Valioliiga.fi on asiantunteva verkkojulkaisu jalkapallon Englannin Valioliigasta.
posti@valioliiga.fi

Fastbet: Vedonlyönti & casino

Roman seuraikoni Totti lopettaa - Katso legendan TOP-10 osumat vuosien varrelta!

  • torstai, 04 toukokuu 2017 12:58

Sana seuraikoni yhdistetään nykypäivän jalkapallossa pelaajien nimiin aivan liian löysin perustein, mutta on silti muutamia joille tuo termi sopii kuin nenä päähän. Koko uransa AS Romaa edustanut Francesco Totti kuuluu ehdottomasti tähän kategoriaan, ja "Il Bimbo D'Oron" eli kultapojun suorituksia tullaan muistelemaan kaupungissa joka ei koskaan nuku vielä pitkään. Tottin tarina pelaajana päättyy, mutta me täällä Valioliiga.fi:ssä uskomme, että Roman kuninkaaksikin tituleeratulla miehellä on kuningaslajille vielä paljon annettavaa. Vaikka mies ei Valioliigan parissa olekaan ollut tekemisissä kuin iskemässä palloja sen seurojen verkkoihin, on mielestämme aivan oikeutettua uhrata yksinkertaisesti vain näin käsittämättömän kovalle jätkälle muutama minuutti päivästämme. Saa nauttia!

Viheriöiltä toimistopöydän taakse

Roman kapteenin 25-vuotisen pelaajauran päätös julkaistiin Roman uuden urheilutoimenjohtaja Monchin toimesta hänen oman pestinsä julkistamistilaisuudessa. Monchi virkkoi Italian lehdistölle seuraavasti: "Mitä Tottiin tulee, tiesin jo etukäteen että hänellä oli seuran kanssa sopimus siirtymisestä uuteen rooliin seurapomona tämän viimeisen kauden jälkeen. Francesco on AS Roma, ja haluan olla niin lähellä häntä kuin vain on mahdollista. Olisi mahtavaa oppia edes prosentti kaikesta mitä hän tietää!"

Toimistopöydän taakse siirtyminen on melko luonnollinen siirtymä pelaajille uransa jälkeen, mutta kaikki Roomassa varmasti toivovat, että Il Gladiatore löytyisi joku päivä myös edustusjoukkueen penkin edestä valmentajan roolissa. Olisikin huikea nähdä millaista jälkeä tulisi, jos Totti olisi joku päivä napit vastakkain esimerkiksi Jose Mourinhon kanssa!

Suuri Francesco saa tehdä kyllä melkoisen uran valmentajana, mikäli hänen saavutuksensa pelaajana tulevat jäämään sen varjoon. Totti aloitti uransa I Giallorossin paidassa jo vuonna 1992, eli käsittämätön neljännesvuosisata sitten! Nyt jo kunnioitettavaan 40 vuoden ikään päässyt Totti on ehtinyt edustaa lapsena kannattamaansa seuraa huikeat 782 kertaa osuen maalipuiden väliin 306 osuman verran. Alla olevasta videosta voit nähdä Roman Capitanon 10 parasta osumaa hänen mittavan uransa varrelta!

Francesco Totti - Mr. Roma

Totti on niin täysiverinen Roman mies kuin vain voi olla - hän syntyi Roomassa, pelasi junioriuransa AS Roman väreissä enne siirtymistään ykkösjoukkueen puolelle ja on haastatteluissa sanonut haluavansa kuolla pelaten Stadio Olimpicolla Roman paita päällä. Tätä ei tietenkään kukaan toivo näin viimeisen kauden loppuhuipentumaan, mutta viimeisessä kotimatsissa Genoaa vastaan 28.5. kultapojan silmät tulevat varmasti olemaan kyynelistä sakeina koko stadionin osoittaessa hänelle seisaaltaan suosiotaan.

Yhden seuran miehiä ei nykyjalkapallossa liiemmin näe, jonka vuoksi heidät tuleekin nostaa pienelle jalustalle verrattaessa muihin ainakin jalkapalloromantikkojen mielestä, joihin allekirjoittanut myös kuuluu. Totin mukaan yhden Scudetton (Serie A:n liigamestaruus) voittaminen Roman paidassa tuntui paremmalta kuin mitä 10 liigamestaruutta Juventuksen tai Real Madridin väreissä.

Yhden Serie A -mestaruuden lisäksi Totti voitti I Giallarossia edustaessaan myös kaksi Italian Cuppia sekä samaisen määrän Supercup-titteleitä. Parhaiten hänet kuitenkin muistetaan Suomessa maajoukkuepaidasta ja vuodesta 2006, jolloin hän kotimaataan edustaessaan pääsi nostamaan maailmanmestaruuspokaalia ilmaan Italian kukistettua Ranskan dramaattisten vaiheiden ja rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Roma-paidassa ei todennäköisesti koskaan tule olemaan Totin kaltaista miestä enää uudestaan, ja on surullista joutua sanomaan hyvästit niin monia maagisia hetkiä viheriöillä tarjonneelle herrasmiehelle. Jos Roman pitkäaikaisen sankarin asema Italian pääkaupungissa jäi vielä jollekin epäselväksi, kannattaa katsoa alla oleva video Niken järjestämästä tapahtumasta, jossa Totin uraa juhlistettiin nimikkonappulakenkien "Totti X Tiempo" -julkaisulla. Kultapoika on pian aika päästää kultatuoliin lepäämään, mutta toivotaan että mies onnistuisi vielä viimeisessä ottelussaan iskemään pallon verkkoon jäähyväistensä kunniaksi. Sitä odotellessa kiitokset kapteenille kaikista hetkistä, eli Grazie Capitano!