Valioliiga.fi on asiantunteva verkkojulkaisu jalkapallon Englannin Valioliigasta.
posti@valioliiga.fi

Fastbet: Vedonlyönti & casino

Santon innoissaan Koillis-Englannin derbystä

  • lauantai, 26 lokakuu 2013 20:37

Newcastle puolustaja Davide Santonin mielestä Koillis-Englannin derby Sunderlandia vastaan päihittää tunnelmassa jopa Milanin derbyn. 

Italialainen, joka kertoo pikku poikana kannustaneensa AC Milania, ehti pelata kolme Milanin derbyä Inter paidassa. Hänen mielestään Koillis-Englannin derby on kuitenkin henkisesti raastavampi sekä pelaajille, että kannattajille.

"Stadioneissa on iso ero" sanoo Santon. 

"Sunderlandin stadionilla katsojat ovat lähellä kenttää joten kuulet kaikki fanien kovaääniset huudot."

"San Sirolla on 90 000 katsojaa, mutta he ovat kaukana nurmesta joten et kuule heitä, eikä tunnelma ole mitenkään hullu. Seurat myös jakavat saman stadionin joten ikinä ei tule tunnetta, että pelaat vieraspeliä. Pidän tästä Koillis-Englannin derbystä enemmän koska joudut olla enemmän varpaillasi koko ajan."

"Tällä ottelulla on myös enemmän merkitystä seuralle ja faneille. Kyllä, derby on tärkeä myös Interille, mutta se ei aseta nuottia koko loppukaudelle. Täällä asia taas on niin."

Voitin kaikki kolme Milanin derbyä joissa pelasin. Se on hassua sillä pienempänä olin AC Milan kannattaja. Oli hieman outoa liittyä Interiin, mutta kun joku seura haluaa sinut, annat heille kaikkesi. 

"Luulen, että tällä derbyllä on vieläkin suurempi merkitys koska kaikilla on vielä mielessä edellisen derbyn tappio."

"Se oli rankkaa faneille, joten tiedämme, että meidän pitää voittaa tämä ottelu heille."