Valioliiga.fi on asiantunteva verkkojulkaisu jalkapallon Englannin Valioliigasta.
posti@valioliiga.fi

Fastbet: Vedonlyönti & casino

Arsenalilla oli paikka napata nykyinen Valioliiga-tähti pikkurahalla! – ”Liian epätasainen”

  • torstai, 07 huhtikuu 2016 15:09

West Hamissa tällä kaudella läpimurtonsa koko futismaailman huipulle tehnyt Dimitri Payet on nyt jokaisen suurseuran kiikarissa. Kuluvalla sesongilla Valioliigassa yhdeksän maalia ja kahdeksan maaliin johtanutta syöttöä tililleen kerännyt on ollut yksi sarjan parhaista pelaajista, ja ehdottomasti tärkein yksittäinen lenkki West Hamin loistavassa kausiurakassa.

Payet siirtyi West Hamiin viime kesänä 15 miljoonan euron siirtosummalla ranskalaisesta Marseillesta. Marseille puolestaan hankki pallotaiturin samassa sarjassa pelaavasta St. Etiennestä kesällä 2013 noin 8,7 miljoonalla eurolla. Miehen markkina-arvo siis lähes kaksikertaistui parin vuoden aikana Marseillesissa.

Arsenal-manageri Arsene Wenger kertoi lehdistölle torstaina, että hän ja koko Arsenal-leiri oli ollut hyvin tarkasti Payetin kintereillä, kun peluri oli vielä St. Etiennen rivistössä.

- Katselimme häntä useaan otteeseen, kun hän pelasi St. Etiennessä. Olen tietänyt hänet jo hyvin, hyvin pitkään ja hänellä oli jo tuolloin kaikki ominaisuudet huippupelaajaksi nousemiseen, Wenger sanaili Payetista.

Arsenal oli siis eittämättä hyvinkin kiinnostunut Payetin palveluksista, mutta tarjousta joukkue ei koskaan ranskalaispelaajasta tehnyt.

- Payetilla on aina ollut huippuluokan lahjat, mutta suorittaminen oli tuolloin liian epätasaista, Arsenal-manageri taustoitti tuon aikaisia tapahtumia.

- Tällä kaudella hän on aikuistunut ja kehittynyt paljon, ja hän on taas Ranskan maajoukkueen mukana. Se osoittaa, että hän on löytänyt tasaisuutta otteisiinsa, Wenger jatkoi.

Nyt Payetin hankkiminen tuleekin maksamaan vähän isomman nipun seteleitä kuin aiemmin. Muun muassa Arsenalin, Manchester Cityn ja Chelsean kerrotaan olleen huippupelurin perässä viime aikoina, mutta hinta on korkealla tasolla. Muun muassa nimeltä mainitsemattoman kiinalaisseuran on kerrottu tehneen Payetista huiman 47 miljoonan euron siirtotarjouksen.