Valioliiga.fi on asiantunteva verkkojulkaisu jalkapallon Englannin Valioliigasta.
posti@valioliiga.fi

Fastbet: Vedonlyönti & casino

Valioliiga-liput kaudella 2016-17

Valioliiga-otteluihin voi hankkia lippuja monella eri tapaa. Joukkueet myyvät lippuja muun muassa itse omien verkkosivustojensa kautta, mutta pilettejä voi hankkia myös erilaisten lippuvälittäjien tai matkajärjestäjien sivustoilta. Lippujen hinnoissa voi kuitenkin olla suuria eroja näiden eri vaihtoehtojen välillä, joten ottelulippuja hankkiessa kuluttajan kannattaa paneutua asiaan kunnolla. Näin voit säästää useita kymmeniä – parhaimmillaan jopa satoja euroja.

Valioliigan arvostettu asema yhdistettynä korkeaan kilpailullisuuteen ja yleiseen kiinnostettavuuteen on kuitenkin tehnyt lippujen hankkimisesta pahimmillaan varsin vaikeaa. Suosituimpien otteluiden liput myydään usein loppuun hyvin nopeasti tai vaihtoehtoisesti lipuista joutuu maksamaan itsensä kipeäksi. Lippuja hankkiessa sinun kannattaakin olla liikkeellä ajoissa, jotta löydät liput haluamaasi otteluun.

Lipunmyynti avataan Valioliiga-joukkueiden verkkosivuilla yleensä vain noin kuukausi ennen ottelupäivää ja seurat käyttävät lippujen myynnissä usein porrastettua myyntijärjestystä. Tämä tarkoittaa sitä, että ottelulippuja myydään ensin joukkueen omille faneille/jäsenille (membership) eli seurat takaavat lippuja ensisijaisesti omille kannattajilleen. Kannattajat ja jäsenet siis pääsevät ostamaan lippuja noin 5-14 päivää ennen muita kuluttajia. Muun muassa tästä syystä Valioliiga-otteluiden halvimmat liput menevät usein kaupaksi jo ennen kuin ne ilmestyvät yleiseen myyntiin.

Seuraavaksi kerromme tarkemmin Valioliiga-joukkueiden tarjoamista jäsenyyksistä, niihin liittyvistä eduista sekä yleisestä hinnoittelupolitiikasta. Kerromme myös muut mahdolliset väylät Valioliigan ottelulippujen hankkimiselle.

Jäsenyydet (membership)

Yksi tapa turvata edullisen ottelulipun saanti on hankkia fanittamasi Valioliiga-joukkueen tarjoama membership-jäsenyys (”fani-jäsenyys”). Joukkueet tarjoavat myyntiin tulevat otteluliput ensin omille jäsenilleen, ja mikäli jäsenet ostavat paljon lippuja, voi olla, ettei ottelulippuja koskaan edes ilmesty yleiseen myyntiin (general sale). Jäsenyydestä maksaminen voi kuulostaa yhtä ottelulippua hankkiessa typerältä, mutta se voi olla ainut tapa saada ottelulippu hankittua normaaliin hintaan. Monien nettisivustojen kautta hankkiessa liput maksavatkin huomattavasti enemmän sivustojen ottamien provisiomaksujen vuoksi. Jäsenyydellä on usein myös muita lukuisia etuja, esimerkiksi ottelulipuista voi saada ostohetkellä jonkin pienen alennuksen.

Jäsenyyden ostanut henkilö saa kuitenkin usein mahdollisuuden ostaa vain yhden ottelulipun, joten jäsenyyttä ei voida käyttää lippujen ostamiseen suurille ryhmille. Kiinnostukselta pienempiin otteluihin (esimerkiksi cup-ottelut) voi kuitenkin olla mahdollista hankkia useampia lippuja yhdellä jäsenyydellä. Säännöt ja tavat voivat siis vaihdella ottelukohtaisesti, joten taustatyö lippujen hankkimiseen kannattaa tehdä aina huolella.

Membership-jäsenyyksien hinnat vaihtelevat joukkuekohtaisesti, mutta yleisesti ottaen hinnat lymyilevät noin 30-60 euron välimaastossa. Useilla joukkueilla on myös myynnissä eri tasoisia jäsenyyksiä, joiden sisältämät edut vaihtelevat. Mukana voi olla muun muassa fanituote-alennuksia, kausikorttijonotukseen pääsyä ja niin edelleen. Jäsenyyksien hinta voi olla myös edullisempi Iso-Britanniassa asuville.

Esimerkkejä Valioliiga-joukkueiden membership-jäsenyyksien hinnoista:

Arsenal: n. 43€
Liverpool: n. 34-51€
Tottenham: n. 61€
Manchester United: n. 40€
Manchester City: n. 45€
West Ham: n. 51€
Crystal Palace: n. 32€
Everton: n. 25€

Valioliiga-joukkueiden lippuhinnat 2015-16

Brittilehti The Independent listasi halvimman hintaluokan otteluliput joukkueittain kauden 2015-16 osalta.

