Valioliiga.fi on asiantunteva verkkojulkaisu jalkapallon Englannin Valioliigasta.
posti@valioliiga.fi

Fastbet: Vedonlyönti & casino

VIDEO: Leicesterin mestaruusjuna jatkaa raiteillaan - Kiitos tämän pelaajan!

  • tiistai, 15 maaliskuu 2016 09:32

Valioliiga-kauden suuryllättäjä Leicester kaatoi maanantai-iltana sarjan pohjamutiin jämähtäneen Newcastlen niukasti 1-0 ja jatkaa Valioliigan kärjessä viiden pisteen erolla toisena olevaan Tottenhamiin. Ero kolmospaikalla väijyvään Arsenaliin on puolestaan jo 11 pistettä, mutta Arsenalilla on toki yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Leicesterin maalista ottelussa vastasi japanilaishyökkääjä Shinji Okazaki taidokkaalla saksipotkullaan, mutta joukkueen ykkössankari löytyy jostain aivan muualta. Ei, se ei ole algerialaistaituri Riyad Mahrez eikä edes uskomattoman määrän maaleja tällä kaudella latonut Jamie Vardy. Se on joukkueen keskikentän tukipilari N’Golo Kante.

24-vuotias Kante dominoi keskikenttää - tai oikeastaan koko viheriötä - Newcastlea vastaan täysin samalla tavalla kuin muissakin pelaamissaan otteluissa tällä kaudella. Pienikokoinen jässikkä on käytännössä joka paikassa koko ajan, häiritsee vastustajan pelinrakentelua, katkoo syöttöjä sekä kuljetuksia ja täten käynnistää valtaosan Leicesterin vaarallisista vastahyökkäyksistä.

Maailman kaikkien aikojen arvostetuin manageri Sir Alex Ferguson on pitänyt Kante pelaamisesta tällä kaudella niin paljon, että herra nimitti ranskalaisen koko Valioliigan parhaaksi pelaajaksi. Ja vielä "aivan heittämällä" ("by a long way").

Katsokaapa tältä videolta Kanten parhaat palat Newcastle-ottelun toiselta puoliajalta. Ei ole epäselvää, miksi tätä nuorta ranskalaispelaajaa hehkutetaan niin paljon.


Ja tsekkaa toki tästä myös Okazakin taidokas saksipotkumaali: