Valioliiga.fi on asiantunteva verkkojulkaisu jalkapallon Englannin Valioliigasta.
posti@valioliiga.fi

Fastbet: Vedonlyönti & casino

Mourinho jälleen vaikeuksissa puheidensa vuoksi

  • sunnuntai, 16 lokakuu 2016 19:01

Räväköistä lausunnoistaan tunnettu Jose Mourinho on jälleen joutunut ongelmiin Englannin jalkapalloliiton kanssa.

Mourinho rikkoi FA:n säännöksiä kommentoimalla tuomareiden toimintaa ennen maanantain Liverpool - Manchester United -ottelua, kyseenalaistaen tuomari Anthony Taylorin pätevyyden.

”Mielestäni Taylor on erittäin hyvä tuomari, mutta häneen kohdistuvan paineen vuoksi uskon, ettei hänen suorituksensa Anfieldillä tule olemaan kovin hyvä.”

Vaikka Mourinhon kommentti tuomaritoiminnasta oli lyhyt, se rikkoi FA:n säännöksiä, joiden mukaan managerien ja pelaajien ei pitäisi antaa tuomareihin liittyviä kommentteja ennen ottelua. Näin pyritään estämään kaikki mahdolliset tuomareiden vaikuttamiseen liittyvät huhut.

Tämän vuoksi Liverpool-luotsi Jürgen Klopp ei suostunut keskustelemaan asiasta ollenkaan vaan keskittyi juttelemaan tulevasta ottelusta.

Sääntö esitettiin vuonna 2009 osittain Sir Alex Fergusoniin kohdistuvien epäilysten vuoksi. Entisen Manchester United –managerin epäiltiin käyttävän vaikutusvaltaansa lehdistötilaisuuksissa tuomareiden vaikuttamiseen. Ferguson oli ensimmäinen valmentaja, jota syytettiin säännöksen rikkomisesta vuonna 2011 sen jälkeen kun hän oli ylistänyt Howard Webbiä ’maan parhaaksi valmentajaksi’ ennen kohtaamista Chelsean kanssa.

Myös Chelsean silloista valmentajaa Carlo Ancelottia syytettiin Webbin ylistyksestä.