Valioliiga.fi on asiantunteva verkkojulkaisu jalkapallon Englannin Valioliigasta.
posti@valioliiga.fi

Fastbet: Vedonlyönti & casino

Vedonlyönti

Vedonlyönti kuuluu olennaisena osana monen Valioliigaa seuraavan katsojan viikonloppuun. Erityisesti vakioveikkauksella on pitkä historia suomalaisten vedonlyöntikulttuurissa. Omalle lompakolle sopivan suuruiset vedot tuovatkin mukavan lisäjännityksen ottelutapahtumiin. Vaikka yleensä Valioliigassa riittää jännitettävää ilman rahallista panostakin - onhan kyseessä maailman viihdyttävin jalkapallosarja.

Valioliiga on ennen kaikkea huippuunsa vietyä urheiluviihdettä, mutta moni tekee sillä myös isoa tiliä vedonlyönnin avulla. Tämä näkyy myös kentillä, sillä moni ulkomainen vedonlyöntiyhtiö tukee vahvasti Valioliiga-seuroja. Esimerkiksi Manchester Cityn suurimpia yhteistyökumppaneita on Betsafe, Betway tukee West Hamia, 188Bet on ollut Chelsean mukana pitkään ja muun muassa vedonlyöntipörssi Betfair on tukenut monilla miljoonilla punnilla Manchester Unitedia.

Veikkaus ja Valioliiga

Kotimainen Veikkaus on pitkään elänyt myös Valioliigan avulla, sillä onhan legendaarinen lauantaivakio yksi Veikkaus Oy Ab:n suosituimmista pelimuodoista. Vakioveikkauksessa veikataan 13 brittiottelun oikeita tuloksia: 1, x tai 2. Voit lukea enemmän Veikkauksen ja vakion historiasta tämän artikkelin lopusta.

Kertoimet

Veikkaus on pitkään tarjonnut myös legendaarisia pitkävetokohteita Valioliigaan. Valikoivan pelaajan tulee kuitenkin ottaa huomioon, että Veikkauksen kertoimet ovat selkeästi kansainvälisten vedonlyöntimarkkinoiden huonoimpia. Veikkauksen palautusprosentti pitkävedon jalkapallokohteissa on 87,1%. Esimerkiksi vedonlyöntijätti Betsafe antaa palautusprosentin 96,1%. Maailman parhaimpia kertoimia tarjoava Pinnacle Sports tarjoaa vielä paremmat kertoimet, sillä palautusprosentti on 97,1%!

Mikäli palautusprosentti on hieman vieras sana, voi asiaa havainnollistaa helposti nopean esimerkin avulla. Kuvitellaan, että pelaat parin kohteen pitkävedon ja voitat 87,1€. Betsafella saat samoilla panoksilla ja kohteilla voittoa paljon enemmän: 96€. Pinnaclella voittaisit vielä enemmän (keskimäärin): 97,1€. 

Luonnollisesti harkitseva vedonlyöjä katsoo aina juuri kyseisen kohteen parhaan kertoimen ja käyttää useampia vedonlyöntisivustoja pelaamiseensa. On hyvä olla esimerkiksi 3-5 vedonlyöntisivustoa aktiivisesti käytössä. Tällöit pelaat aina haluamaasi kohdetta vain parhaalla mahdollisella kertoimella.

Vedonlyöntibonukset

Toinen hyvä syy jättää Veikkauksen pitkäveto kokonaan laskuista, on ulkomaisten peliyhtiöiden tarjoamat vedonlyöntibonukset. Kaikki kansainväliset vedonlyöntisivut tarjoavat markkinoilla uusille pelaajille veikkausbonukset, mutta myös vanhat pelaajat saavat nauttia jatkuvista tarjouksista. Näitä vedonlyönti bonuksia saa erilaisten kampanjoiden kautta, mitä Veikkaus ei ainakaan vielä tarjoa pelaajileen.

