Valioliiga.fi on asiantunteva verkkojulkaisu jalkapallon Englannin Valioliigasta.
posti@valioliiga.fi

Fastbet: Vedonlyönti & casino

Villas-Boas: Tottenham-Chelsea ei ole "minä vastaan José Mourinho"

  • torstai, 26 syyskuu 2013 20:36

André Villas-Boasin mielestä lauantain ottelu Chelseaa vastaan ei ole hänen henkilökohtainen taistonsa José Mourinhoa vastaan. 

Villas-Boas ja Mourinho kohtaavat toisensa ensimmäistä kertaa lauantaina kun Chelsea matkustaa Pohjois-Lontooseen White Hart Lanelle.

Villas-Boas työskenteli vastustajan tarkkailijana yhteensä seitsemän vuotta Mourinhon alaisuudessa Portossa, Chelseassa ja Internazionalessa. Kaksikon tiet erosivat vuonna 2009 Mourinhon hylättyä Villas-Boasin pyynnön apuvalmentajan pestistä, eivätkä he sen jälkeen ole juurikaan puhuneet toisilleen. 

Villas-Boas on tämän jälkeen toiminut Académica de Coimbran, Porton, Chelsean ja Tottenhamin managerina. 

Kysymykseen hänen ja Mourinhon välien merkityksestä lauantain ottelulle Villas-Boas vastasi vähätellen. 

"Mielestäni sillä ei ole juurikaan merkitystä. Loppujen lopuksi me olemme täällä palvelemassa pelaajia. Se on heidän pelinsä ja näiden seurojen historia ylittää meidän saavutuksemme".

"Me olemme toissijaisia hahmoja tässä fantastisessa ottelussa, joka merkitsee erittäin paljon pelaajille ja eritoten faneille".

Villas-Boasin mukaan he erosivat Mourinhon kanssa ystävinä ja paljasti, että he juttelivat elokuussa järjestetyssä Valioliigan manageriliiton tapaamisessa. Hän puhui myös kunnioituksestaan Chelsea manageria kohtaan.

"Luulen, että hän on vaikuttanut valmennustyyliini. Työskentelimme yhdessä seitsemän vuotta ja näin läheltä paljon metodeja jotka toivat menestystä Josélle ja olen myös itse halunnut oppia ja ottaa käyttöön joitakin noista metodeista" Villas-Boas sanoi. 

"On varmasti paljon asioita joita teen samalla tavalla kuin José, mutta en usko, että minulla on mitään todistettavaa. Josén saavutukset puhuvat puolestaan ja minä olen ylpeä siitä mitä itse olen saanut aikaan". 

Villas-Boasin uskottiin tuovan menestystä Chelsealle vuonna 2011, mutta hänen aikansa seuran managerina kesti vain 257 päivää. Villas-Boas syytti omistaja Roman Abramovichia "luovuttamisesta" hänen kohdalla, ja on selvää, että potkut vaivaavat häntä vieläkin. Kysyttäessä Chelseasta, Villas-Boasin vastaus oli hyytävä.

"En välitä Chelseasta".

Portugalilainen on luotsannut Spursin seitsemään voittoon kahdeksassa ottelussa vaikka joukkue menetti supertähtensä, 26 maalia viime kaudella paukuttaneen Gareth Balen Real Madridiin.  

Villas-Boas myöntää, että lauantain ottelu on todellinen testi hänen joukoilleen. 

"Sarja on vasta alkuvaiheessa, mutta nämä ovat niitä joukkueita joita vastaan pääsemme testaamaan mihin joukkueemme tällä kaudella todella kykenee".

Villas-Boas toivoo Aaron Lennonin ja Danny Rosen olevan pelikunnossa lauantain derbyssä, mutta Younès Kaboulin pelaaminen on epävarmaa, ja Etienne Capoue on varmuudella poissa nilkkavamman takia. 

Emmanuel Adebayor on myös sivussa perhesyistä myönnetyn loman jälkeisten sairasteluiden johdosta.