Valioliiga.fi on asiantunteva verkkojulkaisu jalkapallon Englannin Valioliigasta.
posti@valioliiga.fi

Fastbet: Vedonlyönti & casino

West Brom hyllytti Anelkan

  • torstai, 27 helmikuu 2014 22:20

West Brom on laittanut Nicolas Anelkan sivuun seuran toiminnasta sisäisen tutkinnan ajaksi, johtuen ranskalaisen joulukuussa tekemästä natsitervehdyksestä.

Baggies päätti sivuuttaa kokeneen hyökkääjään myös seuran toiminnasta hänen saatuaan viiden ottelun pelikiellon ja 80 000 punnan sakot Englannin jalkapalloliitolta.

Anelka sai rangaistuksensa tehtyään ”quenelle”-tervehdyksen onnistuttuaan maalinteossa West Hamin verkkoon joulukuussa.

Englannin liiton mukaan he uskovat, ettei ranskalainen tehnyt nk. käänteistä natsitervehdystä rasistisessa mielessä, mutta syyllistyi silti kahteen rikkeeseen.

- West Bromwich Albion suhtautuu erittäin vakavasti kaikkiin väärinkäytöksiin, jotka liittyvät etniseen taustaan, rotuun, uskontoon tai uskomuksiin. Koska molempien syytekohtien katsottiin täyttyvän, seura on hyllyttänyt Nicolas Anelkan FA:n jatkotoimenpiteiden ja seuran oman sisäisen tutkinnan ajaksi, WBA tiedotti.

- Seura tiedostaa, että FA:n kurinpitopaneelin mielestä Anelkan ele ei ollut anti-semitistinen, tai että hän olisi kannustanut siihen tervehdyksellään. Kuitenkaan seura ei voi sivuuttaa  hänen aiheuttamaansa mielipahaa etenkin juutalaisyhteisölle ja mahdollista vahinkoa seuran imagolle.