Valioliiga.fi on asiantunteva verkkojulkaisu jalkapallon Englannin Valioliigasta.
posti@valioliiga.fi

Fastbet: Vedonlyönti & casino

Tohtori: Muamba oli kuolleena 78 minuuttia

  • keskiviikko, 21 maaliskuu 2012 19:33

Saatuaan lauantai-iltana sydämenpysähdyksen kesken ottelun, ei Bolton hyökkääjä reagoinut 16 defibrillaattorilla annettuun sähköshokkiin. Nyt hän on ”kunnossa”.

Boltonin joukkueen lääkäri paljasti, että Fabrice Muamba oli teoriassa kuolleena 78 minuuttia, koettuaan sydämen pysähdyksen kesken ottelun White Hart Lanella.

Nyt keskikenttämies on kuitenkin toipunut pikavauhtia ja antanut lyhyen lausunnon medialle. Hän on sanojensa mukaan ”kunnossa”. Hän jatkaa kuitenkin toipumistaan vielä jonkin aikaa erikoistarkkailun alla.

Maanantaina vahvistettiin, että hän on pystynyt kommunikoimaan perheensä ja ystäviensä kanssa. Muamba oli todellinen taistelija, sillä hänen elottomuutensa kesti todella pitkään.

- Kesti 48 minuuttia ennen kuin hänet saatiin sairaalaan ja vielä 30 minuuttia sen jälkeen. Sinä aikana hän oli teoriassa kuollut, lääkäri Jonathon Tobin kertoi medialle.

23-vuotias Muamba sai kaksi sähköshokkia kentällä, yhden pelaajakäytävällä ja 13 ambulanssissa matkalla London Chestin sairaalaan.

- Olen iloinen voidessani sanoa, että toipumisen ennusmerkit ovat jatkuneet, Tobin jatkoi.

- Kävin hänen luonaan ja hän sanoi ”Hei, tohtori.” Kysyin hänen vointiaan ja hän sanoi olevansa ”kunnossa”.

- Selitin hänelle mitä oli tapahtunut. Sellainen oli keskusteluni Fabricen kanssa.

- Pelkäsimme pahinta, emmekä uskoneet näkevämme tämänkaltaista toipumista. Se on  uskomatonta, Tobin pohti.