Valioliiga.fi on asiantunteva verkkojulkaisu jalkapallon Englannin Valioliigasta.
posti@valioliiga.fi

Fastbet: Vedonlyönti & casino

Cisse: Rasismia esiintyy, mutta ei Englannissa

  • lauantai, 15 syyskuu 2012 14:52

Djibril Cisse paljasti, että on saanut osakseen rasistista käytöstä, mutta toteaa samaan hengenvetoon, ettei ole törmännyt tähän kertaakaan Valioliigassa.

QPR-hyökkääjä on puhunut avoimesti rasismista ennen paljon puhuttua Länsi-Lontoon paikallisottelua, jossa Rangers isännöi Chelsea.

Viime marraskuussa sama kohtaaminen vei lopulta Englannin maajoukkuekapteenin John Terryn poliisitutkintaan ja raastupaan väitetystä rasistisesta käytöksestä Ärrä-puolustaja Anton Ferdinandia kohtaan.

Terry todettiin kuitenkin syyttömäksi, mutta suhteet naapuriseurojen välillä ovat erittäin tulehtuneet. Cisse uskoo kuitenkin yleisen ilmapiirin olevan paljon paremmalla mallilla kuin muualla Euroopassa.

- Paikallisottelut Panathinaikosin ja Olympiakosin välillä olivat todella kireitä, muistelee kaksi vuotta Kreikassa pelannut hyökkääjä.

- Peliin alustavalla viikolla kannattajat saattoivat tulla harjoituskeskukseemme ja pitää keskusteluja pelaajien kanssa siitä, kuinka merkittävä ottelu on kyseessä ja miksi meidän pitäisi voittaa.

- Paine pelaajien niskassa oli valtava ja ilmapiiri uskomaton. Se derby on paljon kireämpi, Cisse vertasi.

- En sano, että QPR-Chelsea olisi merkityksetön ottelu. Se on suuri kohtaaminen ja iso derby, mutta Panathinaikos-Olympiakos on eri tasolla. Se on puhdasta vihaa.

- Pelaajia nimiteltiin kaikeksi mahdolliseksi, mukaan lukien rasistisia ilmaisuja. Siellä ei ole rajoja ja se ei ollut mukavaa.

- Englannissa en ole koskaan kokenut sellaista. Täällä ihmiset ymmärtävät, että se (rasismi) on jotain, mitä ei pitäisi tapahtua jalkapallokentällä ja sen ulkopuolella. Se on hyvä asia, Cisse kiittelee.