Valioliiga.fi on asiantunteva verkkojulkaisu jalkapallon Englannin Valioliigasta.
posti@valioliiga.fi

Fastbet: Vedonlyönti & casino

Xavi: "Rooney sopisi Barcelonaan"

  • perjantai, 11 helmikuu 2011 11:25

Barcelonan keskikentän moottori Xavi olisi innoissaan Wayne Rooneyn muutosta Camp Noulle. Hän myös odottaa Cesc Fabregasin palaavan vihdoin kotiin.

Wayne Rooney on avoimesti kertonut ihailevansa La Ligan puolustavaa mestaria Barcelonaa ja kertoi antaneensa kotonaan seisten aplodit joukkueelle tämän murskattua Real Madridin kotonaan 5-0 viime marraskuussa.

Xavi, joka oli El Clásicon ja Espanjan maailmanmestaruuden arkkitehti, kuuli Rooneyn kunnianosoituksesta ja jakoi kunniaa myös britille itselleen.

-Rooney on mahtava pelaaja. Hän voisi hyvin pelata Barcelonassa, Xavi totesi The Guardianille

 

Fabregas kotiin

Espanjalaistähden mietteet kääntyvät kuitenkin nopeasti ensi viikon Mestarien liigan pudotuspeliotteluun Arsenalia vastaan, jolloin Xavi kohtaa hyvän ystävänsä Cesc Fabregasin.

Kesällä Arsenal -kapteeni oli lähellä kaipaamaansa siirtoa kotiseuraansa Barcaan, mutta kauppa kaatui lopulta erimielisyyksiin siirtokorvauksesta.

Xavi, joka myös on Barcelonan juoniorityön helmiä, sanoi ymmärtävänsä Fabregasin kovaa halua palata Espanjaan ja uskookin, että siirto tulee tapahtumaan tavalla tai toisella riippumatta kovasta hintalapusta.

- Jos olisin ikinä mennyt johonkin toiseen seuraan, olisin ajatellut Barcelonaa, sillä side on niin vahva. Uskon, että hän kokee samoin, Xavi miettii.

 

Scholes paras

Xavi sanoo myös arvostavansa Rooneyn joukkuetoveria Paul Scholesia, ja sanookin hänen olevan pelipaikkansa parhaimmistoa viimeisen kahden vuosikymmenen ajalta.

"Hän on minulle roolimalli ja todella tarkoitan sitä. Hän paras näkemäni keskikenttäpelaaja 15-20 vuoteen.

"Olen puhunut Xabi Alonson kanssa hänestä ja hän on uskomaton. Hän antaa vapauttavia syöttöjä, tekee maaleja, ei menetä palloa, ja omaa pelisilmää."

" Jos hän olisi espanjalainen niin arvostus olisi suurempaa. Pelaajat rakastavat häntä."