Valioliiga.fi on asiantunteva verkkojulkaisu jalkapallon Englannin Valioliigasta.
posti@valioliiga.fi

Fastbet: Vedonlyönti & casino

Valioliiga-pelaajat Rion olympialaisissa 2016

  • torstai, 30 kesäkuu 2016 13:52

Kesälle riittää huippufutis-tarjontaa vielä EM-kisojen jälkeenkin, sillä Rion kesäolympialaisten jalkapalloturnaus pyörähtää käyntiin jo 3. elokuuta. Reilut kaksi ja puoli viikkoa kestävä turnaus huipentuu 20. elokuuta legendaarisella Maracanãn stadionilla pelattavaan finaalikamppailuun.

Tunnettavuudessa olympiafutis ei toki pärjää EM-kisoille tai muille arvoturnauksille, mutta mielenkiintoa ei tästä kilpailusta tule todellakaan puuttumaan. Olympiajalkapallossa homman nimihän on nimittäin se, että osallistuvat maat joutuvat kokoamaan joukkueensa alle 23-vuotiasta pelaajista. Yhteensä 15:n U23-pelaajan lisäksi joukkueeseen voi ottaa mukaan vain kolme yli-ikäistä pelaajaa.

Joukkueen rakentamiseen liittyvät säännöt takaavatkin sen, että olympiaturnauksissa nähdään usein osallistuvien maiden kovimmat junnutähdet - ehkäpä vielä ensimmäistä kertaa suuremmassa valokeilassa. Olympiafutis onkin aina loistava paikka sekä nuorille pelaajille taitojensa näyttämiseen että futisfaneille ainutlaatuinen tilaisuus nähdä nämä tulevaisuuden tähdet tositoimissa.

Joukkueisiin valitut yli-ikäiset pelaajat ovat myös usein vahvistuksia nimenomaan sieltä mittariston kovimmasta päästä. Brasilian joukkueessa nähdäänkin kotikisojen kunniaksi yli-ikäisinä pelureina sekä Bayern-tähti Douglas Costa että Barcelonan superstara Neymar.

Neljän vuoden takaisissa Lontoon olympialaisissa ei tähtiloistoa tosiaankaan puuttunut. Uruguaylta löytyi kokoonpanostaan muun muassa hyökkääjäkaksikko Luis Suarez-Edinson Cavani ja Brasilian väreissä nähtiin turnauksessa tähtipelaajat Marcelo, Oscar ja Hulk. Espanjan joukkueessa pelasivat nuorten tähtipelaajien David de Gean, Jordi Alban ja Iscon lisäksi muun muassa Juan Mata ja Javi Martinez. Ei yhtään hullumpia pelaajia.

EM- ja MM-turnauksista poiketen Iso-Britannia pelasi Lontoon olympialaisissa yhtenä joukkueena, joten brittien kokoonpanossa viilettikin englantilaisnuorten Danny Rosen ja Daniel Sturridgen lisäksi myös walesilaiset Aaron Ramsey sekä yli-ikäisenä pelaajana mukaan otettu legenda Ryan Giggs. Valioliiga-diggareiden harmiksi Iso-Britannia ei kuitenkaan ole mukana Rion olympialaisten jalkapalloturnauksessa.

Iso-Britannian jääminen turnauksen ulkopuolelle ei kuitenkaan tarkoita, etteikö olympiaturnauksessa nähtäisi jälleen Valioliiga-osaamista. Olympialaisissa on toki mukana pieniä futismaita, kuten Fiji ja Irak, joilla ei ole Valioliigassa - tai edes Brittein saarilla - välttämättä yhtäkään pelaajaa, mutta suurempien maiden kokoonpanoista näitä Valioliiga-pelureita saattaa varsin hyvin jälleen löytyä.

Jotkut turnaukseen osallistuvista maista on jo nimennyt alustavat olympiajoukkueensa, mutta suurin osa joukkueista selviää vasta heinäkuun aikana.

Valioliiga-pelaajat Rion olympialaisissa 2016

Joukkuelistat päivitetty 30.6.

Lohko A:

Brasilia

Ei Valioliiga-pelaajia

Etelä-Afrikka

Joukkue julkistamatta

Irak

Yaser Kasim, Swindon Town (League One)

Tanska

Nicolai Brock-Madsen, Birmingham City (Championship)

Lohko B:

Ruotsi

Ei Valioliiga-pelaajia

Kolumbia

Joukkue julkistamatta

Nigeria

John Obi Mikel, Chelsea
Odion Ighalo, Watford

Japani

Joukkue julkistamatta

Lohko C:

Fiji

Joukkue julkistamatta

Etelä-Korea

Son Heung-min, Tottenham

Meksiko

Joukkue julkistamatta

Saksa

Joukkue julkistamatta

Lohko D:

Honduras

Joukkue julkistamatta

Algeria

Joukkue julkistamatta

Portugali

Joukkue julkistamatta

Argentiina
(alustava joukkue)

Ramiro Funes Mori, Everton
Manuel Lanzini, West Ham