Valioliiga.fi on asiantunteva verkkojulkaisu jalkapallon Englannin Valioliigasta.
posti@valioliiga.fi

Fastbet: Vedonlyönti & casino

Conte & Guardiola taistelussa Spursin ja Englannin maajoukkueen laitapakista!

  • keskiviikko, 17 toukokuu 2017 14:25

Antonio Conte ja Pep Guardiola kävivät rajua taistelua miesten debyyttikausien ajan Englannin Valioliigassa, jossa Conte veti pidemmän korren lisäksi hatustaan lopulta myös mestaruuspokaalin. Guardiola jääkin nyt päättyvällä kaudella ensimmäistä kertaa valmennusurallaan ilman pytyn pyttyä, joten Manchester Cityn kokoonpano tulee varmasti kokemaan melkoisen mylleryksen kesällä Sheikki Mansourin rahojen turvin. Yksi pelipaikka joka Cityssä vaatii päivitystä on oikea laitapakki seuralegenda Pablo Zabaletan lähdön vuoksi. Tähän hommaan sopisi loistavasti Tottenhamin ja Englannin maajoukkueen Kyle Walker, mutta myös Conte on huomannut miten hyvin Walker voisi sopia hänen suosimansa 3-4-3 formaation oikealla laidalle.

Kyle Walker - Kahden suunnan moderni huippupuolustaja

26-vuotias Walker on kuin prototyyppi modernista laitapakista. Spursin numero 2 on nopea, vahva ja loistava tekemään juoksuja ylös tukemaan laituria ja luomaan näin maalipaikkoja vaarallisilla keskityksillään. Mies sai nuoruusvuosinaan paljon kritiikkiä puolustuspään nukahduksistaan ja sijoittumisestaan, mutta iän mukana tullut viisaus on vähentänyt näitäkin merkittävästikin.

Tämän vuoksi Mauricio Pochettino onkin voinut asettaa näyteikkunaansa 40 miljoonan punnan hintalapun 25 kertaa Englannin maajoukkuetta edustaneen Walkerin pään yläpuolelle. Laadukkaat laitapuolustajat ovat nykyään melko harvassa, jonka vuoksi huippuseurat alkavat olemaan valmiita maksamaan heistä maltaita.

Syyksi miehen todennäköiseen lähtöön Spursista on epäilty sekä nuoren Kieran Trippierin vahvaa kautta että vahvasanaista riitaa Pochettinon kanssa. Kumpikin voi olla totta, ja Walkerin tasoisen pelimiehen penkittämistä ei varmasti voi jatkaa hamaan ikuisuuteen, joten seuranvaihto näyttää tällä hetkellä erittäin todennäköiseltä ratkaisulta.

Tumman- vai vaaleansininen - vai kenties jopa punainen?

Huhut ovat vahvimmin vieneet Walkeria Guardiolan Cityyn, mutta hallitsevan mestarin Chelsean mukaantulo neuvottelupöytään voi vielä mutkistaa asioita melkoisesti. Manchester United on kunnostautunut aiemminkin Spursin "parhaiden palojen" napostelussa, ja Englannin lehdistössä onkin ollut huhupuheita, joiden mukaan ManU-manageri José Mourinho olisi saapumassa White Hart Lanelle 113 miljoonaan punnan kirstu mukanaan hakemaan Eric Dieria, Walkeria ja toisella laidalla operoivaa Danny Rosea.

Syy Chelsean kiinnostukseen on yksinkertainen - nykyringin leveys ei yksinkertaisesti enää riitä ensi kaudella, kun otteluohjelma täyttyy kotimaisten kilpailujen lisäksi myös Mestarien Liigan otteluilla. Conte tekikin avauskokoonpanoonsa vain 38 muutosta ensimmäisen 36 ottelun aikana, joka on lähes käsittämättömän pieni määrä huippujoukkueelle. Tämä ei ensi kaudella tule riittämään, jonka Länsi-Lontoon oma Antonio tiedostaakin hyvin.

Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, ehtiikö Conte vielä romuttamaan Guardiolan siirtosuunnitelmat avauskauden pokaalihaaveiden lisäksi. Rahasta millään kolmesta seurasta jotka jahtaavat Walkeria ei ole puutetta, ja Sheffield Unitedin kasvatti tuleekin todennäköisesti vähintään kaksinkertaistamaan tämän hetkisen 70,000 punnan viikkopalkkansa meni hän sitten Chelsean, Cityn tai vaikkapa ManUn punaisten paholaisten riveihin.

 

Muita artikkeleita tässä kategoriassa: « Eric Dier allekirjoitti viisivuotisen jatkosopimuksen