Valioliiga.fi on asiantunteva verkkojulkaisu jalkapallon Englannin Valioliigasta.
posti@valioliiga.fi

Fastbet: Vedonlyönti & casino

Downing alennusmyynnissä - Newcastle harkitsee tarjousta

  • tiistai, 06 elokuu 2013 12:40

Englannin maajoukkuelaituri Stewart Downingin arvo on romahtanut kahden vaikean kauden jäljiltä.

Liverpool maksoi Downingista n. 20 miljoonaa puntaa, kun hänet hankittiin vuonna 2011 Aston Villasta. Huhujen mukaan Pool on nyt valmis luopumaan hänestä n. viidellä miljoonalla punnalla. Erityisesti Newcastlen kerrotaan olevan kiinnostunut. Virallista tarjousta ei ole kuitenkaan vielä esitetty.

Downingin ura Liverpoolissa on ollut vaikea. Ensimmäisellä kaudellaan Liverpoolissa (2011-12) Kenny Dalglishin hankinta jäi tyystin ilman maaleja tai syöttöjä. Nimi merkattiin kuitenkin historiankirjoihin "ei niin mairittelevasta" saavutuksesta. Hänestä tuli ensimmäinen pelaaja seitsemään vuoteen joka on missannut kolme peräkkäistä rangaistuspotkua Valioliigassa.

Toinen kausi alkoi myös vaikeasti uuden managerin alaisuudessa. Dalglishin korvannut Brendan Rodgers peluutti miestä usein laitapakin tontilla. Downing ei pitänyt roolistaan ja sai syytöksiä motivaation puutteesta. Toisella kaudellaan hän onnistui viimein maalinteossa. Onnistuminen tulikin kreivin aikaan, sillä huhumyllyt veivät häntä jo lainalle kasvattajaseura Middlesbroughiin. Loppuvuoden parantuneet otteet pitivät hänet kuitenkin vielä punaisissa.

Mies itse kertoi aiemmin kesällä haluavansa jatkaa Anfieldilla ja aikovansa taistella pelipaikasta. Sopimusta on jäljellä vielä kaksi kautta, mutta asema Liverpoolissa vaikuttaa tukalalta sillä hän ei ole ollut Liverpoolin pelaavassa kokoonpanossa kahdessa viimeisimmässä harjoitusmatsissa. Tiettävästi Rodgers on antanut hänelle luvan jättää seura.