Vedonlyöntibonusten perusidea on äärimmäisen yksinkertainen. Kun avaat pelitilin uutena pelaajana, saat ensimmäiselle talletuksellesi ylimääräistä rahaa. Yleisin vedonlyöntibonus on varmasti 100% veikkausbonus 100€ asti. Tämä tarkoittaa, että kun teet ensimmäisen talletuksesi ko. sivustolle 100 eurolla, voit aloittaa pelaamisen peräti 200 euron kassalla! Selvä etu pelaajalle ja kasvattaa mukavasti alkukassaasi!

Onko ulkomaiset vedonlyöntisivustot ja bonukset turvallisia?

Tämä on kysymys, johon törmää usein. On kuitenkin turha pelätä, sillä kaikki ulkomaiset peliyhtiöt ovat täysin turvallisia, kunhan pidät terveen maalaisjärjen mukanasi. On syytä aina tutustua peliyhtiöön ennen pelitilin luontia ja varmistaa näin luotettavuus.

Monet nettisivustot tarjoavat paljon tietoa vedonlyönnistä sekä vedonlyöntibonuksista, joten asiaan kannattaa tutustua ennen pelitilin luontia. Esimerkiksi Turtlebetin vedonlyönti- osasto on tehnyt todella laajan selonteon sekä listauksen ulkomaisista vedonlyöntibonuksista. Kannattaa tutustua tähän kattavaan listaan lisää tästä >> vedonlyönti bonukset.

 

Valioliigan veikkaus - ja vetovihjeet

Jokainen vedonlyöjä pitää itseään Valioliiga-veikkaamisen ammattilaisena. Pelejä katsotaan paljon ja tilastot käydään tarkkaan läpi. Hyvä vedonlyöjä tunnistaa jalkapallon peruslainalaisuudet vedonlyöntiin liittyen: kotiedun, motivaatiotekijät, kuntopuntarin, keskinäiset ottelut, loukkaantumiset, maaliodotusarvon ja mahdolliset erityistekijät, kuten molempien joukkueiden sen hetkisen ottelurasituksen.

Kotietu

Kotietu ei missään nimessä ole pelkkä myytti. Jokaisella kaudella kotijoukkueet voittavat enemmän otteluita kuin vierasjoukkueet. Tämän tietänee kaikki vedonlyöjät.

Hyvä Valioliiga vedonlyönnin harrastaja katsoo kuitenkin pintaa syvemmälle ja opettelee arvioimaan kotiedun merkitystä enemmän: kuinka iso kotietu voi olla? Esimerkiksi paikallisotteluissa kotiedun merkitys laskee, kun ottelussa on erityislataus, eikä vierasjoukkueen tarvitse matkustaa. Jotkut vieraskentät ovat myös vaikeampia kuin toiset. Esimerkiksi Stoken Britannia Stadium on ollut vuosien saatossa todella paha paikka kaikille suurseuroille.

Motivaatiotekijät

Hyvin tärkeä tekijä varsinkin mitä pidemmälle sarja etenee. Useinhan alkukaudesta kaikki motivaatio jokaisessa ottelussa on 110%. Kausi on kuitenkin pitkä, eikä motivaatio välttämättä riitä loppuun asti. Tähän on monta eri mahdollisuutta, mutta yleisintä on, että joukkue juuttuu keskikastiin. Tällöin seuralla ei ole mahdollisuuksia enää nousta Euroopan sarjoihin oikeuttaville sijoille, eikä toisaalta myöskään putoamisen pelkoa. Silloin usein erilaiset Cup-ottelut menevät prioriteettilistalla edellä ja Valioliigassa joukkueen peli saattaa ailahdella.

Tärkeää on huomata myös, että Valioliiga-seuroilla vielä toistaiseksi ylpeys on melko korkealla tasolla. Täten kotiyleisön edessä joukkueet lähes poikkeuksetta antavat kaikkensa. Motivaatiotekijät korostuvat ennen kaikkea vieraspeleissä, joissa suurseuratkin saattavat romahtaa, kun ei anneta kaikkea.

