Valioliiga.fi on asiantunteva verkkojulkaisu jalkapallon Englannin Valioliigasta.
posti@valioliiga.fi

Fastbet: Vedonlyönti & casino

Chelsea - Liverpool

  • perjantai, 16 syyskuu 2016 18:30

Valioliiga-viikonloppu potkaistaan käyntiin perjantaina kierroksen herkkupalalla. Stamford ­­Bridgellä kohtaavat kaksi levännyttä joukkuetta, kun Chelsea isännöi Liverpoolia. Kotijoukkue on varmasti varautunut pallollisena juonikkaan Liverpoolin väsymättömään prässiin, yhtä hyvin kuin Liverpool tietää Conten miehistön hyökkäävän raivoisasti päälle aina peliajan viime sekunneille. Ja ylikin.­

Luvassa on kiimainen ottelu pimenevässä Lontoon illassa, josta voittajana poistuu vähemmillä taka-askelilla selviävä osapuoli.

CHELSEA­­­

Voittamaton Ch­­­elsea valmistautuu perjantai-iltaan hienoisena ennakkosuosikkina. Vaikka ”Blues” koki ­­Swanseata vastaan kauden ensimmäisen pistemenetyksen, säilyi viime vuonna pirstaleiksi hajonnut kollektiivinen itseluottamus ilman säröjä.

Avainpelaajia joukkueessa ovat hurjavireinen Diego Costa, joka on neljällä häkillä maalipörssissä jaetulla kärkisijalla (Michael Antonio, Zlatan) ja keskikentän N’Golo Kante, joka jatkaa siitä mihin Leicesterissä viime kaudella jäi. Telaketjumaisempi Chelsea pelaa aina kotiyleisön edessä äärettömän kovalla tunteella ja viime kauden kyykkäyksen jälkeen rutiini on tutulla tasolla. Sillä tasolla mestarisuosikin pitääkin suorittaa.

Managerin ko­­mmentti:

-Italiassa pystyt 1-0 tai 2-0 johtoasemassa kontrolloimaan tilannetta, Englannissa se on mahdotonta. Mahdotonta, koska viimeisen 10 minuutin aikana voi tapahtua mitä vain, Conte naurahtaa Thierry Henryn haastattelussa Sky Sportsille.

LIVERPOOL

Liverpool on aloittanut vieraspelit hyvin. Avauskierroksen ilotulituksessa kaatui Arsenal Emiratesilla 4-3 ja White Hart Lanella peli Tottenhamia vastaan päättyi tasan 1-1. Tänään on siis mahdollisuus ottaa väkevä ­niskalenkki Lontoon kovasta kolmikosta. Edelliskierroksella kotifaneja hemmoteltiin kauniilla pelillä ja näyttävillä maaleilla, kun ”Pool” murskasi Leicesterin 4-1.

Anfieldin seinään naulatut Kloppin teesit alkavat näkyä. Keskikentällä Adam Lallana ja kärkikolmikosta Roberto Firmino pelaavat eri tasolla, kuin viime vuonna tähän aikaan. Lisäksi kesän profiilihankinnat Sadio Mané ja Georginio Wijnaldum ovat odotetusti napanneet paikkansa avauskokoonpanosta. Varsinkin Wijnaldum on tärkeässä roolissa alimpana miehenä keskikentän keskustassa. Puolustusmoraalin on pakko olla täysi 100, mutta myös pallolliseen peliin pitää pystyä. Vaatimukselle on helppo esittää n. 30 miljoonaa syytä.

Managerin kommentti:

-Diego Costa on maailmanluokan pelaaja. Jos muiden joukkueiden kannattajat rakastavat sinua, se ei ole hyvä merkki. Hän on todellinen soturi, Klopp tarinoi lehdistötilaisuudessa hersyvään tyyliinsä.

VAKIOARVAUS

Ottelun käsikirjoitus on selvä: Chelsea haluaa palata voittokantaan ja Liverpool joutuu muokkaamaan kaksikosta enemmän omaa peliään vastustajan mukaan. Liverpoolin mahdollisuudet lepäävät suuresti keskikentän ja hyökkäyksen varassa. Tasapeli riittäisi ”Poolille”, mutta nolla-nollaa he eivät lähde pelaamaan.

Chelsea nappaa todennäköisesti voiton ja ottaa samalla revanssin viime kauden vastaavan ottelun 1-3 tappiosta.

Uutta Valioliigasta