Valioliiga.fi on asiantunteva verkkojulkaisu jalkapallon Englannin Valioliigasta.
posti@valioliiga.fi

Fastbet: Vedonlyönti & casino

Wenger IN! - Arsenella suullinen sopimus kahden vuoden Gunners-jatkosta

  • tiistai, 30 toukokuu 2017 15:32

Vaikean kauden jälkeen Arsene Wengerin Arsenal yllätti kaikki kukistamalla Valioliiga-mestari Chelsean FA Cupin finaalissa. Wengerin jatkosta on taas vaihteeksi spekuloitu koko vuosi, ja #WengerOut-bannereita on nähty jopa SM-liigan pudotuspeleissä saakka. Nyt kuitenkin vaikuttaisi siltä, että Wengerin nimeen vannovat pääsevät katselemaan tyylikkään herrasmiehen otteita Emirates Stadiumilla vielä ainakin seuraavan kahden kauden ajan!

Arsenal <3 Wenger - ainakin vuoteen 2019 saakka

Moni oli varma, että Arsene Wengerin ura valmentajana tulisi päättymään tappioon Antonio Conten suvereenia Chelsea-joukkuetta vastaan FA Cupin finaalissa, mutta niin vain jostain Gunners-miehistö onnistui Aaron Ramseyn johdolla kukistamaan Lontoolaisen paikallisvastustajansa. Kuka tietää mitä Arsenalin suurin osakkeenomistaja Stan Kroenke olisi tehnyt tappion sattuessa kohdalle, mutta nyt brittilehdistö vaikuttaa olevan varma, että Wengerin kahden vuoden jatkosopimus julkaistaan aivan näillä näppäimillä.

Muun muassa The Daily Telegraph- ja Daily Mail -lehdet ovat julkaisseet uutiset Wengerin verbaalisesta sopimuksesta Kroenken kanssa, jonka myötä ranskalainen tulisi kahden vuoden jatkopestinsä jälkeen olemaan ollut Gunnersien peräsimessä huikeat 23 vuotta. Tämän myötä hän myös rikkoisi Sir Alex Fergusonin ennätyksen kaikkien aikojen eniten Valioliiga-otteluita penkin päästä seuranneena valmentajana. Huhujen mukaan sopimuksen virallinen julkistus olisi edessä jo keskiviikkona, mutta aivan ennallaan Wengerin jopa diktaattorimainen rooli seurassa ei tule pysymään.

Vahvimmin huhumyllyssä on pyörinyt tieto siitä, että Pohjois-Lontoon punaiselle puolelle oltaisiin etsimässä uutta urheilutoimenjohtajaa tukemaan Wengeriä ykkösjoukkueen ulkopuolisissa työtehtävissä. Tietoa tämän kaltaisista muutoksista tuskin nähdään keskiviikkona, mutta keskustelut Wengerin ja Arsu-toimitusjohtaja Ivan Gazidisin kanssa ovat käyneet kiivaana viimeisten päivien aikana. Wengerin ja Gazidis eivät aina ole olleet parhaissa väleissä, mutta nyt vaikuttaisi siltä, että miehet ovat saaneet erimielisyytensä sovittua.

Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, millaiseen iskuun Wenger onnistuu miehistönsä ensi kaudella piiskaamaan. Mestarien Liigan otteluiden puuttuminen ohjelmasta tulee varmasti parantamaan joukkueen iskukykyä kotimaan kentillä, sillä Eurooppa-Liigan matseissa pääsee varmasti lepuuttamaan väsyneitä avainmiehiä. UCL-otteluiden puuttuminen voi tehdä kuitenkin seuran rekrytointiprosessista kesällä hieman vaikeampaa, ja tähtistatuksen pelaajat kuten Alexis Sanchez ja Mesut Özil eivät varmasti ole tyytyväisiä siihen, että heidän pitää ensi kaudella avata tv-vastaanottimensa kuullakseen Mestarien Liigan upean hymnin.