Valioliiga.fi on asiantunteva verkkojulkaisu jalkapallon Englannin Valioliigasta.
posti@valioliiga.fi

Fastbet: Vedonlyönti & casino

Vakioveikkaus vihjeet

Vakioveikkaus yleisesti

Vakioveikkaus, joka tunnetaan myös lyhyemmin pelkästään ”Vakiona”, on Veikkauksen pelitarjonnasta kaikkein vanhin, sillä ensimmäinen vakiokierros vedettiin läpi jo yhtiön perustamisvuonna 1940. Vakiolla on siis koto Suomessa hyvin pitkät perinteet.

Vakioveikkauksessa pelaaja veikkaa usean ottelun lopputulosta kotivoiton, vierasvoiton tai tasapelin kautta 1X2-merkeillä. Merkeistä 1 tarkoittaa, että ottelu päättyy kotijoukkueen voittoon, ja 2 taas merkkaa vierasvoittoa. X-merkki taasen tarkoittaa, että ottelu päättyy tasan. Ottelun lopputulosta veikataan Vakiossa vain varsinaisen peliajan osalta, eli vaikka ottelu ratkeaisi jatkoajalla toiselle joukkueelle, on pelin lopputulos tuolloin aina X – eli tasapeli.

Vakiossa olevat kohteet määräytyvät aina yhden kierroksen otteluiden mukaan. Veikkauksen perinteisin vakioveikkausmuoto on lauantaisin nähtävä Vakio 1, joka koostuu aina yhteensä 13 pelikohteesta. Suosituimmat Vakio 1 -kierrokset ovat Englannin Valioliigaan liittyvä viikonloppuvakio, mutta vuosien saatossa on esiin noussut muitakin vakio-vaihtoehtoja. Tällaisia ovat esimerkiksi erilliset Formula 1- ja jääkiekkovakiot. Omia vakioita löytyy toki myös Mestarien liigan sekä Eurooppa liigan jalkapalloon. Vakioveikkauksen kohteissa nähdään usein myös kotoista Veikkausliigaa, sillä sitä pelataan silloin, kun muut suuret jalkapallosarjat ovat tauolla.

Veikkaus tarjoaa myös vaihtoehdon ”Minivakion” pelaamiseen, jossa pelaaja veikkaa 6-9 pelikohdetta. Minivakio on pelattavissa perinteisen Vakion oheispelinä, ja siinä on käytössä täysin omat voitonjakosysteemit.

Jos Vakio-kierroksella kohteena toimiva ottelu perutaan tai joudutaan keskeyttämään, kohteen oikea merkki ratkaistaan arpomalla. Samaa arvonta-tyyliä käytetään, mikäli veikkauskohteen ottelussa nähdään luovutusvoitto. Arvonta suoritaan yleensä painotetusti pelaajien veikkaamien merkkien prosenttijakauman mukaisesti.

Vakioveikkauksen voitot

Kuinka Vakiossa sitten voittaa? Pitkävetoon verrattuna Vakioveikkauksen mukavuus piilee siinä, ettei kaikkien veikkausten tarvitse välttämättä osua kohdilleen. Perinteisessä 13 kohteen Vakiossa voitoille pääsee usein, mikäli onnistuu veikkaamaan 10-13 kohdetta oikein. Voittojen suuruus riippuu kuitenkin aina oikeiden rivijen määrästä, eli mitä enemmän täysin oikeita rivejä on pelattu, sitä vähemmän voittoja jaetaan yhtä oikein veikannutta kohden. Jos siis Vakiossa nähdään niin sanotusti ”helppo rivi”, ja täten oikeita lappuja on lukuisia, ei 10 oikein tulos välttämättä riitä edes voitonjakoon pääsemiseen.

Perinteisessä 13 kohteen Vakiossa onkin siis neljä voittoluokkaa: 13, 12, 11, ja 10 oikein. 12 kohteen Vakiossa voittoluokkia on taas kolme, ja 11 ja 10 kohteen Vakioissa vain kaksi. Voittoluokille jaettavat voittosummat määräytyvät aina pelikierroksen kokonaisliikevaihdon kautta, eli mitä enemmän kyseisellä kierroksella on ollut peliaktiivisuutta, sitä suuremmaksi jaettava voittopotti kasvaa.

Voitot jaetaankin eri voittoluokille näiden prosenttiosuuksien mukaisesti.

Vakioveikkaukset voittoluokat: 

 

13 kohdetta

12 kohdetta

11 kohdetta

10 kohdetta

13 oikein

17,00%

 

 

 

12 oikein

10,50%

20,00%

 

 

11 oikein

10,50%

15,00%

28,00%

 

10 oikein

17,00%

20,00%

27,00%

28,00%

9 oikein

 

 

 

27,00%


Mikäli jossakin voittoluokassa ei ole yhtäkään voittoon oikeuttavaa tulosta, jaetaan tuolle luokalle suunnattu voittosumma aina muille voittoluokille. Voittosummat vaihtelevatkin suuresti eri kierrosten välillä. Voittosummat voivat olla aina mitä vain muutaman euron ja useiden tuhansien eurojen välillä.

Vakioveikkauksen TOP-10 voittosummat:

783 000 € Helsinki 38/2013
539 220 € Kitee 51/2003
429 695 € Helsinki 8/2012
420 306 € Orimattila 14/1997
401 046 € Helsinki 31/2003
348 819 € Oulainen 2/2012
345 312 € Siilinjärvi 18/2003
336 375 € Pielavesi 48/1995
324 784 € Oulu 14/2004
302 587 € Kuopio 10/2007

Vakion peliohjeet – miten toimia?