Kuntopuntari

Kuntopuntaria tulee totta kai seurata! Hyvä vedonlyöjä tarkastelee nimenomaan mahdollisten voitto- ja tappioputkien alkuja. Pyri ennustamaan kuntopuntarin avulla onko seura menossa ylös- vain alaspäin.

Loukkaantumiset

Loukkaantumisia tulee aina seurata, mutta muistaa myös, että isoilla seuroilla loukkaantumiset eivät ole yhtä merkittäviä kuin pienillä! Suurseuroilla pelaajamateriaalit ovat nykyään niin laajat, että ne kestävät puolen kymmentäkin loukkaantumista. Sen sijaan pienillä seuroilla yhden pelaajan puuttuminen saattaa vaikuttaa dramaattisella tavalla joukkueen pelaamiseen.

Maaliodotusarvo

Maaliodotusarvo tulee arvioida joka ottelua kohden erikseen. On kuitenkin tärkeää huomata, että runsasmaalisissa otteluissa kamppailun tasapelin todennäköisyys laskee ja vähämaalisessa taas nousee. Tällä on merkitystä moneen vedonlyöntikohteeseen.

Ottelurasitus

Tämä on varsin tärkeä asia vedonlyöjälle! Joukkueet, jotka joutuvat pelaamaan Euroopan sarjoja, FA Cupia, Liigacupia ja Valioliigaa samaan aikaan joutuvat huomattavasti muita kovempaan ottelurasitukseen. Tammi- ja helmikuussa ottelumäärät yhden viikonkin sisällä saattavat kasvaa todella korkeiksi. Tämä nostaa totta kai pelaajien rasitustasoja, mikä antaa vastustajalle selvän edun.

Tilastojen lisäksi on kuitenkin syytä tutustua myös ammattilaisten vihjeisiin ja analyyseihin. Internet on täynnä sekä hyviä että huonoja vetovihjeitä, joten tässäkin asiassa pitää tutustua useampaan lähteeseen ja käyttää omaa harkintakykyä. Suomessa Urheilusanomat (vanha Veikkaaja-lehti) on tehnyt mittaavaa työtä pitkään vedonlyöntivihjeiden parissa. Veikkausvihjeet Urheilusanomilla ovat ikävä kyllä nykyään maksullisia, joten kannattaa tutustua myös netin ilmaisiin vetovihjeisiin. 

Hyödyllisiä linkkejä Valioliiga-vedonlyöntiin:

PhysioRoom - Valioliigan loukkaantumistiedot

Premier League - Kokoonpanotiedot

Vihjeitä Valioliigan vedonlyöntiin

 

Erilaiset pelimuodot:

1x2:

Suomessa 1x2-pelimuoto on varmasti se kaikista tunnetuin. Legendaarisessa pitkävedossa ei ensin Suomessa ollut muita kohteita edes tarjolla. Pelimuoto on täydellisen yksinkertainen, sillä siinä veikataan vain: päättyykö ottelu kotivoittoon (1), tasapeliin (x) vai vierasvoittoon (2).

Moneyline:

Jos mennään ulkomaisiin peliyhtiöihin, on moneyline varmasti vieläkin suositumpi vetomuoto. Moneyline-vedonlyönti on myös äärimmäisen yksinkertaista, sillä siinä veikataan vain sitä, kumpi voittaa: koti- (1) vai vierasjoukkue (2). Valioliigassa tämä tarkoittaa, että tasapeliä ei lasketa mukaan ollenkaan. Tällöin saatetaan puhua myös "tasapelillä ei vetoa"-pelimuodosta, josta kerromme lisää seuraavana. 

