Valioliiga.fi on asiantunteva verkkojulkaisu jalkapallon Englannin Valioliigasta.
posti@valioliiga.fi

Fastbet: Vedonlyönti & casino

"Rakastin häntä" - Edesmenneelle ex-Newcastle -pelurille sataa ylistystä vanhoilta valmentajilta

  • tiistai, 06 kesäkuu 2017 15:04

Koko jalkapalloileva maailma on viimeisen 24 tunnin aikana viettänyt suruaikaa kuultuaan uutisen, että Cheick Tiote on nukkunut pois sairaalassa vain 30 vuoden iässä. Tiote lyyhistyi maahan kiinalaisseuransa Beijing Enterprisesin harjoituksissa, ja myöhemmin paljastui että miehen sydän oli pettänyt. Entiselle Newcastlen kulttipelaajalle ja hänen perheelleen on satanut viimeisten tuntien aikana tukea niin tutuilta kuin tuntemattomiltakin.

Cheick Tioté - Todellinen taistelija

Keskikenttien kovanaama oli pidetty pelaaja kaikkialla missä hän pelasi, ja parhaiten Tiote muistetaankin vuosistaan Valioliigassa Newcastle-paidassa. Hänen uransa huippuhetki oli eittämättä Arsenalin verkkoon viimeisillä minuuteilla isketty 4-4 tasoitus, kun Magpies oli saapunut tauolta 4-0 lukemat niskassaan toiselle puoliajalle ilman toivon hiventäkään. Tioten johdolla valkomustat kaivoivat kuitenkin jostain taistelutahdon tuoda peli tasoihin, ja mies itse viimeisteli ratkaisuosuman käsittämättömällä pommilla vapaapotkun jälkitilanteesta.

Tuo osuma jäikin miehen ainoaksi osumaksi Newcaste-nutussa, mutta hänen työntäyteinen ja taisteleva pelityylinsä keräsi kiitosta niin faneilta kuin manageri Alan Pardewltakin - vaikka taistelu menikin satunnaisesti hieman yli, joka näkyikin sitten erotuomarin lehtiössä.

Pardew, joka jätti Newcastlen neljän vuoden jälkeen joulukuussa 2014 myönsi olevansa hajalla Tioten äkillisen kuoleman vuoksi. Tiote oli lähtenyt Tynesidelta vain 4 kuukautta sitten Kiinaan 6 ja puolen vuoden uskollisen palveluksen jälkeen.

Pardew kommentoi entistä suojattiaan seuraavasti: "Rakastin häntä. Hän oli kaikki mitä Newcastlen pelaajan tulisi olla. Äkillinen lähtö luotamme vain 30 vuoden ikäisenä murtaa sydämeni, enkä voi kuin esittää suruvalitteluni hänen perheelleen ja muille ystäville, joita tämä uutinen satuttaa varmasti vielä enemmän."

Myös Englannin maajoukkueen ja Tioten toinen entinen valmentaja Steve McLaren avasi sanaisen arkkunsa keskikentän luottomiehestään: "Hän oli todellinen peto kentällä, mutta sen ulkopuolella muistan hänet parhaiten hänen valloittavasta hymystään. Cheick halusi vain pelata jalkapalloa ja tienata elantoa perheelleen Norsunluurannikolla".

Valmentajien lisäksi myös lukuisat vanhat joukkuekaverit kuten Demba Ba, Yohan Cabaye, Vincent Kompany ja Papiss Demba Cissé ovat ylistäneet edesmennyttä ystäväänsä sosiaalisessa mediassa. Yksi asia on varmaa - St. James' Parkilla (Sports Direct Arenalla) Cheick Tiotea ei tulla aivan hetkeen unohtamaan.

 

Muita artikkeleita tässä kategoriassa: « Newcastlen manageritilanne selvisi