Veikkauksen 13 kohteen Vakiossa rivimaksu on 0,25 euroa, mutta muissa vakiopeleissä rivihinta on yleensä 0,10 euroa. Minivakiossa rivihinta on sama kuin 13 kohteen päävakiolla eli 0,25 euroa. Pelaaja voi aina pelata joko yksittäisiä rivejä, joilloin pelaaja rustittaa jokaiseen pelikohtaan vain yhden lopputulosveikkauksen. Yksittäisen pelirivin hinta onkin aina kaikista halvin vaihtoehto.

Pelaaja voi kuitenkin myös pelata niin sanottuja järjestelmärivejä, joissa voidaan laittaa yhteen kohteeseen monta eri lopputulosveikkausta. Eli pelaaja voi laittaa ottelun päättymään esimerkiksi sekä vieras- että kotivoitoksi (1 ja 2) tai vaihtoehtoisesti pelaajalla on mahdollisuus käyttää ottelun kohdalla myös kaikkia kolmea pelivaihtoehtoa (1X2).

Järjestelmäriveissä yhden pelirivin hinta määräytyy käytettyjen merkkien mukaan. Käytettyjen merkkien määrä kerrotaan aina rivihinnalla, joka muodostaa pelirivin lopullisen hinnan. Järjestelmärivien pelaaminen onkin kannattavaa silloin, kun tietty pelikohde on lähtöasetelmillaan tasainen ja ottelun lopputulos on vaikeasti ennustettavissa.

Vakioveikkaus vihjeet

Vakioveikkaukseen liittyvät vihjeet ovat myös hyvä tapa vähentää epävarmuutta vaikeasti ennustettavien pelikohteiden kohdalla. Otteluparien joukkueiden tilastot, edelliset otteluiden vire, heikkoudet ja vahvuudet ovatkin aspekteja, joiden kannalta kohteita kannattaa lähteä perkaamaan. Vihjeitä on Internetin ihmeellisessä maailmassa tarjolla vaikka millä mitalla, ja niiden laatu vaihtelee maan ja taivaan välillä. Vakioveikkauksessa tieto pelikohteista on tietysti aina plussaa, mutta yksikään ihminen ei ole vielä omistanut tulevaisuuden tapahtumia ennustavaa kristallipalloa, sammakkoa tai muita poppamiehen tarvikkeita. Täten vakioveikkausvihjeitä kannattaakin aina käyttää omien mielipiteiden ja tuntemusten tukena.

Liiallinen vihjeiden tuijottaminen ja mallaaminen ei kuitenkaan kannata, sillä Vakion hienous perustuu juuri yllätysten ”haistelemiseen”. Mikäli vakiorivi on ollut tulosten puitteissa helposti ennustettavissa, on voittorivien määrä aina suuri ja tällöin myös voittopotit ovat selvästi pienemmät. Suurimmat voitot irtoavatkin aina, kun Vakio-kierroksen kohteista löytyy useampia yllätyksiä, jotka vain pieni määrä pelaajia on saanut veikattua oikein.

Veikkauksen Vakio-historian suurin voitto on hulppeat 783 000 euroa, joka jaettiin kierroksella 38 vuonna 2013. Tuossa rivissä on varmasti onnistuttu haistelemaan useampikin isomman luokan yllätys oikealla pelimerkillä.

Vakiossa riittää jännitettävää

Vakio on kaikessa perinteikkäisyydessään loistava pelimuoto kaikille urheilun seuraajille. Valioliiga on tunnetusti paljon seurattu futisliiga suomalaisten keskuudessa ja tästä syystä Veikkauksen lauantai-iltaiset Valioliiga-vakiokierrokset ovatkin olleet suosituimpia kaikkien Vakioveikkausten joukosta.

Nykyteknologialla onkin erittäin kätevää seurata vaikka useaa peliä yhtä aikaa, jolloin pelaamisen jännittävyys sen kuin lisääntyy. Perinteiset teksti-tv -seurannat alkavat olla historiaa, vaikka siihenkin toki liittyy runsain määrin hienoa nostalgisuutta. Tuloksia voi seurata tietysti helposti myös Internetissä eri tulospalvelusivustoilla, jotka tarjoavat sekä ottelutulokset että muut pelitapahtumat reaaliajassa käyttäjien ulottuville. Samoja tulossivustoja tarjoavat myös useat eri vedonlyöntiyhtiöt.

Nykyisin vakioveikkauksen pelitarjonta on huomattavasti aiempaa kattavampi, ja täten lukuisat eri peliyhtiöt pystyvät varmasti tarjoamaan kaikille mielekästä pelattavaa. Pelaajilla on myös mahdollisuus tehdä itse itselleen oma vakioveikkausrivi, jolloin pääset pelaamaan juurikin niistä kohteista, mitkä kiinnostavat sinua kaikista eniten.

Vakioveikkaus onkin varsin edullinen tapa tuoda Valioliiga- tai muille urheilukierroksille mukavaa lisäjännitystä matsien perusseuraamisen ohelle. Ja kuten suurimmat voittopotit osoittavat, voi kyseisessä pelimuodossa päästä käsiksi myös varsin huomattaviin voittorahoihin.

Uutta Valioliigasta