Valioliiga.fi on asiantunteva verkkojulkaisu jalkapallon Englannin Valioliigasta.
posti@valioliiga.fi

Fastbet: Vedonlyönti & casino

Everton F.C - Ennakkoanalyysi

Everton joukkue

Viime kausi ja lähtökohdat tulevaan kauteen:

Koko nimi: Everton Football Club
Lempinimet: The Toffees, The Blues
Perustettu: 1878
Stadion: Goodison Park (39 572)
Manageri: Ronald Koeman
Viime kausi: 11. sija
Kotisivut: www.evertonfc.com

Viime kaudella sijalle 11. yltäneen Evertonin Valioliigakausi 2015/16 jäi historiankirjoihin siitä, että joukkue pelasi kotipelien osalta koko historiansa kehnoimman kauden. Joukkueen puolustuspelaaminen jätti rutkasti toivomisen varaa ja yksi harvoista valopilkuista oli hyökkäyksessä 18 maalia takonut Romelu Lukaku.

Vuodenvaihteen jälkeen voitot olivat harvassa ja Evertonin tilanne alkoi näyttää heikolta. Joukkue onnistui voittamaan ainoastaan yhden kotipelin vuoden 2016 kolmen ensimmäisen kuukauden aikana. Ainoa kotivoitto napattiin Evertonia vielä huomattavasti syvemmällä rypeneestä Newcastlesta.

”Toffeemiesten” kannattajat vaativat kauden edetessä yhä kovempaan ääneen potkuja joukkuetta kolmatta vuotta luotsanneelle Roberto Martínezille ja ennen kauden viimeistä peliä kannattajien toive toteutui. Sinipaitojen kehno kausi päättyi positiivisissa merkeissä, kun Goodison Parkilla tarjoiltiin harvinaista herkkua kotivoiton muodossa: Everton päihitti Norwichin 3-0 U21-joukkueesta nostetun David Unsworthin alaisuudessa.

Martínezin ja Evertonin viime kauden merkittävimmäksi saavutukseksi jäi FA-Cupin semifinaalipaikka. Evertonin matka maailman vanhimmassa jalkapalloturnauksessa päättyi Wembleyllä 1-2-tappioon turnauksen lopulta voittaneelle Manchester Unitedille.

Kesäkuussa Evertonin uudeksi päävalmentajaksi nimitettiin Southamptonia kaksi vuotta käskyttänyt hollantilainen pelaajalegenda Ronald Koeman.

Runkopelaajat:

Everton ennakko

Evertonia vuodesta 2007 asti edustanut keskuspuolustaja Phil Jagielka on ainoa alakerran pelaaja, joka selvisi viime kaudesta suhteellisen puhtain paperein. Kapteenin nauhaa kantavan luottopuolustajan paikka avauskokoonpanossa on varma.

Keskikentällä pelaavan valioliigaveteraani Gareth Barryn vauhti ja nopeus eivät päätä huimaa, mutta peliäly ja hyvä sijoittuminen korvaavat puutteita. Uransa ajan tylsäksi haukuttu pelaaja on kitinöistä huolimatta hoitanut tonttinsa kunnialla ja varakapteeni on tärkeä osa Evertonin pakkaa.

Hyökkäävän keskikenttäpelaajan roolissa pelaava Ross Barkley pelasi kelvollisen kauden ja iski kahdeksan maalia. Evertonin hyökkäyksen ehdoton tähti on Romelu Lukaku, joka pystyy parhaina päivinään luomaan omatoimisesti maalipaikan ja tälläämään pallon verkon perukoille. On Evertonin kannalta elintärkeää, että Lukaku ei vaihda siirtoikkunan loppupuolella maisemaa. Joukkueen yläkerrasta maininnan ansaitsevat myös Arouna Koné (5 maalia) ja Kevin Mirallas (4 maalia).

Odotukset:

Odotukset kahtena edellisenä kautena Valioliigassa sijalle 11. jääneen Evertonin tulevan kauden suhteen ovat maltilliset. Uusi päävalmentaja Ronald Koeman ei ainakaan toistaiseksi ole saanut kesän siirtoikkunan aikana merkittäviä pelaajakauppoja aikaiseksi ja joukkue on pysynyt pääpiirteittäin samana kuin edellisellä kaudella.

Ainoa merkittävä muutos joukkueen kokoonpanossa on tapahtunut maalitolppien välissä. Evertonin pitkäaikainen maalivahti Tim Howard päätti vaihtaa maisemaa ja siirtyi takaisin kotikonnuilleen Yhdysvaltoihin Major League Soccer-liigaan. Howardin siirron seurauksena ykkösvahdin viitta asetetaan viime kaudella 13 liigapeliä pelanneen Joel Roblesin harteille.

Everton tulee alkavalla kaudella sijoittumaan tuttuun tapaansa liigataulukon keskivaiheille.

Vuoden pelaaja: Romelu Lukaku

Viime kauden Valioliigan neljänneksi paras maalintekijä Romelu Lukaku tulee jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäi. Vaikeina hetkinä Lukaku pitää Evertonia yksin pystyssä maalintekotaidoillaan. Jos belgialalinen talismaani kuitenkin ottaa hatkat Merseysideltä, vuoden pelaajan palkinto menee yksimielisesti Ross Barkleylle.

Everton: Siirrot 2016-17

Sisään:
Ashley Williams (Swansea, €14,00M)
Idrissa Gueye (Aston Villa, €8,50M)
Maarten Stekelenburg (Fulham, €1,01M)
Shani Tarashaj (Grasshoppers, laina päättyy)

Ulos:
John Stones (Manchester City, €55,60M)
Tim Howard (Colorado Rapids, vapaa siirto)
Felipe Mattioni (Ei sopimusta)
Tony Hibbert (Ei sopimusta)
Leon Osman (Ei sopimusta)
Steven Pienaar (Ei sopimusta)