Valioliiga.fi on asiantunteva verkkojulkaisu jalkapallon Englannin Valioliigasta.
posti@valioliiga.fi

Fastbet: Vedonlyönti & casino

Siirtomarkkinoiden topit ja flopit

  • perjantai, 02 syyskuu 2011 17:56

Valioliiga.fi pureutuu maaottelutauon kunniaksi tällä viikolla sulkeutuneen siirtoikkunan puhuttavimpiin pelaajakauppoihin.

Koko urheiluelämän kutkuttavimmat hetket alkavat aina ammattilaissarjojen siirtoikkunoiden auetessa tai sulkeutuessa. Tällä viikolla siirtoraja meni umpeen Euroopan jalkapallokentillä ja meno oli tunnetun hektistä, kun kipeästi vahvistuksia kaipaavat seurat valvoivat faksien ja puhelimien äärellä mahdollisia huipputarjouksia.

Valioliiga.fi listaa tämän viikon siirroista onnistuneimmat, riskialttiimmat sekä viime hetken paniikkihankinnat.

Hankinnoista onnistuneimmat:

Raul Meireles, Liverpool -> Chelsea 12 milj.

Portugalilainen ei ollut ideaalihankinta Luka Modric-operaation jälkeen, mutta kyllä hänkin peliä tekee. Älykäs ja monipuolinen 28-vuotias pelimies kilpailee pelipaikastaan Frank Lampardin ja Ramiresin kanssa. Hinnaltaan kallis hankinta voi tietää toisen edellämainitun pelaajan myyntiä tammikuun siirtomarkkinoilla.

Scott Parker, West Ham -> Tottenham 5,5 milj.

30-vuotiaan pelaajan jälleenmyyntiarvo on rajallinen, mutta Englannin maajoukkuekalustoonkin kuuluva Parker on hyvän tason hankinta Valioliigaan. Hän osaa taklata, jakaa palloa ja omaa hyvän laukauksen, joten hinta-laatusuhde on kohdallaan.

Peter Crouch, Tottenham -> Stoke 10 milj.

Iso siirtosumma kolmikymppisestä hyökkääjästä, mutta Tony Pulis tietää mitä ostaa. Luotettava hyökkääjä valtavilla pääpeli avuilla sopii Stoken pelityyliin mainiosti. Hankinta kertoo paljon Pottersin kunnianhimosta ja seurassa vallitsevasta hyvästä draivista.

Uhkapeliä?

Bryan Ruiz, FC Twente -> Fulham 12 milj.

Martin Jol tuntee Hollannin Eredivisien kuin omat taskunsa, mutta se on silti täysin eri luokkainen sarja kuin Valioliiga. Mahtavan maalijyvän puukenkämaassa löytänyt Bryan Ruiz nousee epävarmuuslistamme kärkeen, sillä maalisarakkeella ei ole tapana seurata automaattisesti sarjasta toiseen. Luis Suarez on poikkeustapaus, eikä Ruizia voi peilata hänen kauttaan. Riskihankinta kovalla hinnalla.

Craig Bellamy, Manchester City -> Liverpool ilmainen

Bellamy omaa valtavan potentiaalin, eikä siitä ole kysymys. Hänellä ei kuitenkaan pitäisi olla mitään asiaa avauskokoonpanoon Luis Suarezin, Andy Carrollin ja Dirk Kuytin seurassa. Miten 32-vuotias vaikean miehen maineessa oleva walesilainen suhtautuu muutamien minuuttien peliaikaan vaihtopenkiltä?

Anton Ferdinand, Sunderland -> QPR 4 milj.

Manageri Neil Warnock teki hartiavoimin töitä siirtoikkunan sulkeutuessa, mikä saattaa kantaa hedelmää Anton Ferdinandin muodossa. 26-vuotias ikuinen lupaus ei ole antanut itsestään kaikkea, mutta ihmisläheisenä managerina tunnettu Warnock voi muuttaa tähden ajatusmaailmaa.

Paniikkinappulan uhrit

Ayegbeni Yakubu, Everton -> Blackburn 2 milj.

Rovers-johto on luvannut kannattajilleen vahvistaa joukkuettaan todenteolla. Beckham, Ronaldinho ja Raul vaihtuivat kuitenkin Yakubuun! Hankinta vaikuttaa melko epätoivoiselta, sillä "Yak" on osunut viimeisten kolmen kauden aikana yhteensä vain kymmenen kertaa. Mikäli tammikuussa ei tapahdu ihmeitä, lienee seuran toimistolla melkoinen jono kausikorttien palauttajia.

Yossi Benayoun, Chelsea -> Arsenal laina

Viime hetken hankinta Arsenalin tyhjentyneelle keskikentälle. Kulissi näyttää hyvältä, sillä israelilainen on kokenut pääsarjapelaaja, joka on monipuolinen ja sopiva Gunnerssin muottiin. 31-vuotias keskikenttämies oli kuitenkin selkeä paniikkiyritys Samir Nasrin paikkaajaksi.

Denis Stracqualursi Tigres –> Everton, laina

Argentiinan pääsarjan maalitykki, mutta historia on täynnä karuja faktoja. Viime kaudella samalla statuksella Wiganiin hankittu Mauro Boselli jäi lopulta ilman Valioliigamaalia ja päätyi takaisin lainalle Argentiinaan. Everton ei kuitenkaan riskeerannut rahojaan lainamäärää enempää toisin kuin Wigan, joka maksoi omasta argentiinalaisestaan 6,5 miljoonaa puntaa.