Valioliiga.fi on asiantunteva verkkojulkaisu jalkapallon Englannin Valioliigasta.
posti@valioliiga.fi

Fastbet: Vedonlyönti & casino

Valioliigan televisiointi Suomessa kaudella 2016-17

Valioliiga-kauden 2016-17 televisiointioikeudet ovat Suomessa Viasatilla, joten otteluita näkee television ohella myös netin kautta osoitteessa www.viaplay.fi 

Valioliiga-fanin vaihtoehdot ovat siis Suomen maalla varsin vähissä, mikäli otteluita mielii katsella.

Valioliigan televisiointioikeudet siirtyvät Viasatille kaudeksi 16-17. Tämä tarkoittaa sitä, että ottelut alkavat näkyä sekä Viasatin TV-kanavilla että Viaplay-nettipalvelussa, jossa on tarjolla kilokaupalla muutakin huippujalkapalloa. Toistaiseksi Viasat omistaa Valioliigan lisäksi muun muassa Mestarien liigan, La Ligan, Serie A:n, Espanjan Cupin, Saksan Cupin, Englannin FA Cupin ja Englannin toiseksi korkeimman sarjatason Championshipin TV-oikeudet. Valioliigan ohella Viasat alkaa näyttämään myös Ranskan pääsarja Ligue 1:n otteluita, joten tarjontaa siis riittää jo nyt, mutta tulevalla futiskaudella vieläkin enemmän!

Viasatin jalkapallotarjonta:

- Mestarien liiga
- La Liga ja Espanjan Cup (Copa Del Rey)
- Serie A
- Saksan Cup (DFB-Pokal)
- Englannin FA Cup
- Englannin liigacup (Capital One Cup)
- Etelä-Amerikan MM-karsinnat
- Copa America -karsinnat
- Valioliiga (Syksystä 2016 eteenpäin!)
- Ligue 1 (Syksystä 2016 eteenpäin!)

Viime kaudella Viasat on osoitti, että se hallitsee laadukkaiden futislähetysten teon. Viasatin futisselostajat Ville Kuusinen ja Mikko Innanen ovat osaamiseltaan ja tietomäärältään alansa huippuja, ja studio-osuuksissa analyysejä tekevä Pasi Rautiainen-Mika Kottila -kaksikko on erittäin viihdyttävä parivaljakko kaikessa värikkyydessään. Kaudelle 2016-2017 Viasat teki todellisen huippuhankinnan sillä Valioliigan selostajatiimiin liittyi kulttiselostaja Tuomas Virkkunen.

Esimerkiksi Mestarien liigan otteluiden osalta Viasatin studio-osuudet starttaavat usein jopa tuntia ennen matsin alkua, joten katsottavaa ja seurattavaa riittää myös tältä osin.

Toki kaikkia otteluita Viasat ei yksinkertaisesti voi tarjota suomenkielisellä selostuksella, sillä tarjontaa on yksinkertaisesti niin paljon. Viaplayn nettipalvelussa monet ottelut tulevatkin englanninkielisellä selostuksella, mutta kaikki suurimmat kamppailut, kuten Mestarien liigan ottelut tai suurten futissarjojen yksittäiset huippumatsit tarjotaan kuitenkin suomenkielisellä ääniraidalla. Viasatin TV-kanavilla näkyvissä futisotteluissa selostus on taasen aina suomenkielinen.

Jalkapallon osalta ei ole siis lienee epäselvää mihin kanavapakettiin futisfanin kannattaa euronsa sijoittaa. Jalkapallon lisäksi Viasatin tarjonnasta löytyy toki myös runsaasti muuta urheilua, kuten maailman laadukkainta jääkiekkoa (NHL, KHL ja World Cup), NFL:aa, lukuisia golfin major-turnauksia, koripallon Euroliigaa, UFC:a ja huippunyrkkeilyä.

Uutta Valioliigasta