Valioliiga.fi on asiantunteva verkkojulkaisu jalkapallon Englannin Valioliigasta.
posti@valioliiga.fi

Fastbet: Vedonlyönti & casino

UEFA Super Cup: Ratkaisu haettiin rangaistuspotkuista

  • lauantai, 31 elokuu 2013 00:00

UEFA Super Cupin ratkaisua jouduttiin hakemaan rangaistuspotkuista. Jose Mourinhon taktinen osaaminen puolustuspelissä siivitti Chelsean miltei voittoon, vajaamiehisenäkin. Bayern nousi kuitenkin sillasta viime hetkillä. 3-2 (0-1, 1-0, ja. 1-1 (rp. 5-4))

Mestarien Liigan hallitseva mestari Bayern Munchen sai kylmää vettä niskaansa heti ottelun 8. minuutilla, kun Fernando Torres siirti siniset 0-1 johtoon. Näissä lukemissa siirryttiin myös puoliajalle.

Juuri Euroopan vuoden pelaajaksi valittu Franck Ribery tasoitti ottelun, kun toista puoliakaa oli pelattu vain pari minuuttia. Komea kaukolaukaus yllätti Peter Cechin Chelsean maalilla.

Chelsean valmentaja Jose Mourinho osoitti taktiset kykynsä ja erityisesti puolustuspelaamisen jalon taidon toisella puoliskolla. Bayern hallitsi toista puoliaikaa mielin määrin, mutta ei päässyt kovinkaan vaarallisille tekopaikoille vaan hallinta oli enemmänkin näennäistä. Vaarallisimmat paikat nähtiin saksalaisten päädyssä.

Chelsean vaikeudet kuitenkin alkoivat 85. minuutilla, kun Ramires ajettiin ulos toisen keltaisen kortin seurauksena. Lontoolaiset pystyivät taistelemaan ottelun viimeiset minuutit vajaalla ja ratkaisu siirtyi jatkoajalle.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata kolme minuuttia, kun Eden Hazard ampui siniset toistamiseen johtoasemaan. Jatkoaika sujui Bayernin täydellisessä hallinnassa, mutta Mourinhon puolustus kesti rynnistykset aivan ottelun viimeisille sekunteille asti. Javi Martinez sai pallon hieman onnekkaastikin jalkaansa vapaapotkutilanteesta ja pelasti tilanteeksi 2-2.

Rangaistuspotkuissa nähtiin todella laadukkaita vetoja ja maalivahdeille ei jätetty juurikaan mahdollisuuksia. Ensimmäinen epäonnistunut veto saatiin vasta viidennessä vetäjäparissa, kun Chelsean 20- vuotias belgialaiskärki Lukaku astui pallon taakse. Pehmoinen ja turhan keskelle suuntautunut veto oli Neuerille helppo poimittava.

Ottelun yksi parhaista pelaajista oli Chelsean David Luiz. Brassitoppari palasi sairaslomalta ja näytti olevansa heti mahtavassa pelikunnossa. Luizin vahva paluu