Tasapelillä ei vetoa:

Tasapelillä ei vetoa (englanniksi DNB=Draw No Bet) on myös hyvin käytetty Valioliigan pelimuoto. Tässä veikkaat ottelun voittajaa. Mikäli olette päättyy kuitenkin tasan, et häviä - vaan saat panoksesi tasan! Äärimmäisen oiva pelimuoto silloin kun tasapelin riski ottelussa on korkea.

Maalimäärät:

Yli/alle -vedot alias totalsit tai maalimäärävedot ovat kenties sitten se toiseksi suosituin vetomuoto heti voittajan veikkaamisen jälkeen. Kaava on jälleen lapsellisen yksinkertainen: veikkaat montako maalia ottelussa tulee. Valioliigassa yleisin vetomuoto on alle/yli 2,5 maalia. 

Tasoitukselliset vedot:

Tasoitusvedot unohtuvat usein tavan pelaajilta, mutta ne eivät saa unohtua, mikäli pelaat enemmän! Homma toimii näin: toiselle joukkueelle annetaan ennen ottelun alkua tasoitusta sovitun maalimäärän verran. Esimerkiksi Tottenham +1,5 tarkoittaa, että Tottenham saa 1,5 maalia eteen ennen ottelun alkua. Voit veikata joko Tottenhamia vastaan tai sen puolesta. 

Jos Tottenham nyt esimerkiksi pelaa vieraissa selvänä altavastaajana Manchester Cityä vastaan ja saa +1,5 tasoituksen, riittää meidän vedon toteutumiseen, että Spurs häviää vain maalilla tai menestyy tätä paremmin. Ainoastaan Cityn kahden maalin, tai useamman maalin, voitoilla häviät. 

Sama toimii totta kai myös toisin päin. Mikäli pelaat samaa kohdetta Cityn (-1,5) puolesta, tulee Cityn voittaa vähintään kahdella maalilla, jotta vetosi toteutuu.

Molemmat joukkueet tekevät maalin (Englanniksi: BTTS: Both Teams to Score):

Harvinaisempi vetomuoto, mutta hyvin mielenkiintoinen sellainen: tekevätkö molemmat joukkueet maalin ottelun varsinaisella peliajalla: kyllä vai ei? 

Valioliiga erikoiskohteet:

Erilaisia erikoiskohteita on aivan posketon määrä. Lähes kaikkea voi veikata: ensimmäistä kulmapotkua, vapaapotkua tai rajaheittoa. Tuleeko ottelussa punainen kortti? Kuka tekee avausmaalin? 

Kaikkea on tarjolla maan ja taivaan välillä, mikäli pelaat ulkomaisilla vedonlyöntisivuilla. Yleensä netin ulkomaiset peliyhtiöt tarjoavat yksittäiseen Valioliiga-otteluun monta sataa eri kohdetta, mistä valita!

Historiaa:

Vakioveikkaus on suomalaisen vedonlyöntihistorian ensimmäinen pelimuoto. Suomen ensimmäinen vedonlyönti- ja veikkausmuoto oli juuri Vakioveikkaus. Se on ollut suomalaisille urheilun suurkuluttajille arkipäivää jo 1940-luvulta alkaen. Tuolloin perustettiin Suomen ensimmäinen veikkauspalveluita tarjoava yritys: Oy Tippaustoimisto Ab. Pelimuotoja oli aluksi vain yksi: vakioveikkaus, jonka yksi sarake maksoi kaksi markkaa. Vakio saikin heti jättimäisen suosion, sillä ensimmäisellä kierroksella pelikuponkeja ostettiin peräti 300 000 markan arvosta!

Aivan ensimmäisellä kupongilla tuli veikata Yleisurheilun Suomi-Ruotsi -ottelua sekä lisäksi pesäpallon ja jalkapallon otteluita. Sittemmin vakioveikkaus tuli tunnetuksi juuri Englannin jalkapallo-otteluista. 

 

Uutta Valioliigasta