Valioliiga.fi on asiantunteva verkkojulkaisu jalkapallon Englannin Valioliigasta.
posti@valioliiga.fi

Fastbet: Vedonlyönti & casino

Liverpoolin junnuveskarille erikoinen unelmadebyytti - Klopp iski hyökkääjäksi!

  • torstai, 21 heinäkuu 2016 13:36

Monet junnufutarit unelmoivat varmasti jatkuvasti suuren ja perinteikkään Valioliiga-seuran pelipaidan päälle pukemista ensimmäistä kertaa. Valioliigassa pelaaminen ei kuitenkaan ole kaikkien pelurien herkkua, sillä tästä kakusta riittää paloja vain harvoille ja valituille.

Vasta 18-vuotias maalivahti Shamal George sai ensimaistiaisen tästä Valioliiga-kakusta keskiviikkoiltana, mutta homma ei ollut todellakaan sitä, mitä nuorukainen oli odottanut.

Liverpoolin nuorisojoukkuetta edustava George oli edustusjoukkueen vaihtopenkillä harjoitusottelussa Englannin Championship-liigassa pelaavaa Hudderfield Townia vastaan, kun Liverpoolin Lucas Leiva joutui linkuttamaan kentältä pois loukkaantumisensa myötä ottelun 67. minuutilla.

Liverpoolia luotsaava Jürgen Klopp joutuikin jännän paikan eteen, sillä manageri oli ehtinyt käyttää jo kaikki kenttäpelaajavaihtonsa pelin aiemmissa vaiheissa. Ja kyllä, ainut käytettävä vaihtopelaaja oli tässä tapauksessa junnuveskari George.

Pienen puntaroinnin jälkeen Klopp teki taktiikkaansa melkoisia muutoksia ja passitti Georgen viheriölle. Hyökkääjäksi.

- Katselin peliämme ja valmistelin pelisysteemiämme miehen alivoimalle. Sitten minulle kerrottiin, että 'hei, onhan meillä Shamal', joten laitoin homman uusiksi, Klopp kommentoi ottelun jälkeen Liverpool Echon mukaan.

- Pelasimme oudolla formaatiolla, jossa Shamal oli yksinäinen hyökkääjä, mutta hänhän pärjäsi loistavasti, Liverpool-manageri jatkoi hehkutustaan.

Samaa mieltä oli myös ottelussa Liverpoolin tolppien välissä esiintynyt maalivahti Loris Karius.

- Se oli aivan uskomaton tilanne, mutta hän pärjäsi kentällä todella hyvin. Hän piti palloja hallussaan hyvin ja teki joitakin todella laadukkaita syöttöjä, joten hänen debyyttinsä oli todellakin onnistunut, veskari fiilisteli Liverpoolin verkkosivuilla.

Ottelu oli vain 1-0, kun Shamal vaihdettiin kentälle, ja nuorukaiselle olikin siunaantua huippupaikka lisätä joukkueensa johtoa läpiajosta. Yritys liputettiinkin kuitenkin lopulta niukaksi paitsioksi.

Liverpool sai ottelun loppuhetkillä vielä rangaistuspotkun, ja joukkueen fanit vaativat, ymmärrettävästi, Shamalia laukojaksi. Lopulta kuitenkin kokeneempi konkari Alberto Moreno asteli rankkarin laukojaksi, ja mies iski pallon verkkoon.

- Hei, vaikka nämä matsit ovat aina todella tärkeitä, vaikkeivat ne aina välttämättä näytä siltä. Emme halua heittää pelejä ihan vitsiksi. On hienoa nähdä, että fanit reagoivat noin upeasti, mutta noin niukassa tilanteessa ei vain voi tehdä "hauskoja" päätöksiä, Klopp perusteli rankkarivalintaansa.

Liverpool-valmentajan kommentit osoittavatkin, miksi hän on niin arvostettu tekijä futismanageri-piireissä.

- Jos matsi olisi 4-0 tai 5-0, voisi tuollaista rankkaritemppua harkita, mutta silloinkin se olisi epäkunnioittavaa toimintaa vastustajaa kohtaan, Klopp jatkoi.

Georgen debyytti nousikin suuresti esille muun muassa Dailymail-lehdessä. Myös sosiaalinen media oli tietysti hereillä tilanteen erikoisuudesta.

Matsin jälkeen George postasikin omalla Twitter-tilillään hänestä tehdyn kuvanmuokkauksen uutena Ballon d'Or -voittajana.

Rion olympialaisten 2016 jalkapalloturnaus sen kuin lähestyy. Näet täältä kaikki Rion olympialaisten jalkapallon joukkueet ja pelaajat listattuna. Voit myös tsekata Rion olympialaisten jalkapallon otteluohjelman kokonaisuudessaan.

Tarjolla on toki myös Rion olympialaisten 2016 koko ohjelma, josta näet olympialaisten jokaisen kisapäivän kaikki kilpailutapahtumat yhtenä pitkänä listauksena.