Valioliiga.fi on asiantunteva verkkojulkaisu jalkapallon Englannin Valioliigasta.
posti@valioliiga.fi

Fastbet: Vedonlyönti & casino

Hillsborough'n tragedian muistopäivä - uhrien omaiset anovat Dalglishille ritarin arvoa

  • perjantai, 15 huhtikuu 2011 21:54

Anfield Roadin yleisö taputti seisaaltaan, kun manageri Kenny Dalglishin arvonimen hausta ilmoitettiin. Merseysidessa muistettiin 22 vuotta sitten Hillsborough'ssa sattuneen tapaturman uhreja.

Tragediassa menehtyneiden 96 Liverpool -kannattajan omaiset ovat tällä viikolla pyytäneet, että Englannin kuningatar Elisabeth II löisi Kenny Dalglishin ritariksi.

Skotti toimi Liverpoolin pelaaja-valmentajana tuolloin surullisena huhtikuun 15. päivänä vuonna 1989, kun joukkue kohtasi FA Cupissa Nottingham Forestin. Ottelu keskeytettiin kuusi minuuttia ennen täyttä aikaa, kun yleisön aiheuttama paniikki ja pakokauhu katsomossa johti 96 ihmishengen menetykseen. Dalglish järkyttyi tapahtuneesta syvästi ja lopulta hän jätti tehtävänsä Pool -luotsina vuonna 1991 yhtäkkiä stressiin vedoten.

Murhenäytelmän jälkeen Dalglish ja hänen vaimonsa Marina vierailivat jokaisen kannattajan hautajaisissa, mikäli vain suinkin pystyivät.

- En edes muista kuinka monissa hautajaisissa kävin. Minä ja Marina kävimme niissä parhaimmillaan neljästi päivässä, Dalglish muisteli omaelämäkerrassaan.

Liverpoolin entinen pormestari ja nykyinen hallituksen jäsen Steve Rotherham ilmoitti, että uhrien perheet olivat pyytäneet häntä anomaan kuningattarelta Kenny Dalglishille ritarin arvonimeä.

- Meidän kaikkien puolesta toivon, että Kopin kuninkaasta voi tulla Sir Kenny, Rotheram ilmoitti.

Uutinen kuultiin Anfieldillä muistotilaisuudessa ja se kirvoitti Liverpool -kannattajat "Kenny" -huutoihin, sekä suosionosoituksiin seisaaltaan.

Tilaisuuteen osallistui yli 12 000 ihmistä ja paikalla nähtiin tuttuja kasvoja mm. Rafael Benitezin muodossa, joka myös sai täpötäydeltä Kopilta raikuvat aploodit.