Valioliiga.fi on asiantunteva verkkojulkaisu jalkapallon Englannin Valioliigasta.
posti@valioliiga.fi

Fastbet: Vedonlyönti & casino

Mourinho: ”En ole ’special one’ jos emme voita pokaaleja”

  • sunnuntai, 23 lokakuu 2016 15:31

Manchester United –luotsi Jose Mourinho myönsi, ettei ansaitse titteliä ”special one” jos United ei voita yhtään pokaalia seuraavan kolmen vuoden aikana.

Portugalilainen lanseerasi termin ”special one” yli 10 vuotta sitten, kun hän saapui Chelsean manageriksi vuonna 2004. Ensimmäisellä kerralla Mourinhon alaisuudessa Chelsea onnistui voittamaan kaksi Valioliigan mestaruutta, kaksi Englannin liigacupin voittoa sekä yhden FA Cupin voiton.

Mourinho palaa Chelsean ja Manchester Unitedin välisessä kamppailussa ensimmäistä kertaa Stamford Bridgelle potkujensa jälkeen. Ottelua edeltävissä haastatteluissa Mourinho myönsi, että ManU-fanit eivät tule näkemään häntä erityisenä, jos menestystä ei tule.

”Minulla on kolmen vuoden sopimus Unitediin ja jos olen täällä sen kolme vuotta, ihmiset huomaavat, että annan kaikkeni tälle seuralle ja olen ammattilainen ja omistautunut valmentaja.”

”Mutta loppujen lopuksi, jos en voita yhtään pokaalia joukkueelle, fanit sanovat ’hän oli hyvä tyyppi ja hyvä valmentaja, pidimme hänestä, mutta emme ajattele hänestä mitään erikoista.’”

Mourinhon taival Chelseassa tuli päätökseen viime joulukuussa, mutta portugalilainen on silti ylpeä kahdeksasta pokaalista, jotka onnistui voittamaan joukkueen kanssa. Vaikka mies onkin nyt 100% Unitedin joukoissa, hän on kiitollinen Chelsea-faneille, jotka tukivat häntä.

”Chelsea on voittanut neljä Valioliigan mestaruutta historiansa aikana. Kolme niistä tuli minun kanssani ja neljäs joukkueen kanssa, jonka jätin jälkeeni.”

”Vaikka viimeiset kolme-neljä kuukautta eivät menneet oletetusti, fanit muistivat meidän menestykselle rakentuneen suhteemme. Se on jotakin, mitä en tule koskaan unohtamaan ja tulen aina olemaan heille kiitollinen siitä.”