Leicester: 28€ (£22)
Crystal Palace: 29€ (£23)
Aston Villa: 29€ (£23)
West Ham: 32€ (£25)
Stoke: 32€ (£25)
Sunderland: 32€ (£25)
West Bromwich: 32€ (£25)
Arsenal: 34€ (£27)
Newcastle: 34€ (£27)
Norwich: 38€ (£30)
Manchester United: 39€ (£31)
Tottenham: 41€ (£32)
Bournemouth: 41€ (£32)
Southampton: 43€ (£34)
Everton: 44€ (£35)
Watford: 46€ (£36)
Liverpool: 47€ (£37)
Manchester City: 53€ (£42)
Chelsea: 66€ (£52)

Suuryllättäjä Leicesteriltä löytyi siis kaudella 2015-16 koko Valioliigan halvimmat otteluliput (28€), kun taas täydellisesti alisuoriutuneen Chelsean kotiotteluiden edullisimmatkin liput maksoivat peräti 66 euroa. (Lähde: The Independent)

Huom! Nämä edellä listatut hinnat ovat voimassa vain joukkueiden omatoimisesti myymissä lipuissa. Erilaisten lippuvälittäjien kautta ostettaessa hinnat ovat huomattavasti korkeammat.

Otteluliput verkkosivustojen kautta

Kuten sanottua, fanijäsenyyksien avulla lippujen hankinta ei välttämättä ole yksinkertaisinta, mutta se on vaihtoehdoista pitkässä juoksussa se kaikkein edullisin. Lippuja voi toki hankkia myös erilaisten lippuvälittäjien verkkosivuilta, mutta näissä tapauksissa lippujen hinnat ovat usein huomattavasti korkeampia – kiitos lippuhintoihin sisällytettyjen provisiomaksujen. Lippuhinnat vaihtelevat sivustokohtaisesti 100-400 euron välillä, mutta pahimmillaan hinnat voivat olla vieläkin korkeammat. Mikäli takataskusta kuitenkin löytyy ylimääräistä fyffeä, on lippujen hankkiminen näiden sivustojen kautta helppoa.

Valioliiga-otteluihin löytyy useita erilaisia sivustoja, joilta ottelulippuja voi hankkia. Esimerkiksi sivustot kuten Viagogo, Ticmate, Ticket2, Ticketbis ja lontoonjalkapallo.fi tarjoavat runsain määrin lippuja Valioliigan otteluihin. Sivustojen kautta ostettuna liput lähetetään ostajalle joko kirjatuilla kirjeillä fyysiseen osoitteeseen tai sähköpostitse liitetiedostona. Ennen ostamista kannattaa kuitenkin ottaa selvää sivustosta ihan perinteisellä google-haulla, etsiä sivustoa koskevia arvosteluja ja lueskella muiden käyttäjien kokemuksista. Luotettavien sivustojen sekaan kun mahtuu aina myös niitä vähän mädempiä hedelmiä.

Suomalaisten matkatoimistojen kautta on myös mahdollista ostaa kokonaisia pakettimatkoja Valioliigan otteluihin. Nämä matkapaketit sisältävät liput haluamiisi otteluihin, lippujen toimituksen, omavalintaisen majoituksen kohdekaupungissa sekä halutessasi myös lentoliput.

Matkayhtiöistä esimerkiksi Tjäreborg, Apollomatkat, Kalevatravel ja Event-travel tarjoavat erilaisia pakettimatkoja sekä Valioliigan kuin myös muiden Euroopan futissarjojen pariin. Pakettimatkat ovat kuitenkin se kaikkein kallein vaihtoehto, sillä näissä tapauksissa kyseessä oleva matkayhtiö hoitaa kaikki käytännönjärjestelyt asiakkaan puolesta. Ja sehän tunnetusti maksaa - ja huolella.

Kausikortit

Valioliiga-seurat myyvät toki myös kausikortteja, mutta näiden läpysköiden hankkiminen ei sitten olekaan mikään maailman yksinkertaisin tehtävä. Joukkueilla on nimittäin käytössä erilliset odotuslistat kaikille kausikortteja haluaville, ja koska kausikortteja ei yksinkertaisesti voida jakaa vain kaikille halukkaille, ovat jonotusajat usein todella pitkiä. Etenkin huippujoukkueiden kohdalla. Halukkaat voivat joutua odottamaan kausikorttiaan vuosia, eikä korttia välttämättä heru edes pitkänkään odotuksen jälkeen.

Jonoihin on mahdollista ilmoittautua joukkueiden omilla verkkosivuilla. Toinen vaihtoehto on fani-jäsenyyden (membership) hankkiminen, johon voi joissain tapauksissa liittyä muiden etujen ohella paikka kausikorttijonoon. Odottavan aika voi kuitenkin olla tässä tapauksessa hyvinkin pitkä, sillä internetin keskustelupalstoilla kerrotaan legendoja jopa kymmenistä vuosista kestävistä jonotuksista.

Kausikorttien hinnat myös vaihtelevat suuresti huippujoukkueiden ja pienempien seurojen välillä. Vuonna 2014 tehdyn tutkimuksen mukaan Valioliigan kalleimmat kausikortit löytyvät Arsenalilta, kun halvimmasta tarjolla olevasta kausarista saa pulittaa lähes 1300 euroa. Toiseksi kalleimmat kausikortit ovat Tottenhamilla (halvimmillaan noin 1000 euroa) ja kolmantena listalta löytyy Liverpool (noin 900 euroa). Halvin kausikortti löytyy hieman yllättäen Manchester Cityltä, jonka halvimman kausarin voi napata omaan takataskuun mukavasti vain 380 euron hintaan.

Myös Valioliiga on tehnyt oman tietopankkinsa joukkueiden tarjoamien kausikorttien sekä yksittäisten ottelulippujen hinnoista. Kaudelle 2015-16 tehty tietoisku löytyy tämän linkin takaa (premierleague.com).

Uutta Valioliigasta