Valioliiga.fi on asiantunteva verkkojulkaisu jalkapallon Englannin Valioliigasta.
posti@valioliiga.fi

Fastbet: Vedonlyönti & casino

Valioliigakauden 2010-2011 TOP 10 parhaat hankinnat

  • maanantai, 18 huhtikuu 2011 17:19

Goal.comin asiantuntijat ovat listanneet tämän Valioliigakauden kymmenen parasta hankintaa.

Kauden aikana nähtiin jälleen toinen toistaan kohutumpia siirtoja, kun esim. Chelsea jatkoi viime vuosista totutulla linjalla rahankäytön suhteen. Fernando Torres vaihtoi maisemaa 50 miljoonalla punnalla Liverpoolista nimenomaan Chelseaan ja Andy Carroll 35 miljoonalla Newcastlesta Anfield Roadille. Nämä olivat kauden rahakkaimpia siirtoja, mutta mahtuuko kumpikaan edes kymmenen parhaan siirron joukkoon?

Pelaajakauppoja arvioitiin seuraavin kriteerein:

  • Pelaajan kokonaisvaikutus joukkueeseen (suurin painoarvo)
  • Kuinka pelaaja sopeutui uuden seuransa pelisysteemiin
  • Kuinka hyvin pelaaja kotiutui uuteen elinympäristöönsä jne.
  • Siirtosumma ja siihen liittyvät lisäehdot, muut kaupassa siirtyneet pelaajat jne.

10. Peter Odemwingie, WBA <-- Lokomotiv Moskova, 1,1 milj.€

28 ottelua, 12 maalia. Näytellyt isossa roolissa Roy Hodgsonin miehistön hyökkäyspäässä, kun seura kamppailee sarjapaikkansa säilyttämisestä.

9. Cheik Tiote, Newcastle <-- FC Twente 4 milj.€

24 ottelua, 1 maali. Saapui Hollannista ja sopeutui uskomattoman nopeasti uuteen seuraansa. Esiintynyt tehokkaasti Magpiesin keskikentällä, eikä hinta päätä huimaa. Teki yhden kauden komeimmista maaleista 4-4 tasapelissä Arsenalia vastaan. Katso video alhaalta.

8. David Silva, Manchester City <-- Valencia 30 milj.€

46 ottelua, 6 maalia. Isolla rahalla hankittu Espanjan maajoukkuemies näytti olevansa joko pennin arvoinen. Tuonut rauhallisuutta Cityn keskikentälle ja pelannut huipputasolla illasta toiseen.

7. Raul Meireles, Liverpool <-- Porto 13 milj.€

37 ottelua, 5 maalia. Yllätyshankinta elokuun lopussa korvaamaan Javier Mascheranoa. Alkukankeuden jälkeen noussut yhdeksi Liverpoolin tärkeimmistä pelaajista ja tehnyt viisi erittäin tärkeää maalia tällä kaudella ahdingosta nousseelle Poolille.

6.  Luis Suarez, Liverpool <-- Ajax 26 milj.€

8 ottelua, 2 maalia. Hankittiin "hullun tammikuun" aikana paikkaamaan Fernando Torresia, eikä aikaillut vaan teki avausosumansa heti ensimmäisessä ottelussaan Stokea vastaan. Osui myös ManU:a vastaan ja muodostaa liigan vaarallisimman kärkiparin Andy Carrollin kanssa.

5. Chris Smalling, Manchester United <-- Fulham 11,5 milj.€

29 ottelua, 1 maali. Tehnyt läpimurron kivikovaan United -puolustukseen ja ottanut oppia esikuvaltaan Rio Ferdinandilta. Hänestä odotetaankin topparilegendan manttelinperijää ja vasta 21 -vuotiaan Smallingin otteet lupaavat valoisaa tulevaisuutta Red Devils -leirissä.

4. David Luiz, Chelsea <-- Benfica 24 milj.€

8 ottelua, 2 maalia. Kun tammikuussa myös hankittu Fernando Torres ei vielä ole onnistunut maalinteossa, niin puolustaja David Luiz on onnistunut siinä jo kahdesti. Täyttänyt kaikki odotukset ja ollut pelipaikallaan yksi Euroopan parhaista saavuttuaan Lontooseen.

3. William Gallas, Tottenham <-- Vapaa pelaaja 0 €

31 ottelua, ei maaleja. Spurs -fanit luulivat vanhan ja hitaan ranskalaispuolustajan hankintaa vitsiksi, mutta Harry Redknapp tiesi toisin. Pelannut kuin uudestisyntynyt ja oli yksi tärkeimpiä pelaajia, kun Tottenham eteni Mestarien liigassa aina puolivälieriin.

2. Rafael van der Vaart, Tottenham <-- Real Madrid 9 milj.€

30 ottelua, 12 maalia. Hinta-laatu -suhteeltaan loistava hankinta ja ollut joukkueensa kiistaton ykköstähti. Oli jouluun mennessä tehnyt enemmän maaleja kuin joukkueensa hyökkääjät yhteensä, mutta loppukauden pieni hyytyminen maksoi ykköspaikan.

1. Javier Hernandez, Manchester United <-- Guadalajara 9 milj.€

38 ottelua, 18 maalia. Yksi koko Valioliigahistorian parhaita hankintoja. Tehnyt roppakaupalla tärkeitä maaleja Unitedille ja on ollut merkittävässä roolissa viemässä joukkuettaan Valioliigan mestariksi. Kauppahintaa voidaan pitää ryöstönä.

Media