittäin tehokas sekä Porton että Algerian maajoukkueen rivistössä. Päättyneellä kaudella hyökkäävänä pelaajana tunnettu Brahimi iski 10 maalia ja tarjoili yhtä monta maaliin johtanutta syöttöä Portolle. 28 pelaamassaan maaottelussa mies on iskenyt seitsemän täysosumaa.

Lehden mukaan Liverpool voi kuitenkin joutua Brahimin hankinnassa tarjouskilpailuun, sillä sekä AC Milanin että Wolfsburgin kerrotaan olevan kiinnostuneita algerialaispelurista.

Leicester havittelee huipputehokasta maalitykkiä

Shokkimestaruuden napannut Leicester ei ole jäänyt lepäämään laakereilleen riehakkaista voitonjuhlista huolimatta. Brittilehti Daily Mirror nimittäin uutisoi, että Leicester-manageri on kiinnostunut Ajaxissa huikeassa maalivireessä olleesta Arkadiusz Milikistä.

Vasta 22-vuotias puolalaishyökkääjä on iskenyt Ajaxille kahden seurassa vietetyn kauden aikana peräti 47 täysosumaa. Maaliruisku on esiintynyt edukseen myös Puolan maajoukkueessa, sillä 22 maaottelua ovat tuoneet tilille jo 10 maalimerkintää.

Huippulupaava Milik ei ole varmasti irtoamassa halvalla pois Ajaxista, mutta mestaruutensa myötä Leicesterillä on todellakin varaa jopa ihan huippuluokan pelaajahankintoihin.