Valioliiga.fi on asiantunteva verkkojulkaisu jalkapallon Englannin Valioliigasta.
posti@valioliiga.fi

Fastbet: Vedonlyönti & casino

FA nosti syytteen Anelkaa vastaan

  • tiistai, 21 tammikuu 2014 14:55

Englannin jalkapalloliitto on nostanut sytteen West Bromwich –hyökkääjä Nicolas Anelkaa vastaan natsismiin viittaavan käsimerkin seurauksena.

Ranskalainen teki niin kutsutun käännetyn natsitervehdyksen tehtyään toisen maalinsa Baggiesin 2-1-voittoon päättyneessä ottelussa West Hamia vastaan joulukuussa.

Ele räjäytti valtavan keskustelumyrskyn välittömästi, vaikka Anelka vakuutteli, ettei hänen tempauksellaan ollut selkeää tarkoitusperää. Useat tahot poliitikkoja myöten ovat vaatineet hänelle rangaistusta.

FA on ottanut oman aikansa tapauksen tutkimisen kanssa, mutta julkaisi vihdoin tiedotteen tiistaina asiaan liittyen.

- On epäilty, että ottelun 40. peliminuutilla Anelka tekee eleen, joka oli loukkaava, sopimaton ja epäkunnioittava Englannin jalkapalloliiton sääntöjen mukaan.

- Lisäksi on syytä epäillä, että kyseessä on provosoiva ilmaus, joka viittaa etniseen alkuperään, rotuun tai uskoon. Anelkalla on aikaa vastata syytöksiin 23. tammikuuta klo 18:00 asti, tiedote päättyi.

Mikäli Ranskalaishyökkääjän katsotaan syyllistyneen yllä oleviin rikkomuksiin, tulee hän saamaan vähintään viiden ottelun pelikiellon FA:n kurinpitopykälien mukaan rasistisesta käytöksestään.