Tulosta tämä sivu

Liverpool päihitti Spursin maali-iloittelussa

• keskiviikko, 11 helmikuu 2015 00:44

Valioliigatiistain ennakolta mielenkiintoisimmaksi arvioitu Liverpool-Tottenham –ottelu ei jättänyt ketään kylmäksi.

Anfield Road räjähti ensimmäisen kerran riemuun vartin pelin jälkeen, kun Lazar Markovic järjesteli itsensä tekopaikkaan ja ampui pallon kuudentoista rajalta oikeaan alanurkkaan.

Spurs kuitenkin vastasi vain reilu kymmenen minuuttia edellisestä. Erik Lamela antoi vapauttavan syötön ja huimassa maalivireessä oleva Harry Kane painoi pallon pömpeliin aitiopaikalta.

Tauolle mentiin näissä lukemissa. Liverpool kiristi hieman otettaan tauon jälkeen entisestään, mikä palkittiin 53. peliminuutilla. Danny Rose veti Daniel Sturridgen nurin rangaistusalueen sisällä niin, että kumina vain kuului ja pallo vietiin ansaitusti pilkulle.

Pelivälineen taakse asettui kukas muukaan kuin itse maestro Steven Gerrard, joka laittoi pallon kylmän viileästi ohi Hugo Llorisin.

Tottenham kampesi itsensä kuitenkin piakkoin taas tasoihin. Pelikello oli ehtinyt kiiriä tunnin kohdalle, kun Moussa Dembele pääsi ohjaamaan pallon parista metristä vartalollaan maaliin pahasti paitsiolta haiskahtaneen tilanteen jälkeen.

Liverpoolin ei kuitenkaan tarvinnut jäädä jossittelemaan, sillä seitsemän minuuttia ennen loppua rävähti. Kentälle vaihdettu Mario Balotelli onnistui nimittäin vihdoin iskemään maalin Valioliigassa punapaidassa, kun Adam Lallanan syöttö tavoitti hänet maalin edestä. Edes italialainen ei tästä erehtynyt, vaan iski ottelun voittomaaliksi jääneen päätösosuman 3-2.

Voiton ansiosta Liverpool nousi nyt pisteen päähän kuudentena olevasta Tottenhamista. Eroa kolmatta sijaa hallussaan pitävään Southamptoniin on vain kolme pistettä.